Programları kapsamında zaman zaman ilçelerde muhtarlarla bir araya gelen ve muhtarların kamudan beklenti ve taleplerini dinleyen, sıkıntılarına çözümler üreten Vali Mustafa Tutulmaz, bu kapsamda Başmakçı ilçesinde merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantı yaptı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Programları kapsamında zaman zaman ilçelerde muhtarlarla bir araya gelen ve muhtarların kamudan beklenti ve taleplerini dinleyen, sıkıntılarına çözümler üreten Vali Mustafa Tutulmaz, bu kapsamda Başmakçı ilçesinde merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantı yaptı.

Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam Vekili Halil Yazıcı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Toy, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, ilçe müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Vali Tutulmaz toplantı öncesinde Başmakçı Kaymakam Vekili Halil Yazıcı’ya makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Kurum Müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Vali Tutulmaz ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı.

Toplantıda öncelikle mahalli idareler seçimleri değerlendirildi. Vali Tutulmaz, Muhtarlık müessesi ve görevleri, kolluk birimleriyle işbirliği, köyle ilgili talep ve ihtiyaçlarda hiyerarşik silsilenin takibi, istek ve taleplerde fayda ve maliyet analizi, kamu görevlileriyle işbirliği ve denetim, kamu yatırımlarının takibi, düğünlerde silah atılmaması, taşımalı eğitim sisteminde servis araçlarının denetimi, köy ve mahallerde bulunan metruk bina ve yapıların kontrolü gibi birçok farklı konuda muhtarlara detaylı bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “Başmakçı ilçemizde 22 muhtarımız bulunuyor. 12 eski. 10 yeni muhtarımız var. Yani yüzde 46’lık bir değişim olmuş. Ben tüm muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Bizler vatandaşa hizmet için onları memnun etmek için varız. Vatandaşla iç içe olmalıyız. Vatandaş mutlu değilse bizlerde olamayız. Kurallar, kanunlar çerçevesinde işimizi yapacağız, vatandaşlara değer verdiğimizi hissettireceğiz. Köyleriniz için ihtiyaçlarınız talepleriniz elbette olacaktır. Ancak bu taleplerde önceliğiniz ilçelerde çözüm aramak olsun. İlk andan itibaren en üst kuruma gitmeyin. Yatırımlarınızın takipçisi olun. Köye yapılacak tüm işlemleri bilin ve yapılan işin doğru olup olmadığını kontrol edin. Kontrolör gelmeden önce siz teftişinizi yapın. Yapılan yanlışları da ilk siz görün. İş ahlakını iyi kurmalıyız. Bizlerin en büyük eksikliği iş ahlakı eksikliğidir. Bu sorunu da hep birlikte çözmeliyiz.” dedi.

Düğünlerde ve eğlencelerde silah atılması konusunda da uyarılarını yineleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Genel tabloya baktığımızda Başmakçı ilçemiz iyi durumda olduğunu görmekteyiz. Tabi önemli olan bu durumu korumak ve sürekliliği sağlamaktır. İlkel davranış biçimi olan silah atmayı bitirmeliyiz. Nihayete erdirmeye az kaldı. 1-2 yıl içerisinde tamamen biteceğine inancım tamdır. Zaten yüzde 20’lik bir sorun var diyebiliriz. Eğer silah atımı konusunda muhtarımız ihbar yapmıyor, kolluk kuvvetleri ile işbirliği yapmıyorsa o muhtar hakkında soruşturma açıyoruz. Muhtarlar olarak sizler bir taraftan vatandaşın temsil ederken bir taraftan da devleti temsil ediyorsunuz. Muhtarlığı sadece bir yönden değil devletin elçisi olma yönünden de değerlendirerek hareket etmeniz gerekmektedir.” diye konuştu.

