Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı afyonyerelbasin.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı afyonyerelbasin.com'a özel açıklamalarda bulundu.





Başkan Kumartaşlı ile yapılan röpörtaj'da;

Kumartaşlı; Asker'de yaralanınca gazi olarak emekli ettiler.Benim Vatana millete olan borcumun bitmediğini düşünerek bu dernek'de 10 yıldır hizmet ediyorum. Daha güzel hizmet edelim ve yaptırım gücümüz olsun diye Şehit ve Gazilerin adına il genel meclisinde bulunmak istedim.

 

ŞEHİT AİLELERİ İL GENEL MECLİSİNE GİRMEMİ İSTEDİ..

31 Mart Yerel Seçimleri için Şehit Aileri, Gazi ve Aileleri tarafından Afyonkarahisar Genelinde Bizleride temsil eden bir insan olsun diye, Seçimlerde Ak Parti'den İl Genel Meclisine Aday olmamı istediler. Altını çizerek söylüyorum ki, Şehit Aileleri Ak Parti'den İl Genel Meclisine Aday olmamı istediler.

Ak Parti İl Başkanlığı başta, Milletvekillerimize Şehit Aileleri ile birlikte gittik. Bize Sayın Vekillerimiz bizim gönüllüyeceğimiz başka insanlar var, seni aday olarak gösteremeyiz dediler. Bizlere tepki veren, bizi yanlış tanıyan insanlar, şunu bilemedi; Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaş'lı ve üyeleri asla siyasete kurban gidemez. Bizlerin siyasi görüşü asla olmaz, olamaz.



İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİM..

Ak Parti İl Genel Meclisinde şehit ve gazi ailelerinin temsil edilmesine Ak Parti tarafından onay verilmeyince, İYİ Parti tarafından, gitmediğimiz halde teklif geldi. Bugün İYİ Partiden teklif gelmeyip, MHP'den bile teklif gelseydi, il genel meclisi için gelen teklifi kabul ederdik, çünkü bizim siyasi bir kavgamız, siyasi bir kimliliğimiz yok, zaten seçimlerde İYİ Parti'den İl Genel Meclisine giremeyince İyi parti'den İstifa ettim.

 

İyi Partiden istifa etmemdeki gaye, biz partiyi amaç olarak değil, araç olarak görmüştük. Şu an kimse İsmail Kumartaşlı'ya şu partiye üye diyemez. Bizler Şehit ailelerini Gazilerimizi temsil ediyoruz. Bizim siyasetle işimiz olmaz. Bizler yaradılanı yaradandan ötürü severiz, ama insanların bize küsmesi bizleri çok derinden yaralıyor. Ak Parti bize küsüyor, küsmesi doğru değil, bize sahip çıkması ise en doğru karardır diye düşünüyorum.



VALİLİK USÜLSÜZLÜKTEN 1.295 TL CEZA KESTİ..

Bizlerle çok uğraştılar, Derneğimiz Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın talimatı ile soruşturma geçirdi. Ne yaptılar 2 sene boyunca evraklarımızı incelediler, yolsuzluk aradılar, bişey çıkartmak İsmail Kumartaş'lıya zarar vermek istediler. 2 Sene sonra hakkımızda yolsuzluk bulamayınca, Usülsüzlük buldular evrağı geç işlemişiz, bu yüzden derneğimize 1.295 lira para cezası kesildi. Bu cezayı Şehit Aileleri ödeyecekti. Buna karşı çıktım ve cezayı kendi cebimden ödedim. Tabiki kesilen cezayı hemen ödediğimiz için Valiliğin kesmiş olduğu cezada indirim oldu ve 900 tl olarak ödedim. Bizim Devletimize ve Kanunlarımıza karşı boynumuz kıldan ince usülde hata yapmış, evrağı geç işlemişiz, devletimiz bize teblih etti ve bu parayı ödedik.



 MEHMET ABİMDEN RANDEVU VERMESİNİ BEKLİYORUM..

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkanından öte bizim abimizdir. Ben biliyorum ki, 15 Temmuz gecesi zafer müzesinin önündeki merdivenlerde Mehmet Abim Salih Sel Başkanım ve Ben üçümüz vardık. Mehmet abimin bu tür terör örgütlerine ne derece tepi gösterdiğini ve karşı olduğunu biliyorum. Ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu sanıyorum, kendimi anlatabilmek ve hayırlı olsun diyebilmek için yönetimim ile beraber bana radevu vermesini bekliyorum.





HABER: AHMET UÇMAK ( ÖZEL HABER )