Büyük Birlik Partisi Sinanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Emre Görmüş muamma haline gelen Güney Belediyesinin durumuyla alakalı serzenişte bulundu.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Büyük Birlik Partisi Sinanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Emre Görmüş muamma haline gelen Güney Belediyesinin durumuyla alakalı serzenişte bulundu.



Görmüş’ün açıklamaları şöyle:

‘’2012 Yılında yürürlüğe giren 6360 sayılı büyükşehir yasasının geçici 2. Maddesine göre 2011 yılı adrese dayalı nüfus sayım sonuçlarına göre nüfusu 2000’in altındaki belde belediyeleri kapatılmıştı. Benim de beldem olan Güney belediyesi 2011 yılı nüfusunun 2000’in altında olduğu için kapatılacak belediyeler listesine alındı.



Lakin geçici 2. Maddede ‘’bu kanun yürürlüğe girene kadar çevre bir köy veya kasabayla referandum yöntemiyle birleşerek nüfusunu 2000’e çıkartan belediyeler kurtulur’’ibaresi yer almaktadır.



Güney Beldesi de yan komşusu olan Çalışlar köyü ile birleşmiş ve nüfusunu, yasanın yürürlüğe girdiği 6 aralık 2012 tarihi itibariyle 2000’e tamamlamıştı.Lakin nüfus için 2011 yılı baz alınması nedeniyle kapatma gerçekleşti.

Bu durum Güney belediyesi ve mevcut belediye başkanı tarafından Mahkemeye aksettirildi.Ankara 9. İdare mahkemesi dört yıl süren dava sürecinin sonucunda 13,04,2018 tarihinde verdiği kararla Güney Belediyesinin yeniden açılması gerektiğine karar verdi.



İç işleri bakanlığının Danıştay’a müracaat edip karara itiraz etmesinin sonucu da Güney Belediyesinin lehine sonuçlandı.



Tüm bu yargı kararları sonucuna rağmen Belediyemiz İç İşleri bakanlığı tarafından idari olarak açılmamıştır. Bizler Güneyliler olarak yıllardır İktidarımızın ve devletimizin destekçisi ve yanında olmuş vatansever insanlarız. Şimdi Büyüklerimizden Belediyemizin idareten önünün açılarak , yeniden kurulmasını büyük bir sabırla ve heyecanla beklemekteyiz.