Parti binasında düzenlenen toplantıya İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı  Mehmet İnkaya, İl Genel Meclis Üyesi Alper Yağcı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda İl Başkanı İnkaya, ülke ve yerel gündemi değerlendirdi.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor.

Parti binasında düzenlenen toplantıya İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı  Mehmet İnkaya, İl Genel Meclis Üyesi Alper Yağcı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda İl Başkanı İnkaya, ülke ve yerel gündemi değerlendirdi.

Başkan İnkaya yakşan kış ayı öncesi Afyonkarahisar’ın ısınma konusuna değinerek İyi Parti olarak yaklaşık 1 yıl önceden Afyonkarahisar'da jeotermalin önemini ve ısınmada kullanılmasının ne kadar gerekli olduğunu söylemiştik” dedi

“Merkezi Isıtacak Kadar Su Rezervi Var”

İnkaya: “Afyonkarahisar gibi komşu iller Kütahya, Uşak, Denizli, Bursa, Yalova, ve benzeri yerlerde de jeotermalin olduğunu, yerli ve milli bir enerji kaynağı olduğunu ve doğalgaza ödenen paranın durdurulup, jeotermalden yararlanmak suretiyle daha çok ısınmada ve seracılıkta yani kapalı alanı ısıtarak, sebze üretme de kullanılabileceğini söylemiştik. Afyonkarahisar'da Afyon jeotermalin sorumlusu ve yetkilisi ile görüşmelerimiz sırasında, Afyon'daki kuyuların 600 metreden su, çektiğini, bu kuyuların,1600 metreye indirildiğinde Afyonkarahisar'ın merkezini ısıtacak kadar bir su rezervi olduğunu ve yeni teknoloji ile suyu da tamamen çekmeden, yeraltına temiz su göndererek evlerde ısınma amaçlı kullanılarak iyi bir gelir elde edileceğini bizlere, iletmişti.”dedi.

“Gazlıgöl’ün durumuna anlam veremedik”

Başkan İnkaya: “Cumhurbaşkanlığının kararı ve resmi gazetede yayınlanan tebliğ de ilimiz İhsaniye İlçesi Gazlıgöl Termal Turizm Merkezi ve Bolvadin Heybeli Termal Turizm Merkezi, Turizm bölgelerinin iptali kararını duyduk.

Hâlbuki Jeotermal Turizmi Tüm Türkiye'de rağbet gören ilgi gören bir Turizm koludur. Kış aylarında da, yaz aylarında da insanların faydalanabildikleri bir Turizm koludur. İhsaniye Gazlıgöl termali efsanelerle tarihi belirsiz süreden beri insanlara hizmet etmekte olan bir Turizm bölgesidir. Aynı yerden herkesin bildiği ve Kızılay Maden Suyunun çıktığı bölgedir. Bu bölgenin son yıllarda düzensiz yapılaşmasından dolayı bir karmaşa var, ama aynı bölgenin düzeltileceği yerde, Turizm Merkezi durumundan çıkarılmasına bir anlam veremedik. Edindiğimiz bilgilere göre bundan sonra bu bölgenin denetimi, suyun çıkarılması, binaların yapılması, mahalli belediyelerce sağlanacak. Bu belediyeler, birtakım emir ve manevi baskılara nasıl dayanacaklar, onu da bilmiyoruz. Sonra belediyeler, bu işe ne kadar hazırlar.”dedi.

“Heybeli’de İstenilen Turizm Hizmet Kalitesi Artırılamadı”

Heybeli bölgesine de değinen il Başkanı Mehmet İnkaya: “Heybeli; bu bölge için de yıllardır, turizm kalitesini attırmak için bir çaba sarf edilmekte, ancak istenilen Turizm hizmet kalitesi arttırılamamaktadır. Halbuki bu bölgelerde desteklensin, yatırımcılar bu işte başarılı insanlardan seçilse herhalde bölgenin turizm merkezi olması iptal edilmezdi. Bu durumu ileri gitme değil, geri gitme olarak kabul ediyorum.”dedi.