Muhtarlara denetlemeler yapmaları gerektiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bana iletilen bilgiler eğitim öğretimde herhangi bir sıkıntı olmadığı yönündedir. Burada muhtarlarımıza teker teker söz vereceğiz. Ama şunu belirtmek istiyorum. Bazı yerleşim yerlerine taşımalı eğitim yapılmaktadır. Muhtarlar olarak sizler muhakkak servis araçlarını denetleyin. Bunun yanında yerleşim yerinde bulunan kamu kurum ve kuruluş çalışanlarını da denetleyin. Denetimlerinizi yaparken olumsuz bir hava oluşturmadan yapın. Herhangi bir aksaklık olduğunda da muhakkak ilgililere bilgi verin ve onlarla birlikte hareket edin. Özellikle kamu görevlileri mesai saatlerine dikkat etsinler. Bir diğer husus yerleşim yerlerinde terkedilmiş kullanılmayan araçlar ve tarım aletleri gibi çevreyi kirleten ve olumsuz bir görünüm oluşturan ekipmanların kaldırılması için çalışmalar yapın. Kullanılacak olan tarım aletlerini de günlük yaşantının içinden yani yol kenarından ve insanları engelleyecek yerlerden uzak konulması hususunda daha dikkatli olun. Bu konuda da çevrenizi bilinçlendirin.” şeklinde konuştu.

Son olarak atıl durumda olan metruk binalar konusunda da uyarılarda bulunan Vali Tutulmaz konuşmasında: “Yerleşim yerlerin metruk binalar var. Buralar hem olası çökme tehlikesi gibi bazı sorunların yanında suç işleme alanı olarak seçilmelerinden dolayı bu binaların yıkımı için en kısa zamanda tespitleri yapılsın. İlgili kamu kurum ve kuruluşlar bu çalışmaları yürütecekler. Muhtarlar olarak sizlerde bu konuda hassas olun, bina sahiplerine ve kamu görevlilerine yardımcı olun. Bu konuya Valilik olarak ta destekte bulunacağımızı belirtmek isterim.” dedi.

Uyuşturucu konusunda da dikkat çeken Vali Tutulmaz: “Uyuşturucu kullanımı ve pazarlanması konusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün UYUMA isimli bir mobil uygulaması var. Bu uygulama ile çevrenizde yaşanan olumsuz durumları en kısa zamanda ilgililere duyurabiliyorsunuz. İhbar yaparken de hiçbir şekilde çekinmeyin kişisel bilgileriniz gizli kalacak. Bu konuda da çevrenizdeki insanları bilgilendirin.” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasının devamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yanmayan sokak lambaları ile ilgili olarak geliştirdiği “Aydınlatma Mobil Takip Uygulaması” hakkında da muhtarlara bilgiler verdi.

Konuşmasını tamamlayan Vali Tutulmaz, Başmakçı ilçesine beraberinde geldiği kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini tanıtarak tüm istek, talep ve önerileri dinleyeceklerini, ilgili kuruluşlar tarafından da yerine getirileceğini belirtti.

Muhtarların istek, talep ve şikâyetlerini Vali Tutulmaz’a iletmelerinin ardından karşılıklı görüş alış verişiyle toplantı sona erdi.

Toplantı sonrası Başmakçı Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören gençlerle sohbet eden Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencilere eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında taleplerini sorarak, başarılı bir eğitim dönemi diledi. 

Vali Mustafa Tutulmaz Başmakçı merkeze bağlı köylerde de incelemelerde bulundu. Sırasıyla Akpınar, Yaka, Ovacık, Çığrı, Yukarı Beltarla, Aşağı Beltarla, Ekinlik, Çevlik, Hırka, Küllüce, köylerine giden Vali Tutulmaz köy muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelerek, istek talep ve şikâyetleri dinledi. Vatandaşlarla da sohbet eden Vali Tutulmaz, her türlü sıkıntı ve önerilerde kendisine ulaşabileceklerini iletti.

Vali Mustafa Tutulmaz köy okullarına kütüphane kuruyor. Yaka Köyü ziyaretinde Yaka İlkokulu’na giden Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. Vali Tutulmaz öğrencilere çeşitli kitaplar hediye ederek bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Vali Mustafa Tutulmaz bir diğer kitap hediyesini de Ovacık İlkokulu kütüphanesine yaptı. Sınıfları ziyaret eden ve okul kitaplığına kitap desteği veren Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencilere çok çalışmalarını, başarılı olmalarını ve kitap okumayı ihmal etmemelerini tavsiye etti.