Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’a iade-i ziyarette bulundu.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’a iade-i ziyarette bulundu.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a OSB ziyaretinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Erol, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Temsilcisi Prof. Dr. İbrahim Mutlu, Yabancı Diller Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Yusuf Karaca, Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir eşlik etti. Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Yeşilay’ın sıra Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Mutluer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Oğuz da hazır bulundu.

Daha verimli çalışmalar yapılacak

Ziyarette konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yeşilay, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile önemli çalışmaların hayata geçirileceğine inandığını belirtti. Yeşilay, “Rektörümüzü hayırlı olsun ziyaretine gitmiştik. Rektörümüzde ona istinaden bugün ekibiyle beraber bize ziyaret etti. Kendisine teşekkür ediyoruz. Şunu biliyoruz ki, rektörümüzde bu ışığı gördük. Bu ülkenin ilerlemesi ve daha verimli çalışması için üniversite-sanayi işbirliği konusunda daha dikkatli ve beraber çalışmamızın çok önemli olduğunu gördük. Yeni bir vizyon ve yeni bir bakışla önümüzdeki süreçte inanıyoruz ki üniversite-sanayi işbirliğinin hem Afyonumuza hem de üniversitemize daha verimli olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Üniversite Sanayi İşbirliği Kapsamında Önemli İşlere İmza Atacağız

Üniversite-Sanayi işbirliğinin öneminin konuşulduğu toplantıda Rektör Karakaş ise “Üniversite sanayi işbirliğine ayrıca önem veriyoruz. Bu kapsamda önemli işlere imza atacağız” dedi. Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde sanayicilerin muhatap olabilecekleri aktör durumdaki yöneticilerle iade-i ziyaret gerçekleştirdiği ifade eden Karakaş, “Bunun nedeni üniversite sanayi işbirliğine ayrıca önem veriyor olmamızdır. Üniversite sanayi işbirliği kapsamında önemli işlere imza atacağımız fikrine sahip olmamızdır. Bununla ilgili üniversite yönetimi olarak bir iradeye sahibiz. Bunu ifade ettik. Bunun gerçekleşmesini istiyoruz. Bu hususta ne kadar sonuç alacağımızdan öte önemli olan niyeti oluşturmak, iradeyi ortaya koymak ve arkasından da eylemi gerçekleştirmektir. Bizim amacımız sonuca ulaşmak ve sonuç almaktır. Şehrimize, ülkemize katkı yapmanın önemine vakıfız” ifadelerini kullandı.