Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Taytak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı makamında ziyarette bulundu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Taytak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı makamında ziyarette bulundu.

Milletvekili Mehmet TAYTAK Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile yaptığı görüşmede;

“Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizden aldığımız şikayetler üzerine, Afyonkarahisar İl Müftümüz ile yaptığımız görüşmede, ilimizde İmam-Hatip ve Müezzin eksiklikleri olduğunu öğrendik.

Afyonkarahisar İlimizde merkezde 261, ilçelerimizde ise 933 olmak üzere il genelinde toplam 1194 Camii bulunmaktadır. İlçelerimizde İmam-Hatip ve Müezzin eksiklikleri vardır. Birçok camii de gönüllü vatandaşlarımız tarafından hizmet verilmektedir. Turizm bölgelerine giden karayolunun üzerinde bulunan beldelerimiz de turizm bölgelerine giden yerli turistlerin mola verdiklerinde ibadet edecekleri camiiler de İmam-Hatip ve Müezzin bulunmaması ciddi anlamda sıkıntılar yaşatmaktadır bölge halkımıza.

İlimiz Müftülüğü 1924 yılında kurulmuş, teşkilatlanmış ve bünyesinde 1496 kadrolu personel ile çalışmaktadır.

İl Müftülüğümüz kadrosunda 1 tane Müftü Yardımcısı görev yapmaktadır. Boş olan 2 Müftü Yardımcısı kadrosu konusunda görüşlerini aldık.

İhtiyaç duyulan yerlerde ilimize 77 imam-hatip ve 28 müezzin ataması yapılmasının ihtiyaç olduğunu dile getirdik.

Daha önce bizleri ziyarete gelerek büyük sıkıntılar yaşayan Fahri Kuran Kursu Öğreticilerimizin sorunlarını dile getirdik. Bizlere iletmiş oldukları taleplerini Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş’a ilettik.

Yaz kış dönemi görevlendirilebilmek için yapılan mülakatlara ihtiyaca binaen yeni başlayacak öğreticiler tabi tutulmasını,yıllardır çalışan Fahri Öğreticilerin aynı yerlerinde ya da açıkta olan bir yerde görevine devam etmeleri gerektiğini,bilgilerinin güncellenmesi için yapılan mülakatların devam etmesi durumunda, mülakatların çalıştıkları müftülükler tarafından yapılmasını ve görevlerini severek yapmakta olan Fahri Öğreticilerimiz yaşamış oldukları sorunlar nedeniyle çalışmakta olan görevlilere kadro hakkının verilmesini talep ettik.” dedi.

Sayın Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş Taytak’ın talep ve şikayetlerini en kısa zamanda giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.