LOKMAN ÖZKUL'UN KALEMİNDEN... SÜPER LİG 5.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ EVLERE ŞENLİK HAKEM YÖNETİMLERİ

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

LOKMAN ÖZKUL'UN KALEMİNDEN...



 

SÜPER LİG 5.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

EVLERE ŞENLİK HAKEM YÖNETİMLERİ

 

HAFTANIN TAKIMLARI:



GAZİŞEHİR- KASIMPAŞA









Bu hafta ligde yine çarpıcı sonuçlar alındı. Galatasarasy, Malatya deplasmanında dakikalarda iki puan bıraktı. Haftanın maçında Beşiktaş, Başakşehir karşısında bir puanı Burak’ın penaltı golüyle kurtardı. Beşiktaş maçta iyi sinyaller vermedi. Fenerbahçe zorlandığı maçta Ankaragücü’nü , Vedat Muriç’in golüyle mağlup etti. Trabzonspor, Sivasspor karşısında penaltı kaçırdığı maçta, son dakikalarda mağlubiyeti tattı. Alanyaspor, Gençlerbirliği deplasmanından bir puanla döndü. Kasımpaşa, Antalya karşısında 3 farklı flaş bir sonuç elde etti. Gazişehir’in beklenmedik çıkışı sürüyor, Rize deplasmanında iyi oyunla galip geldiler. Göztepe galibiyet hasretini sonlandırdı.

Maçların ayrıntılarına geçelim:





MALATYASPOR-GALATASARAY: Galatasaray, deplasmanda Malatyaspor'la 1-1 berabere kaldı.

İki takım da maça tempolu başlarken skorda dengeyi bozan gol Ömer Bayram'ın nefis ortasında kafayla topu ağlara gönderen Jean Michael Seri’den geldi. Galatasaray'ın bu sezonki ilk kafa golünü kaydeden Fildişi Sahilli oyuncu, sarı kırmızılı formayla da ilk golünü atmış oldu. Galatasaray, birçok gol pozisyonundan da yararlanamadı. Devreye 1-0 geride giren Malatyaspor, ikinci yarıda vites yükselten taraftı. Ev sahibi ekip, taraftarının da desteğiyle beraberlik golüne yaklaşırken, Galatasaray da zaman zaman farkı açacak fırsatlar yakaladı lakin değerlendiremedi.. Maçın skorunu belirleyen gol ise son dakikada Guilherme'den geldi: 1-1. Galatasaray oyun ve pozisyon olarak bu maçta daha diriydi, Malatya özellikle ilk yarı çok etkisizdi. Farnolle ev sahibi ekip adına maçın yıldızıydı. Falcao’nun neden yedek kaldığı anlaşılamadı.

 

FENERBAHÇE-ANKARAGÜCÜ: Fenerbahçe, geriye düştüğü maçta Ankaragücü'ni 2-1 mağlup etti. Maça iyi ve hızlı başlayan taraf Fenerbahçe olsa da 16. dakikada sahneye çıkan Orgill, Ankaragücü'nü 1-0 öne geçirdi. Deniz Türüç ilk 2 dakikada maçı bitirebilirdi lakin beceriksizliği iki gole mani oldu. Sarı lacivertlilerin bu gole cevabı ise gecikmezken, karambolde Zanka skora dengeyi getirdi 1-1. İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe aradığı golü son yirmi dakika içinde buldu. Emre Belözoğlu'nun nokta atışı pasıyla başlattığı atakta Max Kruse'nin nefis pasını şık bir vuruşla asiste çeviren Vedat Muric, sarı lacivertlileri 2-1 öne geçirdi. Öte yandan Max Kruse bu sezonki 4. asistini yaparken Vedat Muric 3. golüne imza attı. Bu sonuçla 10 puana yükselen Fenerbahçe, gelecek hafta oynanacak olan Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı. Ankaragücü ise 5 puanda kaldı. Ankaragücü’nün en iyisi Orgill, Sedat ve kaleci Korcan’dı. Fenerbahçe’de Deniz Türüç ve Tolga saç baş yoldurdu. Ozan takımın en iyisiydi. Emjre girdiktan sonra oyunu toparladı. Savunma yine bildiğimiz gibi. Adil Rami amatör oyuncunun bile yapmayacağı üstüste iki yanlış pas hatası ile gole neden oldu. Bu takımın stoperi olamaz, Comolli’nin Fener’e kazıklarından biri daha. Hafta sonu Galatasaray derbisi var bakalım Ersun Yanal nasıl bir kurgu ile çıkacak ve maçtan nasıl bir sonuç çıkacak.



