Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ne iade-i ziyarette bulundu.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ne iade-i ziyarette bulundu.

Göreve gelmesinin ardından kendisine yapılan “hayırlı olsun” ziyaretlerine karşılık iade-i ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni de ziyaret etti. Dernek Başkanı Sezer Küçükkurt, Dernek yöneticileri Hacı Hakkı Özsoy ve Hakan Dilek tarafından karşılanan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye çalışmaları hakkında gazetecilere bilgilendirmede bulundu. Vatandaşla iç içe, gönül belediyeciliği anlayışı ile çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehrin önceliklerini belirleyerek projelerini hayata geçirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Afyonkarahisar Kent Meydanı’nın isminin son Belediye Meclisi toplantısında “Zafer Meydanı” olarak belirlendiğnii hatırlatan Başkan Zeybek, “Malum olduğu üzere bu meydanımıza Kent Meydanı deniliyordu. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Bey’in kent kelimesinin Türkçe olmadığını, bu meydana öz Türkçe ve yakışan bir isim belirlenmesi önerisi doğrultusunda biz de halkımızla bir anket çalışması yaptık. Bu anketimizde halkımızın büyük çoğunluğu meydanımıza Zafer isminin verilmesini önerdi. Belediye Meclisimizden çıkan kararla Meydanın isme Zafer Meydanı olarak belirlendi. Şimdi bu meydanı günlük yaşamın içinde sürekli hareketli tutma gayretindeyiz. En son basketbol turnuvamız vardı ve şehir dışından çok sayıda sporcu basketbol turnuvamıza katıldı. Aynı basketbol gibi voleybol turnuvası da düzenlemeyi düşünüyoruz. Kırtasiyecilerimiz okulların açılması nedeniyle meydanımızda sergiler düzenleyecekler. Derneklerimiz sosyal etkinliklerini bu meydanda düzenleyecekler. Bu meydanda her zaman etkinlikler olmasını ve sürekli canlı bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz” dedi.

Afyonkarahisar Belediyespor basketbol takımının yeni yönetiminin oluşturulacağını, bu yönetimde genel menajer olarak görev alan Cömert Küce’nin takımın genel koordinasyonu ile göreve talip olduğnu ve kendilerinin de bunu uygun bulduklarını hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Cömert beyin koordinasyonunda yeni bir yapılanma olacak. Sporun her bıranşında önceliğimiz Afyonkarahisar’ın çocuklarının profesyonal spora kazandırılması olacak. Futbol takımımızda lige iyi bir başlangıç yaptı. Spor branşlarında hem ilimizin isminin duyurulmasını hem de genç sporcuların desteklenmesini sağlayacağız” dedi.

Kale’ye teleferik ya da asansör projeleri ile ilgili çalışmaları takip ettiklerini, bu projelerin hayata geçmesi için gerekli görüşmeleri yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Önem verdiğimiz projelerimizden birisi de Paşa Camii projemiz. Çok güzel bir eser olarak yükselen Paşa Camii’nin her aşamasına destek vermeye çalışıyoruz. Paşa Camii çevresindeki alanda çok katlı yapılaşmaya dönük imar çalışmalarını doğru bulmuyorum. Bu alanda yapılacak imar düzenlemelerinin en fazla 3 kat olması doğru olacaktır. Bu yönde de çalışmalarımız olacak. Anıtpark köşesinde bulunan tuvalet ve büfelerin yıkılması buradaki görünümün şehre yakışır bir hale gelmesi için harekete geçtik. Şikayetlere konu olan ekmek büfelerinin ve ekmek yardımı dağıtımının daha iyi şartlarda ve daha yaygın bir şekilde yapılabilmesi için düşüncelerimiz var. Ekmek fırınlarımızın sürdürdüğü “Askıda ekmek” projelerini yaygınlaştırarak bu hizmeti sürdürebileceğimizi düşünüyoruz. Hemşehrilerimizden gelen her türlü talebe ve öneriye cevap vermeye çalışıyoruz. Kamunun hakkını, Belediye’nin hakkını her şartta korumaya kararlıyız” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’daki basın mensuplarının ve Basın Yayın Derneği faaliyetlerinin başarıyla sürdürülmesi temennisinde bulunarak ziyaretini sonlandırdı.