Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında “Büyük Taarruz ve Kocatepe’yi Bir De Bizden Dinleyin” konferansı için Afyon’a gelen Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Bingür Sönmez’e gösterilen ilgi salonlara sığmadı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında “Büyük Taarruz ve Kocatepe’yi Bir De Bizden Dinleyin” konferansı için Afyon’a gelen Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Bingür Sönmez’e gösterilen ilgi salonlara sığmadı.



Kamil Miras Anadolu Lisesi Konferans salonuna saatler öncesinden doldu. 450 kişilik salona yaklaşık 600 kişi girdi. Protokol koltuklarının önü ve sahnenin bir kısmına kadar giren izleyicilerin binden fazlası dışarıda kaldı, yüzlerce izleyici ise kapıdan geri dönmek zorunda kaldı.



Ortaylı, program öncesi izdihamdan ve salonun yetersizoluşundan şikayet eden izleyicilere "bunun sorumlusu ben değilim" diyerek cevap verdi.
Yaklaşık 2 saat süren konferansa eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, protokol üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.



Program öncesi, protokol konuşmaları sırasında İstiklal Marşı krizi yaşandı. Protokol konuşmalarından önce istiklal marşı unutulunca salonu dolduranlar istiklal marşı söylemeye başladı. Bunun üzerine program sunucusu istiklal marşını anons etti ve aksaklıktan dolayı özür diledi.



Prof. Dr. Bingür Sönmez’in moderatörlüğünde Canakkale ve Kocatepe başta olmak üzere Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadeleyi anlattı. Konferans sonrası Ortaylı ve Sönmez’e çeşitli hediyeler verildi.



Konferansla ilgili konuşan izleyiciler, "İlber Ortaylı için 400 kişilik salon ayarlanıyor. Bu çok yetersiz.Daha büyük bir salon, hatta Veysel Eroğlu Spor Salonu ayarlanabilirdi. Burası bile dolardı, yüzlerce kişi kapıdan geri döndü..." diyerek tepkilerini dile getirdi.



Sosyal medyada, büyük tepki gösteren vatandaşlar "Yazıklar olsun!!! 2 değerli isim ilimize söyleşiye davet edliliyor. Yer Kamil Miras Anadolu Lisesi konf. Salonu.. Binlerce kişi koşup gelmiş çoluk çocuk. Ancak hiç düşünülmemiş bu kadar kişi nereye sığacak! Bie organizasyonu yaparken iyi hesaplamak gerek. Balkonlar dolmuş taşmış. Nefes alınmıyor sıcaktan.nefes alınmıyor.. Birçok kişi isyanda.hiç mi başka salon yoktu diyor. Bahçe bile dolu.. Geri dönen onlarca kişi.. "" "Yepyeni Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Kompleksi veya Akü Kongre salonu niye yapılmadı"diyor vatandaşlar.. Bari sinevizyon koysaydınız! " diye yazdı.



AFYONHABER