Doğuş Afyon Şeker Fabrikası tarafından pancar alımları düzenlenen törenle başladı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Doğuş Afyon Şeker Fabrikası tarafından pancar alımları düzenlenen törenle başladı.



Afyonkarahisar Şeker Fabrikasında düzenlenen törende konuşan Doğuş Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Alparslan Karakan, şeker fabrikasına 60 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi.



Doğuş Afyon Şeker Fabrikası tarafından pancar alımları düzenlenen törenle başladı. Fanrikada bu yıl 925 bin ton pancar alımı gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Doğuş Çay olarak Karadeniz'de 50 bin müstahsile ulaştıklarını belirten Afyonkarahisar Şeker Fabrikasında düzenlenen törende konuşan Doğuş Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Alparslan Karakan, şunları kaydetti:

"Biz gerçekten çiftçi dostuyuz. Rize'de bu yıl 170 bin ton yaş çay alacağız. Önümüzdeki sene de 300 bin ton yaş çay yaprağı almayı planlıyoruz. Türkiye'nin en iyi çayını üretiyoruz. Rize'de yaptığımız yatırım 72 milyon lira. Çayı ilk kez vakumla alan istemi kurduk. Çayı çekmek çok büyük sorundu. Gürcü işçilerle yapıyorduk bu işi. Artık kendi yerli işçilerle yapıyoruz bu işi. Burada da çok büyük yatırımlar yaptık. Burada günde yaklaşık 80 ton sıvı kayıt kullanılıyordu, bunu 7 tona düşürdük. 650 ton kömür yakıyorduk, 450 tona düşürdük. Çiftçimizden aynı tonda pancar alacağız. Hatta 30 ton daha fazla şeker çıkaracağız. Biz buranın bekçisiyiz. Çiftçi olmazsa bu fabrikanın bir önemi yok. Biz üretime önem vereceğiz." dedi.



Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar ise geçen yıl özelleştirmeden dolayı bazı sıkıntıların yaşandığını ve bu sene bunların aşıldığını söyledi.



Konuşmaların ardından kurban kesilerek dualar edildi. İlk kamyon kantara çekilerek yeni sezon şeker alımı başladı.