Vatandaşların daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak, istek, öneri ve şikâyetlerini dinlemek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Halk Günü Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleşti.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Vatandaşların daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak, istek, öneri ve şikâyetlerini dinlemek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Halk Günü Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleşti.

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan Halk Günü Toplantısı’na Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe ile ilgili kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kamuya İş Talebi İle İlgili Bizim Yapabileceğimiz Bir Şey Yok

Toplantının açılışında konuşan iş taleplerine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz; “Bugüne kadar yaptığımız Halk toplantılarında güzel gelişmeler elde ettik. Çözüm bulamadığımız konularda oldu ama genel olarak verimli bir şekilde çalışıyoruz. Problemler hangi kurumları daha çok ilgilendiriyorsa o kuruluşlar biraz daha kendilerini bu yönde tedbir almaya itiyorlar ve sonuçta olumlu sonuçlar elde ediyoruz. Her toplantıda olduğu gibi yine bugün tekrar söylemek durumundayım. Kamuya işçi alımı, kamuya kamu görevlisi, memur vb. alımları gibi talepler oluyor. Kamuya alımların şartları var. Bunların ilanı yapılıyor, mülakatı yapılıyor, belirli puanlar isteniyor memur olunacaksa bu şartları taşıyanlar ancak kamu görevlisi olarak atanabiliyor. Çoğu vatandaşımız kamuda iş isteyerek ağırlıklı olarak bizlerden talepte bulunuyor. Ancak bizim bunu yapmamız mümkün değil. Kamu kurallarla oluşan bir yapıdır. Bu yapıda bizim oraya müdahale edip “Gelin sizi burada işe başlatalım” deme gibi bir hakkımız ve yetkimiz yoktur. Bu konuyu ben özellikle ifade etmek istiyorum. Ancak biz size şurada destek ve yardımcı olacağız. Özel sektörün talepleri olduğu zaman İŞ-Kur üzerinden sizleri bu konuda özel sektöre yönlendireceğiz, özel sektörle görüşeceğiz. Özel sektörden size iş bulmaya çalışacağız. Yoksa bizim kamuda iş imkânımız yok, bunu ben özellikle son zamanlarda birkaç toplantıda bahsediyorum ama yine aynı talepler geldiği zaman yapabileceğimiz bir şey olmuyor. Kamuyu doğrudan ilgilendiren, kamunun genelini ilgilendiren öneri, talep ve isteğiniz varsa öncelik bu konuları dinlemek olsun” dedi.

Gelecek Yıl Silah Sıkılması Sorunu Kalmayacak

Vatandaşların düğünlerde silah atılması konusunda Valilikçe yapılan çalışmaları takdir ettiklerini, yaz aylarıyla birlikte başlayan düğün sezonu ile birlikte silah atılması konusunun tekrar gündeme geldiğini hatırlatması üzerine konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “Düğün ve eğlencelerde silah atılmaması ile ilgili tavrımız net. 2 yıldır Belediye Başkanlarımız, Muhtarlarımız, Jandarmamız, Emniyetimiz ile ilgili her toplantıda, her ilçede anlattığımız, üzerinde durduğumuz konu düğün ve eğlencelerde silah atılması. Bu konuda önemli bir oranda başarı elde ettik. Bitirdik mi hayır. Bitirilmesi için gayret sarf ediyoruz. Bu konuda kararlıyız. Bu yıl olmasa bile en geç gelecek yıl böyle bir sorun kalmayacak. Tahminin 2 yıl önce 10 düğünde silah atılıyorsa bugün bu rakam 2 düğüne düşmüştür. Arada 7-8 düğün fark. Bu konuda sonuna kadar kararlıyız. Her türlü önlemi alarak, istihbarat, drone takibi, sosyal medya aktifliği, muhtarlık desteği ile bu sorunu çözmeye yönelik her türlü tedbiri aldık. Almaya da devam edeceğiz. Ayrıca bu konuda bizlere yardımcı olmayan muhtarlarımız hakkında da yasal işlek yapacağız.” diye konuştu.

Ardından vatandaşlara sırasıyla söz veren Vali Mustafa Tutulmaz, kendisine iletilen talep, şikâyet, sıkıntı ve önerileri dinledi, çözüm üretmeye çalıştı. Vali Tutulmaz gerekli gördüğü hususlarda ilgili kurum müdürlerine talimatlar vererek gereğinin yapılmasını istedi.