Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan'ın basın açıklaması: 

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..

  Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan'ın basın açıklaması: 



"Egemen Bağış’ın büyükelçilik kararı iptal edilmelidir.



   Bugün 23 Eylül 2019 Pazartesi. 20 Eylül 2019 Cuma günü yayımlanan Resmi Gazete’de gördüğümüz karar bizi üzmüştür. Nedir bu karar? Eski bir bakan olan Egemen Bağış’ın  Çek Cumhuriyetine Büyükelçi olarak atanması kararı. Biz bu ismi duyunca aklımıza hemen iki şey geliyor. Birincisi adı yolsuzluk ve rüşvete karışmış bir kişi olması, ikincisi Kur’an’la alay eden, Bakara Suresi’yle alay edip  “her Cuma bir ayet sallıyorum” deyip, Bakara makara diyerek dalga geçen bir kişi olması. Atamayı yapan sayın Cumhurbaşkanımıza sormak istiyorum;



Egemen Bağış hangi özelliklerinden dolayı büyükelçi olarak atanmıştır? Türkiye Cumhuriyeti içerisinde bu görevi yapabilecek başka hiç insan kalmamış mıdır? Seçimlerde ve başka zamanlarda Ak Partiye desteklerini yazılı veya sözlü olarak açıklayan islami cemaatlerin başlarındaki hocaefendiler, tarikat şeyhleri ve sivil toplum kuruluşları bu karardan memnun musunuz? İslam’a hizmet ediyor diye Ak Partiye oy veren inançlı kardeşlerime de seslenmek istiyorum; Kur’an ile Ayet ile dalga geçen bir kişinin büyükelçi olması İslam’a hizmet midir? Bu atamayı kabul ediyor musunuz? Her zaman yaptığınız gibi iyi niyetle yaklaşıp vardır bir bildikleri mi diyeceksiniz? Lütfen birazcık düşünün ve yanlışa yanlış deyin. Yanlış yapanı bizden-bizden değil diyerek sınıflandırmayın. Ömer’ler arıyorsak eğer, Ömer’lerin en büyük özelliklerinden birisi adalet olduğunu unutmayın. Adalet ise sizden olana farklı, sizden olmayana farklı davranmamaktır.  Akrabalarınız, ana-babanız ve kendi aleyhinize bile olsa adaleti ayakta tutan şahitler olmamız gerektiğini unutmamalıyız.Biz yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, insanların inançlarıyla alay eden bir insanın, bizi temsil etmesini asla kabul etmiyoruz. Her fırsatta inançlı bir insan olduğunu söyleyen sayın Cumhurbaşkanımızdan bu kararı iptal etmesini bekliyoruz.



   Tank Palet Fabrikasına 50 milyon dolar bulamayanlar, 80 milyona araç alıyor.

   Geçtiğimiz hafta Almanya’dan dört adet yeni s600 Mercedes Maybach marka araçlar alınmış ve  9 kat güçlendirilmiş, 5,5 ton ağırlığındaki bu araçların 80 milyon tl olduğu söylenmişti. Sakarya’da bulunan Tank Palet Fabrikasının modernizasyonu için 50 milyon dolar gerekiyor, kamu imkanlarıyla bunu bulmamız mümkün değil diyenler, saraya ultra lüks araç almaya gelince 80 milyonu bulabiliyorlar. Emeklilikte yaşa takılanların devlete maliyeti ne kadar diyenler dört aracın maliyetini hiç hesap etmiyorlar anlaşılan. Vatandaşlarımızın elektirik, doğalgaz, sigara ve akaryakıt zamları ile mücadele ederek ayakta kalmaya çalıştığı bu zamanlarda, birileri ultra lüks araçlar almayı düşünebiliyorlar. “İtibardan tasarruf olmaz” diyerek en büyük israfları yapıyorlar ve  Ömer’leri aramaktan söz ediyorlar. Bizim bildiğimiz hz Ömer’in bir sarayı yoktu, koruması yoktu, kapıcısı yoktu, yamalı bir hırkası vardı. Bir hurma dalı gölgesi onun sarayı oluveriyordu. Eğer aynı Ömer’den bahsediyorsak yanlış yerde arıyorsunuz.



   Kurtuluşumuzun çaresi adalet ve liyakati esas almak, lüks ve israftan uzak durmaktır.



   Yukarıda bahsettiğimiz iki olay aslında ülkemizin içinde bulunduğu durumun sebepleri konusunda çok önemli bilgiler vermektedir. İsraf, lüks, kaynakların yanlış yerlere kullanılması, bizden olsun çamurdan olsun diyerek işin ehline verilmemesi, liyakate önem verilmemesi, adaletten uzak hareket edilmesi. Bu şekilde hareket etmeye devam ettiğimiz sürece iyi yerlere gelmemiz mümkün değildir. Cenabı Allah en kısa sürede bu yaptığımız hatalardan vazgeçerek refah seviyemizin yüksek olduğu günlere bizleri ulaştırsın."