Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

 

 

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından Akrones Otel’de iftar programı düzenlendi

İftar programına Afyonkarahisar Valimiz Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Hamza ÇÖMEZ, İl Emniyet Müdürü Gürsel YILDIZ , Müftü Şükrü KABUKÇU, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Hava Meydan Komutanı Hv. Ss. Alb. Özgür BÜYÜKÖZTÜRK, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Nuri Ahmet GÖK, 1.Ağır Ceza Mahkemsi Hakimi 2.Heyet Başkanı İzzet AKSOY, Afyon Eğitim Vakfı Müdürü Murat DİKER ,Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, AFSİAD Üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

İftar yemeğinde ilk olarak Müftü Şükrü KABUKÇU İftar duası yaptı.

Ardından Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, konuşmasına Ramazan ayının ülkemize ve tüm insanlığa huzur, hoşgörü ve barış getirmesini dileyerek başladı. Konuşmasında özetle ;

Ramazan ayı ihtiyacı olanları hatırlamanın, onlara yardım etmenin ayı olduğu için mukaddes ve bereketlidir. Onun için bir anlamda ramazan ayı tüm dünyanın iyilik teminatıdır .

 

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneğimiz üyeleri vatanına ve devletine olan sadakati ile kendi konusunda mücadelesini veren istihdam sağlayan emeğinin karşılığında edindiklerini aynı zamanda iyiliklerle paylaşarak taçlandıran bir sivil toplum örgütüdür. Eğitime kültüre ihtiyacı olan sosyal Projelere elinden geldiği kadar destek olmaya gayret içerisindedir. Esas zenginliğin paylaşmaktan geçtiğinin farkındayız. Toplumda sosyal paylaşıma da önem veriyoruz

 

İnsanın eşya ile yani maddiyat ile imtihan serüveninde, özellikle son yıllarda Müslüman bir toplum olarak geçirdiğimiz dönüşümün dışavurumunu üzülerek gözlemliıyoruz . Birçok müslüman ülkesi vurdum duymaz bir yaşam sürerken diğer müslüman ülkeler açlık sefalet içerisindeler . Zenginleştikçe erdem sahibi olmamız gerekirken, madden zenginleşip sanki ruhen fakirleşiyoruz. Kazanırken kaybetmek bu olsa gerek... işte Ramazan ayı gelince tekrar bizi biz yapan değerlerimizi daha da çok hatırlıyoruz bir anlamda bu dünyada olmamızın gayesini yaşıyoruz.

 

Geçmişinden aldığı tecrübeyi geleceğe taşımaya gayret eden bizler Ramazan ayında çok daha iyi algıladığımız İslam dininin de telkin ettiği , güçlü ve zengin olmayı, dünyayı güzelleştirmeyi ve onun güzelliklerinden faydalanmayı emrederken bütün bunları kendinden bilerek kendini onlarla tanımlamayı ve başkaları üzerinde kendileri için üstünlük aracı olarak görmememiz gerektiğini de hatırlıyoruz.

 

"2018 Yılı Küresel İnsani Yardım Raporu " verilerine göre, dünyada insani yardıma muhtaç kişi sayısı 201 milyondan fazla./Dünyada 2 milyar kişi yoksulluk , 753 milyon kişi de aşırı yoksulluk içinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Maalesef yaşadığımız ne kötü çelişkidir ki dünyada

artık her yıl açlıktan ölenlerin sayısından daha çok obeziteden ölenlerin sayısı artarak devam etmektedir . Tüm dünyada her geçen gün insanoğlu maddeleşiyor yozlaşıyor ..Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için sevindirici hatta gurur verici bir durum da bu rapora not düşülmüş.

 

Rapora göre, Türkiye geçen yıl 8,07 milyar dolar yardım ile dünyada en çok insani yardım yapan ülke konumuna yükseldi. Bunun tek sebebi dinimizin bize telkin ettiği yardımlaşma ruhundan gelmektedir. Türk milletinin manevi değerlerine en çok sahip çıkan toplum olduğu anlamına gelen bu istatistik bizlere çok daha fazla sorumluluk yüklemektedir . Sosyal adaletin oluşması da biz işadamlarının paylaşımları ile olacaktır. Bizler güçlü olmak durumundayız . Tüm dünyanın örneği olduğunuzun sorumluluğu ile çalışmak ve bu topraklara olan manevi borcumuzu ödemeyi her şeyden önde tutmalıyız.Bunun farkındayız.

 

Bu gaye içerisinde önümüzdeki günlerin paylaşmayı bilen sosyal adaleti ve birlikteliği gaye edinmiş bir toplum bilinciyle yaşayan milletimize bölgemize ve ilimize olduğu kadar tüm dünyaya barış Huzur ve hayırlar getirmesini diliyoruz.

