Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

“Herşey çok güzel olacak”

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Atatürk’ün yolunda yürümekten onur duyan insanlar olarak 19 Mayıs 1919’un yüzüncü yıldönümünde Kocatepe’den kurtuluşun ve kuruluşun topraklarından bir kez daha “Herşey çok güzel olacak” diye haykırdıklarını söyledi.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100’üncü yıldönümü nedeniyle CHP İl Başkanlığı’nca Kocatepe Parkı Atatürk Anıtında kutlama programı düzenlendi. Törende CHP’nin yanı sıra; Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eğitim-İş Sendikası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden (ÇYDD)  katılım gerçekleşti. 

GENÇLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Katılımcıların Atatürk Anıtına çelenk sunması ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı CHP Gençlik Kolları Başkanı Şöhret Can Kolsuz yaptı. Milli Mücadelenin 100’üncü yılını kutlama mutluluğunun paylaşıldığını söyleyen Kolsuz, “Toplumumuz belki de tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar bölünmüş, kutuplaşmış, ayrıştırılmış vaziyettedir. Bu ayrışmanın ekonomik, sosyal sonuçlarını hep birlikte görüyor ve yaşıyoruz. Bu ayrışmayı ortadan kaldırmak için bizde 19 Mayıs’ta Atamızın bize armağan ettiği bayramı kutlamak için toplanan gençlere çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bulunduğumuz ortamın ve zamanın farkında olmakla beraber en çok tarihimizi bilmek ve ondan ders almak gerektiğini düşünüyoruz. Bu bayramı kutlamamızı sağlayan ebedi Başkomutanımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği topraklarda yaşadığımız bilinciyle tekrar birleşip kucaklaşmalıyız. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum.” dedi.

19 MAYIS FEVKALADE İYİ KUTLANDI

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, Osmanlı’nın son döneminde 16 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalist güçlerin askerlerini ve gemilerini gördüğünde “Geldikleri gibi gidecekler” dediğini belirtti. “Umut yoksa umudun adı Mustafa Kemal’di” diyen Ercan, “16 Mayıs 1919 tarihinde sürgün gibi gönderildiği Samsun’da Milli Mücadeleyi başlatan Atatürk Türkiye’nin kaderini o günden itibaren şekillendirmiştir. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da bir güneş doğdu. Biz o güneşin ışıkları altında bugünlere kadar geldik. Son yıllarda bu güneşin soldurulmaya çalışıldığını görüyoruz. Ama mutluyuz ki bugün 19 Mayıs seçimlerde göz önüne alınarak her ne hikmetse fevkalade, bizim arzu etmesek de iyi bir şekilde kutlandığını görüyoruz. 19 Mayıs 1919 Kurtuluş Savaşının mücadelenin başladığı gündür. Onun için çok önemsiyoruz. Biz ona Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü diyoruz. O gün doğdu. Mustafa Kemal Atatürk iyi ki doğmuş. Bu yüz yaşlar inşallah bin yıllarca devam edecek. Bu vesile ile Ekrem İmamoğlu’na desteklerinizi bir kez daha rica ediyorum. Hepinizin bayramını kutluyor, 100’ncü yıl hatırına bu desteği mutlaka vermeliyiz diyorum.” diye konuştu.

ATATÜRK CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET ETTİ

Törenin son konuşmasını CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal yaptı. 19 Mayıs 1919’u zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek yeniden kurmaya çalıştığı gün olarak tanımlayan Köksal, “1. Dünya Savaşı’ndan sonra memleketin her yanı işgal edilmiş, düşmanlar topraklarımızı bölüşme derdindeyken hiç kurtuluş yok denilen bir anda 19 Mayıs yurdumuza Samsun’dan güneşin doğduğu gündür. 16 Mayıs 1919’da Bandırma isimli eski bir gemi ile Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Galata Limanından Samsun’a bir ulusun kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesini ilk başlattığı gündür. 19 Mayıs Anadolu halkının işgale dur demek için Mustafa Kemal’in önderliğinde başlattığı mücadele Kurtuluş Destanının başlangıç tarihidir. 19 Mayıs öylesine önemli bir tarihtir ki Atatürk bahsederken, ‘Bugün benim doğum günüm’ der. İşte Türk Ulusunun efsanevi kurtuluşunun başlangıç tarihi olan bu önemli günü Atatürk gençlere hediye etmiştir. ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek Cumhuriyeti de onlara emanet etmiştir.” şeklinde konuştu.

GENÇLİĞE DEĞER VERİLMİYOR 

Atatürk’ün gençlere verdiği önemi her fırsatta vurguladığını belirten Köksal şöyle konuştu: 

“Ancak günümüzde 17 yıllık AKP iktidarının tablosuna bakıldığında Atamızın gençlere verdiği önem ve değerin bir kenara itilip gençliğin maalesef hak ettiği değer ve önemi alamadığını gözlemlemekteyiz. 19 Mayıs 2019 yani Atamızın Samsun’a ayak basışının 100’ncü yılında Türkiye Okulu terk etme oranında Avrupa birincisidir. 18-24 yaş arasında ki her gencimizden 4’ü orta öğretimi tamamlamadan okulu terk ediyor. 53 ülke arasında okul devamsızlığı en fazla olan 6’ncı ülke konumundayız. En çok devamsızlık yüzde 39 oranla meslek liselerinde olurken, ikinci sırayı yüzde 30’luk oranla İmam Hatip Liseleri almaktadır. Okuluna gidip üniversiteden mezun olma şansı bulan gençlerimizi de işsizlik vuruyor. Bugün 800 binin üzerinde gencimiz işsizlikle boğuşmaktadır. İş bulan gençlerimizin üçte biri öğrenim gördükleri alanın dışında güvencesiz ve düşük ücretle çalıştırılıyorlar. Maalesef gençlerimiz arasında beyin göçü hızlı şekilde yaygınlaşıyor. İstihdamda ve eğitimde olmayan gençlerin oranı yüzde 27’dir. Ekonomik kriz, yanlış eğitim politikaları, gençliğe değer verilmemesi gençlerimizi etkileyen faktörlerdendir.”

EBEDİ BAŞKOMUTAN ATATÜRK 

AKP’nin son 17 yılda parlamenter demokrasi ile Atatürk ilke ve inkılâplarından hızla uzaklaştığını kaydeden Köksal şöyle konuştu: 

“Yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanmak istendiği kuvvetler ayrılığı prensibine aykırı tek adam rejimine doğru bir geçiş süreci başlatıldı. Halk kutuplaştırılıp kendine oy vermeyenler ‘illet, zillet, terörist’ gibi hakaretler edildi. AKP tarafından bizi biz yapan değerler yok sayıldı. Türkiye Cumhuriyeti tabelalardan, Atatürk resimleri duvarlardan indirildi. Ne yaparlarsa yapsınlar milletin bağrından Atatürk sevgisini ve Cumhuriyeti bağlılığı söküp atamadılar. Bu toprakların tek bir Başkomutanı var, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atamızın yolunda yürümekten onur duyan insanlar olarak 19 Mayıs 1919’un yüzüncü yıldönümünde Kocatepe’den kurtuluşun ve kuruluşun topraklarından bir kez daha haykırıyoruz, Herşey çok güzel olacak.” 

Tören “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini n okunması ardından Kocatepe Parkından partiye kadar “Ne mutlu Türküm diyene” “Herşey çok güzel olacak” sloganları ile  “Dağ başını duman almış gümüş dere durmaz akar” marşı söylenerek tamamlandı.