Afyonkarahisar Belediyesi, kanlı darbe girişiminin üçüncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek programlar öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

 Afyonkarahisar Belediyesi, kanlı darbe girişiminin üçüncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek programlar öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı.

  Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, tüm Türkiye'de olduğu gibi meydanlara dökülen Afyonkarahisar halkı, hain kalkışmanın yıldönümünde Kent Meydanı’nda olacak.

 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerinin gündüz bölümünde Afyonkarahisar Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü’nün “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu fotoğraf sergisi düzenlenecek. Anıtpark’da saat 14:00’de açılacak sergide 15 Temmuz ruhu fotoğraflarla ölümsüzleşecek.

  Darbe girişiminde büyük kahramanlık örneği gösteren 249 şehidimizin rahmetle anılacağı 15 Temmuz Pazartesi gecesi ise çeşitli programlar düzenlenecek. Kent Meydanı’nda saat 20:00’de Mehter Takımının Gösterileriyle başlayacak gece Kur’an- Kerim Tilavetinin okunmasıyla devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gecede 15 Temmuz ile ilgili müzik, video, belgesel gösterileri yapılacak. Protokol konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sinevizyon aracılığı ile canlı olarak aktarılacak. Programın devamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuar Bölümünün Konseri ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın 15 Temmuz konulu video gösterisi sunulacak. Kanlı darbe girişiminin yıldönümünde darbeleri susturan salâlar, tüm camilerden okunacak, dualar yapılacak.

TÜM LOJİSTİK DESTEK BELEDİYEDEN

Kent Meydanı’nda düzenlenecek organizasyonda tüm lojistik destek Belediye tarafından karşılanacak.  Dev ekranların kurulacağı organizasyonda ses, ışık sahne düzeni, çadır, sandalye, namaz kılanlar için hasır ve tuvalet hizmetine kadar her şey düşünüldü. Gecenin ilerleyen saatlerinde Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Ticaret Borsası tarafından vatandaşlarımıza ikramlarda bulunulacak.

"KARDEŞLİK BİLİNCİMİZ YENİDEN CANLANDI"

 Tüm Afyonkarahisar halkını, anma programına davet eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, demokrasi vurgusu yaptı.  Hain kalkışmanın, 'Türk halkının, farklı görüşlerine rağmen, ülkesi için düşmanlarına karşı kahramanca bir araya gelebileceğini tüm dünyaya gösterdiğini hatırlatan Başkan Zeybek, "  15 Temmuz 2016 gecesi karanlık ve lanetli bir geceydi. 15 Temmuz; hain ellerin harekete geçtiği, ülkemizin işgal edilmek istendiği ve demokrasi ile gelen yönetimin alçakça azlinin düşünüldüğü bir tarihtir.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkımıza meydanlara inin çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiştir. Bu gece halkımızın gösterdiği kahramanlık tüm dünyaya örnek olmuştur

Ayrıca, kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden milletimiz, günler ve geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan sevgilerini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Bu vesile ile 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum." dedi.