İl genelindeki yatırımlar ile devam eden iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kamu, kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2019 yılının 4. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

İl genelindeki yatırımlar ile devam eden iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kamu, kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2019 yılının 4. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Toplantı öncesi konuşan Vali Tutulmaz: “Bu yılın Ekim ayı İl Koordinasyon Kurulu toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Yılın son çeyreğine girdik. İlimizde yürütülen yatırımları inşallah en kısa zamanda başarılı bir şekilde tamamlamayı düşünüyoruz. 2019 yılı itibariyle toplam proje sayımız 1.027’dir. Bu projelerin 964’ü yatırımcı kuruluşlar, 63 tanesi de mahalli idareler tarafından gerçekleştirilmektedir. Yatırım projelerinin; 267 tanesi tamamlanmış, 505 tanesi devam etmekte, 13 tanesinin ihalesi yapılmış,  105 tanesi ihale aşamasında ve 137 adet projeye de başlanamamıştır.

Yatırımların; toplam proje bedeli yaklaşık 6.5 Milyar TL, önceki yıllar harcaması 2.8 Milyar TL, 2019 yılı ödeneği 937 Milyon TL ve dönem sonu harcaması 479 Milyon TL’dir. Projelerin genel nakdi gerçekleşme oranı %50, yılı harcama oranı ise %51’dir.

2019 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluş; Eskişehir İlbank Bölge Müdürlüğü birinci sırada, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ikinci sırada ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü üçüncü sıradadır.

Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise birinci sırada Ulaştırma, ikinci sırada Diğer Kamu Hizmetleri-Sosyal ve üçüncü sırada Eğitim sektörü yer almaktadır.

Bu yıl yatırımların ödenekleri konusunda biraz sıkıntılar yaşadık. Ancak mevcut ödenekleri verimli bir şekilde kullanmak adına kamu kurum ve kuruluş temsilcileri olarak gayretli çalışmalar yürüttük. Rakamlarda bunu destekliyor. Ama çok az bir kısmı proje aşamasında olan veya henüz ihaleye çıkamamış olan yatırımlar var. Bunların önemli bir kısmı ya yer problemi ya da hukuki yönden bazı problemlerden kaynaklanmaktadır. İnşallah bu sıkıntılar çözülerek yatırımları hızlandırmış oluruz. İlimiz yatırımlar açısından iyi bir konumdadır. İnşallah yatırımlarımız bundan sonrada artarak devam eder. Bu vesileyle tüm Yatırımcı Kuruluşların önceki yıllarda yapmış oldukları özverili çalışmalarının devam edeceği kanaatiyle, emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri devam eden yatırımlar hakkında ayrıntılı sununlar yaptılar.

Talep ve isteklerin alınması ve görüş alış verişinde bulunulması ile toplantı sona erdi.