Geçtiğimiz günlerde yönetimin istifa ettiğini açıkladığı ve transfer döneminin en sessiz 2 takımından biri olan Afyon Belediyespor‘dan ilk hamle geliyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Geçtiğimiz günlerde yönetimin istifa ettiğini açıkladığı ve transfer döneminin en sessiz 2 takımından biri olan Afyon Belediyespor‘dan ilk hamle geliyor.

Son olarak Almanya’nın Ludwigsburg takımında izlediğimiz oyun kurucu Jordon Crawford ile anlaştılar. Yönetimdeki gelişmeler tamamlandıktan sonra da resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

1.68 boyunda olan 29 yaşındaki Crawford, geçtiğimiz sezon BBL’de 31 maçta ortalama 30.5 dakika süre alırken 10.9 sayı, %40.5 3sayı, 2.6 ribaund, 5.9 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 14 maçta ortalama 29.9 dakika parkede kalırken, 10.3 sayı, %37.5 3sayı, 6.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Crawford her şeyden önce heyecan verici bir oyuncu. Sürati, skorer özellikleri ve yüksek tempoyu seven bir guard olmasıyla birlikte takımını hücumda iyi organize eden, here gerektiğinde sazı eline alabilen bir isim. Daha önce ülkemizde başarılı olan “minik guardlar” Green, Holston, Dixon gibi onun da başarılı olacağını düşünüyorum. Dış şutlardaki etkinliği ve çabukluğunu kullanarak yaptığı delici penetrelerle çift haneli skor ortalamalarına rahatlıkla ulaşacaktır ligimizde. Elbette fiziksel dezavantajları nedeniyle hem savunmada hem de hücumda zor anlar yaşayabiliyor ama çabukluğu ve zekası ile bu sorunların da üstesinden gelebilecek bir guard. Ludwigsburg gibi BBL’de play-off hedefleyen bir takımda aldığı süreleri iyi değerlendiren ve takımına liderlik eden Crawford’un Afyon’un ligde kalma mücadelesine çok iyi katkı vereceğini düşünüyorum.



BASKETSERVISI.COM