AFSÜ’nün yeni akademik birimlerinden biri olan Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümündeki “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri” ve “İlk ve Acil Yardım” programlarına bu yıl öğrenci kabul edecek.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

AFSÜ’nün yeni akademik birimlerinden biri olan Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümündeki “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri” ve “İlk ve Acil Yardım” programlarına bu yıl öğrenci kabul edecek.

 

Tıbbi laboratuar teknikleri programında dört, ilk ve acil yardım programında ise üç olmak üzere toplam yedi akademik personel ile öğretime başlayacak olan Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO’nun akademik kadrosunda bir doçent, iki doktor öğretim görevlisi ve dört öğretim görevlisi bulunuyor. MYO Müdürü Doç. Dr. Sevim Feyza Erdoğmuş, sorularımızı cevaplandırdı.

 

Yeni istihdam imkânları sunmaktadır

Öğrencilerin, Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO’yu neden tercih etmeli gerektiğini anlatan MYO Müdürü Erdoğmuş, “Günümüzde hastalıkların teşhis ve tedavisinin laboratuvara dayalı hâle gelmesi, tıbbi cihazları ve aletleri yetkinlikle kullanabilecek ve hekimlerin istediği rutin testleri titizlikle yapabilecek sağlık çalışanlarının öneminin farkına varılması bu alanda üst düzeyde eğitim ihtiyacı doğurmuştur. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşan tıbbi laboratuvarlar, bu alanda ön lisans mezunlarına yeni istihdam imkânları sunmaktadır. Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO’da, öğrencilerimizin güncel teknikleri takip ederek bunları mesleki pratiklerine uyarlayan, etik değerlere riayet ederek iletişim ve sorun çözme yeteneğini geliştiren, ülkemizin nitelikli ara personel ihtiyacını karşılayabilecek “Laboratuvar Teknikerleri” yetiştirmek için yola çıkıyoruz” dedi.

 

Sağlık bakanlığına bağlı kurumlarda çalışabilirler

Mezunların elde edeceği avantajlar hakkında da bilgiler veren MYO Müdürü Erdoğmuş, “Tıbbi Laboratuvar Programı mezunları; kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında “Tıbbi Laboratuvar Teknikeri” unvanı ile çalışmanın yanı sıra Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) göre Sağlık Teknikeri olarak da atanabilmektedirler. Mezunlarımız bireysel olarak çalışma yetkisine sahip olmayıp; Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız tedavi kurumlarının Biyokimya, Mikrobiyoloji, Histoloji, Hematoloji, Seroloji, Patoloji, Parazitoloji, Nörofizyoloji, Odiyometri Laboratuvarları ve Kan Merkezlerinde çalışabilmektedir” diye konuştu.



Türkeli Gazetesi