Hafta içi maçında birkaç bin taraftarımızın olduğu, yazdan kalma bir günün akşamında Karadeniz temsilcisi Gümüşhanespor ile karşı karşıya geldik.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

AFJET AFYONSPOR-GÜMÜŞHANESPOR MAÇ KRİTİĞİ



AZ DAHA KABUS GÖRÜYORDUK



Hafta içi maçında birkaç bin taraftarımızın olduğu, yazdan kalma bir günün akşamında Karadeniz temsilcisi Gümüşhanespor ile karşı karşıya geldik.



Maça iki takım da kontrollü başladı. 10.dakikadan itibaren ataklarımızı yoğunlaştırmaya başladık. Bugün savunmada Mehmet Tayfun’un yerinde Bayram Çetin’i gördük. Forvette Mehmet Tosun’un yerine Aykut Çift yer aldı. Maçta ilk ciddi tehlikeyi de,15.dakikada yine savunma hatası ile konuk ekip forveti Mehmet Güven yakaladı,kalecimiz iyi bir zamanlama ile topu kornere çeldi. Hemen arkasından konuk ekip 18 dışından şansını denedi kalecimiz güzel bir kurtarışla topu kornere attı. Gümüşhane’ye bu pozisyonlardan sonra cesaret geldi. 22.dakikada Onur’un 18 üzerinden vuruşunu bu defa Gümüşhane kalecisi kurtardı. Dakikalar 27 yi gösterirken golümüz geldi.Atılan güzel ara pas sonucu golcümüz İlker karşı karşıya pozisyonda kalecinin üzerinden topu filelere gönderdi. Hemen arkasından Onur’un getirdiği ve buluşturduğu topla, yine İlker plase vurdu ve kaleci parmaklarının ucuyla topu kornere çıkardı. İlk yarının sonlarına doğru Aykut Uluç ve İlker’le iki önemli pozisyondan yararlanamadık daha doğrusu rakip kaleci kurtardı.



Maçın ilk yarısı 1-0 üstünlüğümüzle sona erdi.







İkinci yarıda tempolu olan yine bizdik.Ataklarımız çok geçmeden sonuç da getirdi. Aykut Çift’in ceza alanı içerisinde düşürülmesi sonucu penaltı kazandık. Aynı oyuncunun köşeye plase vuruşu sonucu 2-0 öne geçtik. Arkasından diğer Aykut sahne aldı. Ceza alanı üzerinden köşeye çok düzgün ve güzel vuruşu sonucu 3-0 öne geçtik. 4 ve 5 i bulabilecek pozisyonları da bulduk. Hatta 1 numaralı oyuncumuz arka direk dininde dokunayım derken kendisi direğe çarptı kısa bir sakatlık yaşadı. Maçta farkı açınca rehavete kapıldık. Önce Gümüşhane adına sahanın etkili isimlerinden Mehmet Güven ara pas sonucu kalecimizin yanından topu filelere gönderdi 3-1. Hemen arkasından yine aynı oyuncu yine karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırdı lakin top direğin hemen üzerinden auta çıktı. Bir anda maç 3-2 ye gelecekti. Futbolda rehavete yer yok. Gümüşhane 18 üzerinden kazandığı serbest atış sonucu dönen topa yine atışı kullanan oyuncunun vuruşu sonrası top köşeden filelerimizi havalandırdı. Saha bir anda buz kesti. Ne oluyordu, maçı rahat kazanıyoruz derken kabus mu görecektik. Şükür son anlarda iyi kapandık ve gol yemeden maçı 3-2 tamamladık.







Son anları çok sıkıntılı bir maç oldu inşallah bu maçtan dersler çıkarırız. Kalecimiz iki gol yemesine rağmen çok iyiydi. Caner asıl hüviyetine büründü. Ali Kılıç memleketinin takımına karşı oynadı onun açısından duygu yoğunluğu yaşadığı bir maç oldu. Maçtaki performansı da iyiydi kaptanın. İsmet sahanın en iyilerindendi. Hem savunma hem de hücuma katkı yönünden. Doğan Ateş oyunda kaldığı sürece faydalıydı. Sarı kartlı olması dezavantaj oldu, Erkan hoca da ikinci yarı riske etmedi ve kenara aldı. Doğan’dan sonra orta sahada sıkıntılar yaşandı açıkçası.



Bana göre takımın en önemli ismi Doğan. O olmayınca dişliler çalışmıyor. Forvetler çalışkandı birer gol attılar, açıklar Aykut Uluç ve Onur’da çok iyiydi. Aykut çok güzel bir golle maçı taçlandırdı. Takım olarak rehavete kapılma hariç genelde iyiydik. Bu takıma güvenelim, daha iyi sonuçlar alacağız. Yeter ki kösteklemeden destekleyelim. Taraftarımızda maçlara daha çok ilgi göstersin artık.



Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

lokmanozkul@gmail.com