Afyonkarahisar 1. Ahmet Şemsettin Karahisari (AŞK) Kültür ve Sanat Günleri ile kültürel ve sanatsal etkinliklere doyacağı günler yaşayacak.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Afyonkarahisar 1. Ahmet Şemsettin Karahisari (AŞK) Kültür ve Sanat Günleri ile kültürel ve sanatsal etkinliklere doyacağı günler yaşayacak.

Afyonkarahisar’ın kültürel ve sanatsal potansiyelini ortaya çıkarmak, geçmiş ile bağ kurmamızı sağlayan geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve ilimizin tanıtımına katkı sunmak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, STK’lar ve özel sektör işbirliği kültürel değerlerimizin yayılması ve yaşatılmasını amaçlayan 1.Ahmet Şemsettin Karahisari (Aşk) Kültür ve Sanat Günleri, 10-13 2019 Ekim tarihlerinde el sanatları festivali ile başlayacak. Yaklaşık iki ay süre ile de Ekim – Kasım aylarında çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri ile devam edecek.

Osmanlının en parlak döneminde yaşamış olan ve Şems’ül Hat (Hattın Güneşi) olarak adlandırılan Ahmet Şemsettin Karahisari ‘nin adını taşıyan Kültür ve Sanat Günlerinde, hat sanatının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için hat severlerin de ilgi odağı olacak; el sanatları ustaları tarafından sergi ve atölye çalışmaları, defileler, şiir dinletileri, söyleşiler, çocuklara yönelik etkinlikler, masal anlatımları, film gösterileri, duvar boyamaları, halk oyunları ve konserler gerçekleştirilecektir.

 

Millî, manevî, kültürel değerleri araştırmak, geliştirmek, korumak, yaşatmak, yaymak, tanıtmak ve bu suretle millî bütünlüğün güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 03 – 05 Mart 2017 tarihinde III. Milli Kültür Şurası gerçekleştirilmişti. Şura’da alınan kararları hayata geçirmek üzere; ilimiz de gerçekleştirilecek kültürel ve sanatsal faaliyetleri koordine etmek, zanaatkarları desteklemek ve vatandaşlara daha nitelikli kültür ve sanat hizmeti sunabilmek adına 8 aylık bir çalışmanın ürünü olarak hazırlanan 1.Ahmet Şemsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günleri, Afyonkarahisar Belediyesi başta olmak üzere Üniversiteler, Kaymakamlıklar, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İlçe Belediyeleri ve STK’ların işbirliğinde kollektif bir çalışma bilinci esasıyla gerçekleştirilecektir.