Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

          Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

        Milletimizin gözbebeği, tarihi şanlı kahramanlıklarla dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine yuvalanmış FETÖ/PDY mensubu asker kılıklı bir grup tarafından ülkemizde gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadığını söyleyen Başkan Zeybek, Şehit ve Gazilerimizin, 15 Temmuz gecesi, cesaretiyle, dirayetiyle, kararlı ve dik duruşuyla tarih yazdığına dikkat çekti.

            15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen Türkiye olduğunu söyleyen Başkan Zeybek; “Tam üç yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyetini karanlık bir çukura itmek isteyen hain FETÖ ve işbirlikçileri Aziz Türk milletinin demokrasi adına gösterdiği kararlı duruşu ve canını hiç düşünmeden tanklara siper eden korkusuz tavrı sayesinde püskürtüldü. Adeta küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyetinin yeniden dirilişe ve yükselişe geçişinin en önemli kanıtıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendine ve milletine olan güveni sayesinde bu topraklar düşmanlara mezar olmuştur, olmaya da devam edecektir. Aziz vatanımızın bir karış toprağı için bile ellerini ovuşturanlar, tarih boyunca sayısız destana imza atmış, vatan toprağını namusu saymış Türk milletinden hak ettiği karşılığı misliyle almıştır.

             Milletimiz, o gece, tıpkı ülkemizi düşmanların elinden kurtardığımız ‘Kurtuluş Savaşı’ 719 yıl önce Söğüt’te, 565 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.

          Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. Bizler o günlerde gerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gerekse eski Başbakanımız, Sayın Binali Yıldırım’ın kararlı duruşu ile gösterdikleri istikamette bu günlere geldik.

         Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür.Yüce Allah’tan böyle hain bir girişimin bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyorum. “Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzün değerini en iyi şekilde idrak etmeye çalışarak, gelecek neslimize de bu kahramanlık hikâyesini anlatarak ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti’nde sevgi, barış ve huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz. Ayrıca, kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden milletimiz, günler ve geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan sevgilerini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Vatan, bayrak ve millet uğruna ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimizin   ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında olacağımızı da bir kez daha vurguluyor, Aziz Milletimizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum"