Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda Afyonkarahisar'ın sorunlarını gündeme getirdi.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda Afyonkarahisar'ın sorunlarını gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Afyonkarahisarlıların sorunlarını gündeme getirdi.

Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Nuh Köyü'nde geçtiğimiz günlerde jeotermal su bulunduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Ancak bu jeotermal suyun işletimi için, otuz yıllık ruhsat istemiyle bir özel şirket müracaatta bulunmuş. Nuh Köyü halkının isteği ve bütün Afyonkarahisar halkının isteği, işletme ruhsatının köylüler tarafından kullanılması ve buradan elde edilecek gelirin özel şirketlere peşkeş çekilmek yerine, Nuh Köyü'ne ve Afyonkarahisar halkına dağıtılmasıdır." dedi.

Fethibey Kasabası'nda köylülerin arazilerinin ortasından geçen kara yoluna defalarca müracaat edilmesine rağmen asfalt atılmadığını belirten Köksal, "Yine, Afyonkarahisar ili Fethibey Kasabası’nda köylülerin arazilerinin ortasından geçen kara yoluna, Karayolları dokuz ay önce mıcır atıp bırakmıştır. Bu süre zarfında defalarca müracaat edilmesine rağmen asfalt atılmamıştır. Bu durum dolayısıyla mıcırdan çıkan tozdan özellikle mahsulü olan çiftçiler zarar görmektedir. Bu zararın giderilmesi ve bu mağduriyetin önlenmesi için de bir an önce asfalt atılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar merkezde bulunan Sahipata Mahallesi’ndeki TOKİ’lere dönüş noktasında sürekli kazalar yaşandığının önemle altını çizen Köksal, "En son geçtiğimiz cumartesi günü Abdullah Eser isimli genç bir kardeşimizi bu bölgedeki kazada kaybettik. Bu kazaların önüne geçmek ve daha fazla can kaybının yaşanmaması için Sahipata Mahallesi’ndeki bu noktaya acilen bir üst geçit yapılması ve gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Sandıklı İlçesi'ndeki açık cezaevinin kapatıldığını ifade eden Köksal, "Bu cezaevinin bulunduğu binanın akıbeti hakkında herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Bu bina konum itibarıyla son derece değerli bir yerde olduğu için birilerine peşkeş çekilmesinden Sandıklı halkı kaygılıdır. Bu nedenle, Sandıklılı hemşehrilerim binanın okul, yurt gibi kamu tarafından kullanılmasını talep etmektedir." diye konuştu.