2019-2020 eğitim Öğretim yılının açılış programı Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla Selçuklu İlkokulu'nda yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

2019-2020 eğitim Öğretim yılının açılış programı Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla Selçuklu İlkokulu'nda yapıldı.

Okul bahçesinde yapılan programa Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Ömer Can Cömert, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Selçuklu İlkokulu Müdürü Eralp Ekrem Geçe,  okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul Bir Eğitim Yuvasıdır

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Selçuklu İlkokulu Müdürü Eralp Ekrem Geçe konuşma yaptı. Eğitimin önemine değinen Müdür Geçe: “Okul bir eğitim öğretim yuvasıdır ve insanın yetiştirildiği yerdir. Okul hayatımızda oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Sadece bireyin hayat standartlarını yükseltmekle kalmaz, içinde yaşadığımız toplumun yapısını, insan ilişkilerini ve bireysel sorumluluklarımızı da birer davranış haline getirir” dedi.

Ardından 1. Sınıf öğrencisi Gökhan Olgun Gökdeniz 2023 eğitim Vizyonu ile ilgili bir konuşma yaptı. Okul öğrencilerinden Ensar Gümüş’te Okul Türküsü adlı şiiri seslenirdi.

Hepimiz Gerçekten Çok Heyecanlıyız

İlk gün sevinci yaşadıklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın: “2019-2020 eğitim öğretim yılına adım attığımız şu gün öğrencisiyle, öğretmeniyle hepimiz gerçekten çok heyecanlıyız. Yeni bir dönemin başlangıcı ile okulun ilk günü sevincini yeniden yaşıyoruz. Hayallerimiz daha da geniş üretmenin tüketmekten daha önemli olduğunun farkındayız. Boş bir temiz sayfa gibi tertemiz bir eğitim öğretim yılı tıpkı bir güneş gibi doğarken dünyanın yenilenmesi gibi yepyeni ve dupduru karşımızda durmaktadır” diye konuştu.

Bakanlığımızın Temel Stratejisi Öğretmeni Güçlendirmektir

Öğrencilerden Ecrin Ceylan’ın Okulumuz adlı şiirinin ardından kürsüye Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Ömer Can Cömert geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un selamlarını ileten Cömert: “2023 eğitim vizyonu çerçevesinde muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefi doğrultusunda eğitim hedeflerimiz açıklanmış, bu hedeflere giden yol haritamızda belirlenmiştir. Bu kapsamda bu yıl tasarım beceri atölyeleri, müze ve okul dışı öğrenme imkânları, okul profili değerlendirme, Mesleki ve Teknik Eğitimde sektörle yapılan çalışmalar bu hedefler kapsamında çalışmalardan bazılarıdır. Bakanlığımızın temel stratejisi öğretmeni güçlendirmektir. Öğretmene sağlanan erişim imkânlarının çocuğa giden en kısa yol olduğuna, bu nedenle yeni kuşakların karşısına çıkan öğretmenlerin her açıdan desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Geleceğe Odaklanmalıyız

Son olarak kürsüye gelen ve eğitimde başarının geleceğe odaklanmak ile gerçekleşeceğini söyleyen Vali Tutulmaz: “Değerli öğretmenlerimiz, sevgili öğrenciler, yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcında sizlerle beraber olmanın mutluğu içerisindeyim. Eğitim toplumların olmazsa olmaz önemli meşgalelerinden olmak zorunda. Eğer gelişmek istiyorsak, eğer muasır medeniyet seviyesine ve daha yukarıya çıkmak istiyorsak, eğer dünyada söz sahibi olmak istiyorsak eğitime önem vermek zorundayız. Artık çağımızda eğitim şekli ve yöntemi her geçen gün değişmektedir. Ancak değişmeyen bir şey var o da öncelikle emek verilmesi, daha çok çalışılması ve okuma üzerinedir. Yöntemler, ders saatleri değişiyor. Azalıyor, çoğalıyor.  Ancak hepsinin ortak özelliği daha çok emek, daha çok disiplin ve geleceğe daha çok odaklanmaktan geçiyor. Bunu da sağlayabilmenin yolu okullarda oluyor” dedi

Bizi Biz Yapan Değerleri Aktarmalıyız

Öğrencilere akademik eğitimin yanında milli ve manevi değerlerin de aktarılması gerektiğinin altını çizen Vali Mustafa Tutulmaz, “Bu öğrencilerimizi geleceğe iyi hazırlayabilmemiz, onlara bir taraftan akademik başarı sağlayabilmeleri yönünde bir çalışma ortaya koymamız, bir taraftan da bizi biz yapan değerlerimizi onlara aktarmamız gerekiyor. Eğer bizi biz yapan değerleri onlara aktaramazsak onlara verdiğimiz akademik eğitim tek ayaklı olur, bu da uzun vadede insanlığa faydalı olmaktan ziyade zaman zaman zararlı hale de dönebilir. Bizim özellikle eğitim camiasından isteğimiz, öğrencilerimizi çift ayak üzerinde yürütmemiz lazım. Hem manevi değerlerimizi onlara ileterek toplumda birlikte yaşamamanın sorumluluklarını onlara anlatmamız, hem de geleceğe yönelik diğer devletlerle, diğer milletlerle rekabeti sağlayacak, akademik başarıyı sağlayacak şekilde gayret göstermemiz gerekiyor.” diye konuştu. 

Alt Yapıdaki Başarıyı Eğitimin Üst Yapısına Aktarmalıyız

Alt yapıda Afyonkarahisar’ın eksiği olmadığına dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, “Afyonkarahisar’da eğitim alanında alt yapı eksikliğimiz yok denecek kadar azdır. Şu anda 3 okul hariç tüm okullarımızda tekli eğitim yapılmakta. Sınıf ortalamaları da 11 ile 13 arasında değişmektedir. Birkaç okulda yığılma var bunun bilincindeyiz. Alt yapıdaki başarıyı eğitim alanında başarılarla taçlandırmamız lazım. Bu alanda eksiğimiz var. Bu konuda kamuoyunun eğitim camiasına ve biz yöneticilere eleştiri ve serzenişleri var. Bu yıl yapacağımız ekstra gayretlerle bu olumsuzlukları yok ederek eğitim seviyemizi daha iyi noktaya taşımak için hep birlikte gayret göstereceğiz” dedi

Başarı İçin Herkes Ortak Noktada Buluşmalı

Eğitimde başarının gelmesi için herkesin ortak bir noktada buluşması gerektiğini belirterek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz, “Tabi eğitim okullarda tek başına verilen bir çalışma değildir. Eğitim toplumun tamamında veliden başlayarak öğretmen, öğrenci, idareci her yönüyle ortak bir noktada buluşması ile gerçekleşecek bir durumdur. Buna öncelikle bütün toplumumuzun odaklanması gerekir. Biz bu başarıyı elde edeceğiz dememiz lazım. Ben buna inanıyorum. Çünkü alt yapımız buna müsait. Şu anda 900 küsur okulumuzda 148 bin öğrencimiz var. Gerçekten büyük bir camia. 10 binin üzerinde öğretmeniz var. Bunları iyi bir şekilde motife edebilirsek başarı kendiliğinden gelecektir.” diye konuştu.

Hayırseverlerin Yatırımları 30 Milyon Lirayı Aştı

Hayırseverlerin eğitime yaptığı yatırımlar hakkında da konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Hayırseverlerimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Şu anda kamu yatırımları olarak eğitime 180 milyon liralık yatırım devam ediyor. Bir taraftan da 30 milyonun üzerinde hayırseverlerimizin yatırımı devam ediyor. Buda güzel bir rakam. Hayırseverlerimiz her geçen gün yeni yatırımlarla bizlerle birlikte oluyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Başarı ancak bu şekilde gelir. Halkın kamu ile birlikte olması ile gelir. Alt yapıda önemli bir başarıyı sağladık. İnşallah eğitimi üst yapısındaki başarı ile de taçlandırmış oluruz diyorum. Eğitim öğretim yılının başarılı olmasını temenni ediyorum. Eğitim öğretim yılı öğrencilerimize, öğretmenlerimize bütün eğitim camiasına hayırlı uğurlu olsun diyor, inşallah sene sonunda başarılı bir yılı geçirmiş olur diyor ve hepinize saygılar sunuyorum.” dedi

Program sonunda Selçuklu Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Öğrencilerin gösterisi protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Programın sona ermesinin ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri ilk ders zilini çaldı ve öğrenciler sınıflarına geçti.

Sınıfları ziyaret eden ve ilk dersi veren Vali Tutulmaz, öğrencilerden çok çalışmalarını, derslerini iyi dinlemelerini ve bol bol kitap okumalarını istedi.

Öğretmenler Odasında okul idarecileri ve öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Tutulmaz, eğitimin disiplin işi olduğunu ve ilk günden ciddiye alınması gerektiğini belirtirken, başarılı bir eğitim öğretim dönemi temennisinde bulundu.