Afjet Afyonspor Klübünün Afyonkarahisar halkına önemli açıklamaları...

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Afjet Afyonspor Klübünün Afyonkarahisar halkına önemli açıklamaları...



"Kulübümüzdeki gelişmeler nedeniyle siz değerli Afyonkarahisar halkını ve kıymetli Afjet Afyonspor taraftarlarımıza bilgi verilmesi ve Açıklama yapılması zorunlu olmuştur.



​Bilindiği üzere kulübümüz 2018-2019 sezonunda hem mali hem de sportif başarısızlıkla boğuşurken yönetim kurulu olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.

​İl yöneticilerimiz tarafından yeni yönetim için görev tarafımıza tevdi edildiğinde ne kulübümüzün içinde bulunduğu maddi darboğaz nede ligden düşmeye en büyük adaylar içindeki konumuna bakmadan, tüm riskleri göze alıp 14.02.2019 günü yapılan genel kurulda görevi devraldık.



​2013 yılından bu yana aşkla ve şevkle devam ettirdiğimiz Afyonspor sevdamızı ilk günkü heyecanla Ramazan Bayramı’na kadar sürdürdük.



​Geçtiğimiz sezon il yöneticilerimizle mali ve idari birçok toplantı yaptık, yönetimimize verilen taahhütlerin hiçbiri yerine getirilmemiştir.



​Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın dışında maalesef hiçbir siyasi ve idarecimiz Afyonspor’la ilgilenmemiş, yardımcı olmamıştır. Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın ilgi ve desteğiyle ligin sonuna ulaşabildik.



​Bu şartlar altında da Maalesef ki ligi de düşerek tamamladık.

​Takımımızın Ligden düşmesinde yönetimimizinde sorumluluğu olabilir, bu sonu hazırlayanlar kabul etmese de yönetim olarak bizler bu sorumluluğu da alıyoruz, Tek gayemiz takımımızı ligde tutmak ve kulübün borç batağına sokulmamasıydı. Alt lige düştük ama ilave borç yapmadık.  







​Biz lig bitimine iki hafta kala hedefe ulaşacak kadroları belirlemek üzere, yeni yönetimin oluşması için görevi bırakacağımızı Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclis Başkanımıza ve dahi spor kamuoyuna bildirdik. Lig bittikten Sonra hiçbir kimseden adım atılmayınca her zaman olduğu gibi Sayın Valimizden yardım istedik.



​Sayın Valimizin başkanlığında Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, TSYD Başkanı Nadir Güzbey ve Kulüp Başkanı Ali Şahin toplantı yapmışlardır, Mevcut yönetimin devam etmesi, gerekli olan mali desteğin verileceği söz verilerek, başkan ve yönetimimiz ikna edilmişti.



​Toplantıdan iki gün sonra başkanımız Ali Şahin Sayın Valimizi, Belediye Başkanımızı ve İl Genel Meclis Başkanımızın makamlarında ayrı ayrı ziyaret ederek kulüp hakkında tekrar bilgilendirmiş, geçen sezon Sayın Valimiz hariç, verilen sözleri tutamadıkları için Sayın Zeybek’ten ve Sayın Çoban’dan net söz istenmiştir.

​Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve İl genel Meclis Başkanımız yönetimimize tam destek sözü vermişlerdir. Bu desteklere inanarak teknik heyet ve oyuncular için çalışmalara başladık.



​Daha sonra İl yöneticilerimiz tarafından Kulübün onursal başkanı olan Burhanettin Çoban’ın fahri başkanlığında Belediye’den bir kişi Afjet’ten birer kişinin daha yönetime alınması ve muhasebenin Afjet’te tutulması önerildi ve kabul edildi.

​Kulübün 2019 sezonundaki mali ve idari planlaması için bayram sonu Burhanettin Çoban başkanlığında Ali Şahin ve Yusuf Ulutürk toplantı yapmak üzere Afjet’te bir araya gelmişlerdir, Toplantıya başlandığı anda Yusuf Ulutürk , Ali Şahin’e Belediye meclis Üyesi Mustafa Oğuz’un Başkanlığında yeni yönetim oluşturulacağı söylenmiş, Toplantıya başkanlık yapan Sayın Çoban bu durumdan haberi olmadığını söyleyerek Belediye başkanı Mehmet Zeybek’i arayarak durumu aktarmıştır, Sn Zeybek’te bilgisinin olduğunu söyleyip, Belediye meclis üyesi Mustafa Oğuz’un Sayın Çoban’ı hemen arayacağını söylemiştir, akabinde de Belediye Meclis Üyesi Mustafa Oğuz Burhanettin Çobanı telefonla arayarak yeni bir ekip olarak kulübü devir alacaklarını söylemiştir.