BEŞİKTAŞ-BAŞAKŞEHİR: Süper Lig'in 5.Hafta kapanış maçında Beşiktaş sahasında Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eski takımı Başakşehir'e karşı ilk maçına çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımın da etkili atakları olmasına karşın ilk 45 dakikalık bölüm 0-0'lık eşitlik ile sona erdi. Başakşehir, Beşiktaş’a karşı daha net pozisyonlar bulan taraftı. Başakşehir ikinci yarının hemen başında Crivelli'nin attığı golle Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti. Beşiktaş golün ardından Caner Erkin ve Adem Ljajic ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Başakşehir’de bu süreçte cömertçe birçok pozisyonu harcadı. Siyah - Beyazlılar son on dakikaya girdiğimizde, Burak Yılmaz'ın Başakşehir ceza sahasında Epureanu'nun müdahalesi ile yerde kaldığı pozisyonla penaltı kazandı. Maçın hakemi Suat Arslanboğa VAR incelemesi sonrası penaltı kararı verirken topun başına geçen Burak Yılmaz 1-1'lik eşitliği sağladı.







Kalan dakikalarda özellikle Beşiktaş’ın baskısına rağmen başka gol sesi çıkmadı; ekipler sahadan 1-1'lik eşitlik ile ayrıldı. Bu maçta skandal bir hakem yönetimi vardı. Suat Arslanboğa ve VAR hakemi Halis Özkahya skandala imza attılar. Beşiktaş’ta Douglas ve Adem Ljajiç’in yüzde yüz kırmızı görmesi gerekiyordu. Başakşehir lehine de olda kararlar, itirazımızı dikle getirirdik.



Sonuçta Başakşehir oyun olarak toplanırken, ileriye dönük olarak Beşiktaş tat vermedi.



SİVASSPOR-TRABZONSPOR:Sivasspor ve Trabzonspor'un mücadelesinde galip gelen taraf, maçın son anlarında bulduğu gol sayesinde 2-1'lik skorla kırmızı-beyazlı ekip oldu. Trabzonspor karşılaşmaya çok hızlı başladı, henüz 3. dakikada sahneye çıkan Donis Avdijaj, Sörloth'un asistinde ceza sahası dışından sert ve düzgün bir vuruşla kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu ve takımını öne geçirdi 0-1. Dakikalar 38'i gösterirken Isaac Cofie'nin yerine oyuna dahil olan Fernando, hemen 2 dakika sonrasında Emre Kılınç'ın pasında topla buluşup şık bir plaseyle skora dengeyi getirdi. Bu dakikaya kadar karşılıklı ataklar vardı. İlk yarının son dakikasında sağdan gelen ortaya iyi yükselen Hakan Arslan kafayı vurdu ancak direğe takıldı. İlk yarıda başka gol olmayınca taraflar 1-1'lik eşitlikle soyunma odasının yolunu tuttu. 80. dakikada VAR kontrollerinin ardından kazanılan penaltıda topun başına Sörloth son derece kötü bir vuruşla topu yandan dışarı gönderdi, galibiyet de kaçmış oldu. Maçın son anlarında Yatabare'nin pasında topla buluşan Uğur Çiftçi düzgün ve net bir vuruşla fileleri havalandırdı ve maçın sonucunu tayin eden isim oldu 2-1. Trabzonspor bu mağlubiyetle çok ağır bir darbe aldı, sakatların eksikliğini ciddi anlamda hissediyor. Sivasspor ise istikrarla yoluna devam ediyor.





SÜPER LİGDE DİĞER SONUÇLAR:





• Göztepe 1 : 0 Konyaspor

• Kasımpaşa 3 : 0 Antalyaspor

• Kayserispor 1 : 1 Denizlispor

• Rizespor 1 : 2 Gazişehir

• G.Birliği 1 : 1 Alanyaspor







HAFTANIN KARMASI:



Kaleci: Farnolle (Malatyaspor)





Savunma: Ozan Tufan (FB) Gökhan Gönül (BJK) Alpaslan (Göztepe) Ömer Bayram (GS)





Orta Saha: Visca (Başakşehir) Guilherme (Malatyaspor) Emre Kılınç (Sivasspor) Güray (Gazişehir)





Forvet: Twumasi (Gazişehir) Thiam (Kasımpaşa)

 

HAFTANIN OYUNCUSU:



 Baba Thiam (Kasımpaşa)

 

HAFTANIN HAKEMİ: Koray Gençerler (Kasımpaşa- Antalyaspor maçı yönetimiyle)

 

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Kemal ÖZDEŞ (Kasımpaşa)





HAFTANIN GOLÜ: Twumasi (Gazişehir’in Rizespor’a attığı ikinci gol)

 

 

 



Lokman ÖZKUL

lokmanozkul@gmail.com

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER.COM