Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

 

            Yaz aylarına sayılı günler kala parklar, kavşaklar, altgeçitler, refüjler ve şehir giriş çıkışları mevsimlik çiçeklerle süslenmeye başlandı.

            Yağışlı geçen ilkbaharın son günlerine girilirken, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artmasının ardından Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de mevsimlik çiçek ekimine başladı. Her yıl yaz ayları öncesinde olduğu gibi bu yıl da şehrin dört bir yanını çiçeklerle donatmaya hazırlanan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şimdiden hummalı bir çalışma içerisine girdi.

            KIŞLIKLARIN YERİNİ YAZLIKLAR ALDI      

            Özellikle kavşak ve orta refüjlerde, yeni dekoratif düzenlemeler ve ilimizin sembolü olan haşhaş ve kale figürlü süslemeler kullanılarak yapılan çiçek ekimlerinde; lale, menekşe ve açelya gibi kış çiçeklerinin yerini artık karanfil, yıldız çiçeği ve sardunyalar almaya başladı. Çalışmaların tamamlandığı kavşak ve refüjler, hem görüntüsü ve hem de çiçeklerin doğaya saldığı güzel kokularla büyük beğeni topladı.

            390 BİN ADET ÇİÇEK EKİLECEK

            Bu yıl yaz ayında, karanfil, yıldız çiçeği, dik sardunya, ateş çiçeği, kadife, ostos, gazanya, petunya ve begonya çiçeklerinden oluşan 390 bin çiçek ekmeyi hedefleyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler ayrıca, şehir giriş ve çıkışlarında çiçek ekiminin yanı sıra, peyzaj çalışmaları da yaparak, ilimizden geçen misafirler için estetik bir görünüm kazandırıyor. 

            ALTGEÇİTLERE MODÜLER SAKSI

            Altgeçitlerde ise bu yıl ilk kez modüler saksı düzenlemesi yapılırken, üç ayrı altgeçide ilk olarak çeşitli renklerden oluşan bin 100 adet saksı yerleştirildi ve alt kısımlarına damlama sulama sistemi yapıldı. Daha sonra saksıların içerisine sarkık petunya ve sarkık sardunya ekimi yapıldı. Atatürk Altgeçidi'nde tamamlanan modüler saksı düzenlemesinin diğer altgeçitlerde de aynen uygulanacağı öğrenildi.