​Başkanımız Ali Şahin’de bu hareketin gayri ahlaki ve usule aykırı olmasına rağmen Belediye nin Afyonsporu sahiplenecek olması beni çok sevindirir, Afyonspor sevdamız gereği bu saygısızlığa rağmen seve seve bu arkadaşlara görevi devredeceğini başarılı olmaları içinde her türlü desteğe hazır olduğunu söyleyerek toplantıdan ayrılmıştır.



​Bu toplantıdan sonra şehrimizde günlerce devam eden dedikodulara kulaklarımızı tıkayarak gelişmeleri sabırla izledik, bekledik. Kulübe talip olan ekibin Afyonspor’a zarar vermekten başka hiçbir faaliyeti olmayınca Sayın Burhanettin Çoban bilgilendirilmiştir.



​Ertesi gün il yöneticilerimiz Ali Şahin’den, Belediye meclis üyesi Mustafa Oğuz ve yönetimine kulübün devredilmesi istemiş, ​Önce Afjet te Ali Şahin , Yusuf Ulutürk ve Mustafa Oğuz bir araya gelmişler daha sonrada  yeni ekip ile tüm yönetim kurulumuz kulüpte  bir araya geldik. Afyonspor için her zaman yardıma hazır olduğumuzu yönetim kurulumuzun tüm üyelerince tekrar kendilerine söylenmiştir.



 ​Belediye Meclis Üyesi Mustafa Oğuz ve ekibinin talep ettikleri tüm bilgi ve diğer belgeler kendisine yönetimimizce takdim edilmiştir.



​Günler öncesinden Afbel Otelde ve birçok yerde kulübün mali yapısından, hedeflerine kadar belediye meclis üyelerine sunumlar yapıp planlar yapan Mustafa Oğuz ve ekibi gece saat 23.00 de kulüp başkanımız Ali Şahini arayarak ipe sapa gelmez çocukça bahanelerle bu işi yapamayacağını söylemiştir.​



​Başkanımız Ali Şahin kendisine bu durumu Sayın Valimize bildirmesi gerektiği hatırlatılmıştır.



​Usul ve yöntem bilmeyen Belediye Meclis üyesi Mustafa Oğuz bu konuda da ne kadar yetersiz olduğunu göstermiştir.​Konu başkanımızca Sayın Valimiz ve İl Genel Meclis Başkanımıza bildirilmiştir.



​En az bizler kadar üzgün olan idarecilerimiz görevi bırakmamamız için ısrarlı olsalar da kesinlikle devam etmeyeceğimizi kendilerine bildirdik, bize hak verdiler.



 Değerli Afyon’lu hemşehrilerimiz ve çok değerli taraftarlarımız; ​Afyonspor için evlatlarımızdan, ailelerimizden ve işlerimizden çok fedakârlık ettik,

Sevdamız uğruna gece gündüz çalıştık, Bu sevda, kalbimiz attığı sürece tribünlerde devam edecek. Afyonspor’un başarısı içinde maddi, manevi her zaman destek olacağız.



​Kulübümüzün hakkettiği yere gelebilmesi, yeni başkan ve yönetiminin bir an önce işe başlaması için olağanüstü genel kurulumuz 26.06.2019 Çarşamba günü saat 20.00 de kulüp binasında yapılacaktır.  



​Bugüne kadar başarıda, başarısızlıkta her zaman ve her şartta kulübünün yanında olan taraftarlarımızın desteğine çok çok teşekkür ediyoruz. Taraftarımızdan özür diliyoruz, onlar çok istedi biz istedik ama olmadı..



​Umuyoruz ki yaşanan tüm bu olumsuzluklardan sonra başta siyasiler olmak üzere herkes şapkasını önüne koyup düşünür.



​Afyonspor kulübü kişisel çekişmelerin, kavgaların, hesaplaşmaların yeri değildir. 

​Bilinmelidir ki yüreklerimiz dün olduğu gibi yarın da Afyonspor için atacaktır.

 Saygılarımızla.



Her şey Afyon için.

​Her şey Afyonspor için. 



AFYONSPOR YÖNETİM KURULU