Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığının düzenlediği haftalık basın toplantısına İl Başkanı Mehmet Kocacan, İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gün katıldı.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığının düzenlediği haftalık basın toplantısına İl Başkanı Mehmet Kocacan, İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gün katıldı. Yerel ve Ulusal gündemin değerlendirildiği basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın vefat eden teyzesi için kendisine başsağlığı diledi. Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Op. Dr. Gökhan Saçkan’ın şehit aileleri için yazdığı temsili reçete için teşekkür eden Başkan Kocacan, “Kamu Hastaneleri Başkanı Op. Dr. Gökhan Saçkan, şehit yakınlarının acılarının bir nebze olsun dindirilmesi amaçlı hastanedeki hizmetleri en iyi şekilde alabilmeleri adına bizleri de duygulandıran bir temsili reçete yazmıştır. Kendisi örnek bir davranış sergilemiştir. Bu davranışından dolayı partim ve şahsım adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Şehir merkezinde trafik sorunun çekilmez hala geldiğini ve yakın bir zamanda okulların açılmasıyla beraber trafik sorunun daha da artacağını belirten Başkan Kocacan, yetkililerin şimdiden tedbir almasını istedi. Kocacan, “İlimizde battı çıktıların yapılmasına rağmen şehir merkezinin trafiği hala çözüme kavuşturulamadı. Yakın bir zamanda okullar açıldığında bu sıkıntılı trafiğe bir de servis araçları eklendiğinde trafik sorunu daha da çekilmez hale gelecektir. Şehir merkezinde yaşanan trafik sorunu insanlarımızı da sıkıntıya sokmaktadır. Biran önce Afyonkarahisar Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ile istişare ederek trafik sorununu çözümü için bir çalışma başlatmalıdır. Bu konuda yan yollar, ek yollar açılmalıdır. Bazı sokaklar tek yöne düşürülmelidir. Park yasağı olan yerlerde araçların park edilmemesi gerekir. Trafik rahatlatılmalıdır” dedi.

2019 – 2020 yılı eğitim ve öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala bazı aksaklıkların hala devam ettiğini vurgulayan Kocacan, Atatürk ilkokulunun inşaatının neden hala bitilmediğini yetkililere sordu? Eğitim sisteminde her gelenin yaptığı değişiklikten dolayı bazı sıkıntılar yaşandığını da sözlerine ekleyen Kocacan, “ ilimiz eğitim sıralamasında neredeyse son sıralardadır. Yakın bir zamanda okullar açılacak. Yeşil yolda bulunan Atatürk ilkokulunun hala inşaatı bitmemiştir. İhalesi yapılmış. İnşaatına yalandan başlanmış. Mezrup bir durumda hala orada duruyor. Neden hala tamamlanmamaktadır. Para yoksa çıkıp açıklasınlar. Ya da yapıcı firma battıysa yeniden ihale edilerek bir an evvel eğitim ve öğretime kazandırılmasını talep ediyoruz. Milli Eğitim Müdüründen bu konulara hassas davranması gerektiğini rica ediyorum” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel merkezinde Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli tarafından hazırlatılan ‘Sınırı aşan göçler komisyonu raporu’ adlı kitap hakkında bilgilerde veren Başkan Kocacan, bu raporda göçmenler sorunun ele alındığını ifade etti. Rapor hakkında bilgiler veren Kocacan, “Günümüz şartlarında insanların bir veya birden fazla nedenden dolayı sınırları aşan göç hareketlilikleri her ülke ve toplumu derinden etkilemektedir. İnsanların yurtlarını ve yuvalarını terk edip başka ülkelere gitmeleri, siyaseten ekonomiye, yerel dinamiklerden küresel ilişki ağlarına kadar pek çok alanı doğrudan etkilemektedir. Türkiye göç güzergahında olan bir ülkedir. Türkiye’nin en önemli konu ve sorun başlıklarından birisi de kitlesel göç ve sığınmacı yığılmasıdır. Önümüzdeki yıllarda bu sürecin karmaşıklaşarak devam etmesi mümkün ve muhtemeldir” dedi.