 

Bu duygularla sözlerime son verirken,bu güzel akşamda,sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran birbirimden değerli misafirlerimize sonsuz Şükranlarımızı arz ediyor Tekrar hoş geldiniz diyor, sizlere şahsım ,yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına saygılarımı sunuyorum.

 

İftar yemeği sonrası katılımcılara karşı konuşmasında Afyonkarahisar Valimiz Sayın Mustafa TUTULMAZ ; “AFSİAD’ın geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldik. İlimiz protokolü ve işadamlarımızın kaynaşmasına, birbirleriyle iyi bir hasbihâl ortamı oluşmasına vesile olan bu ortamda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Ramazan ayı rahmet ve mağfiret ayı, iyilik ayı, dayanışma ayı, paylaşma ayı. Bu ay içerisinde birçok iftara katılıyoruz ve bu iftarda da hemşerilerimiz ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Her iftarın, her bulunduğumuz toplumun ayrı bir değeri vardır. Bugünkü bulunduğumuz iftarda siz değerli iş adamlarımızla bir arada bulunmaktan son derece mutluyum. Çünkü sizler yaptığınız yatırımlarla hem ilimizin kalkınmasına, hem de ülkemizin kalkınmasına önemli bir katkı sağlıyorsunuz. İlimizin büyük oranla kapasitesi, potansiyeli şuan sizin bulunduğunuz derneğe üye iş adamlarımıza ait. Artık ilimizdeki kalkınmanın ivmesi, motoru sizlersiniz. Bundan sonrada daha iyiye daha ileriye gidebilmek de ancak yine sizlerin katkılarıyla olacaktır” dedi.

Sayın Valimiz Afsiad’ a özellikle ayrı bir önem verdiğini vurguladığı konuşmasında Afyonkarahisar Gelecek 10 Yılda Yıldızı Parlayan İl Olacak şeklinde bir öngörüde de bulundu.Konuşmasında özetle

“10 yıllık süreçte kendinden daha çok bahsettiren bir konuma gelecektir. Gerek termal turizm ve bu alanda özellikle de Termal sağlık turizminin önümüzdeki süreçte yapacağı ivme önemli bir kalkınma artısı olacaktır. Genelde gördüğümüz ağırlıklı olarak mermer üzerine kalkınma hamlesi yaşıyoruz. Ancak bunun yanında tabii ki et sektörü başta olmak üzere gıda sektöründe önemli bir artımız var. Makine sanayini özellikle önemsiyorum. İlimizde 20 kadar makine fabrikası var. Kalkınmanın en büyük temellerinden biriside makine sektörüdür. Makine sektörüne yapılan yatırımları gerçekten önemsiyorum. Çünkü kalkınmanın ivmesini ağırlıklı olarak bunlar sağlayacaktır. Dışarıdan alınacak makinalarla

yapılan üretimin önemli bir kısmı yine dışarıya para verme şeklinde olacaktır. Ama kendi makinalarımızla yaptığımız zaman bu üretimden elde edilen bütün gelir ülkemizde kalacaktır. Bu yönüyle makine sanayisini önemsiyorum” diye konuştu.

Marka Değeri Arttırmak İçin Hep Birlikte Çalışmaya Devam Edelim

Afyonkarahisar’ın marka değerini yükseltmek için tanıtım yönünde çalışmalar yapıldığına değinen Vali Tutulmaz: “İlimizin marka değerini yükseltmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan her zaman iş adamlarımızı yanımızda gördük, görmeye çalıştık ve onlar da bizim yanımızda oldu. Bundan sonra da bu desteğin katlanarak devam etmesini arzu ediyoruz. Çünkü ilimizin marka değeri artığı zaman kazanç önemli bir oranda ağırlıklı olarak sizlerin üzerinden bu topraklara gelecektir. Onun için ilimizi marka değerini artırma yönünde de hep beraber çalışmaya devam edelim diyorum. Ben bizleri bir araya getiren Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerine teşekkür ediyorum. Afrika’da yapmış olduğunuz hayırlı hizmetler içinde sizleri ayrıca kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeği sona erdi, üyelerimiz ve protokol mensuplarının bir arada görüş alış verişi yaptığı program geç saatlere kadar devam etti.

Programımıza katılım sağlayan öncelikle Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ ve İlimizin tüm protokol mensuplarına, değerli misafirlerimize ve yoğun katılım gerçekleştiren değerli üyelerimize tekrar teşekkür ediyoruz.