Destansı geçen, Afyon spor tarihine altın harflerle yazılan 5 güzel sezonun ardından, bu sene hiç beklemediğimiz  şekilde kötü bir sezon oldu ve maalesef Pazar günü, Giresunspor’un Adana Demirspor’u yenmesiyle de resmen bir alt lige, yani geldiğimiz 2.Lige düştük.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!



Destansı geçen, Afyon spor tarihine altın harflerle yazılan 5 güzel sezonun ardından, bu sene hiç beklemediğimiz  şekilde kötü bir sezon oldu ve maalesef Pazar günü, Giresunspor’un Adana Demirspor’u yenmesiyle de resmen bir alt lige, yani geldiğimiz 2.Lige düştük.







Başarılarında teşekkür ettiğimiz gibi, bu durumda da payı olanlara teessüflerimizi iletiyoruz. Nasıl oldu da bu hale geldik? İsterseniz bu konuyu irdeleyelim: TFF 1.Lig’e hazırlıksız girdik, bu lig çok çetin bir lig. Benim diyen takımları öğüten bir değirmen. Bu ligin hocaları ve oyuncuları farklı, kalitesi farklı. Bölgesel Lig’den gelen  oyuncularla, 3.lig oyuncularıyla bu ligi götüremezsiniz, zaten götüremedik de. 1.Lig tecrübesi olmayan hocalarla da gitmez bu iş. Geçen yıl şampiyon olan kadromuzdan en fazla beş altı oyuncu bırakılıp, bu lig için özellikle ilk onbir transferleri yapılmalıydı. Nazmi, Türker, Yasin, Oltan, Bayram ve yedek kaleci olarak Bekir bırakılıp diğer oyuncu arkadaşlarla vedalaşılmalıydı. Kaleci Rybka iyi bir transferdi, takımda muhafaza edilmeliydi. İkinci Serhat hoca (Güller) bu kaliteli kaleciyi küstürdü ve ayrılışına neden oldu. Zaten bu ikinci Serhat hoca dönemi çok kötüydü. Pendikspor’u 2.Lig’de küme düşmemeye oynatan bir hocayı birinci ligdeki takımın başına getirdik. O da takımı darmadağın etti, güya yeni takım kurdu, eski takımdan daha fos çıktı. Alelacele alınmış oyuncular ve ardı ardına kötü sonuçlar sonun başlangıcıydı. İlk Serhat hoca dönemi daha başarılıydı, ikinciye göre. Gençler’i, Adana Demirspor’u , Altınordu’yu..  deplasmanda elimizden kaçırdık, çok da iyi top oynadık lakin gerisini getiremedik. 4-0 lık Gazişehir mağlubiyeti sonunu getirdi Serhat hocanın. O maçta da çok kötü oynatmıştı hakikaten. Yalnız Serhat hocayı gönderip diğer Serhat hocayı (Güller) getirmek de çok mantıklı değildi ve öyle olmadığı acı tecrübelerle görüldü.







     Sezon başına dönecek olursak; yapılan transferler özellikle yabancı transferleri çok yanlış tercihlerdi. Fiyasko olan Danilo, Renato Arapi, Mendy, sol bek olarak alınan Mehmet Sedef hayal kırıklıkları oldu. Macera aramak yerine Hatayspor gibi nokta transferler yapabilmeliydik. Bakın bizimle birlikte yükselen Hatayspor zirveye oynuyor ve şu an 3.sırada. TFF 1.Lig’e yükseldikten sonra Serhat hocaya teşekkür edip, bu ligi iyi bilen bu ligde görev yapmış bir hoca ile anlaşmalıydık ve transferi de ona bırakmalıydık. Eğer böyle yapılmış olsaydı bu kötü tabloyu, taraftarlarımızı kahreden düşüşü yaşamamış olurduk. 3. hoca (Yusuf Şimşek) ile sezonu tamamlamak üzereyiz, onlarca oyuncu transfer ettik, onlarca oyuncu gönderdik ne oldu? Sonuç fiyasko. Akılcı bir yönetim ve transfer politikası ile bu harcadığımız paralarla şampiyonluğa bile oynayan bir takım kurabilirdik. Yusuf Şimşek hoca zor zamanda da gelse umutluyduk ondan. İyi oyuncu her zaman iyi teknik direktör de olmuyormuş maalesef. Oyunculuğunda hayranlıkla takip ettiğim Yusuf Şimşek, Afyon’da da iyi başladı. Giresun maçını aldık, Gençlerbirliği’ne pozisyon vermeden oynadık ama gelin görün ki, sonun başlangıcı olan o Denizlispor maçı. Felaket bir maçtı, Yusuf hoca yılarca formasını giydiği takıma duygusal mı yaklaştı bilmiyorum ama takımı çok kötü yönetti. Yerinde duramayan Yusuf hoca o maçta nedense çok sakindi, çoğunlukla  tepki bile vermiyordu, Allah Allah bir gariplik var diyordum kendi kendime. Sağ ve sol beki boşaltan, kanatları çok güçlü Denizlispor’a akın üstüne akın fırsatı veren bir oyun anlayışı akıl alır gibi değildi. Benim için hayranı olduğum Yusuf Şimşek de o gün bitmişti. Gözün aydın! Yusuf hoca Denizli Süper Lig’e çıktı. Burada yapmış oldukları çirkin tezahürattan dolayı ben tebrik etmeyeceğim.







Neyse sadede gelirsek zincirleme bütün bu sebepler; geldiğimiz gibi geri gitmemizi sağladı. Hedef 2023 Süper Lig iken şimdi ne konuşuyoruz, üzülmemek elde değil. Bu takımı küme düştü diye kaderine terketmeyelim, önceki kötü tecrübeleri yaşamayalım, ikinci ligde iyi bir kadro kurup yeniden ait olduğumuz yere dönelim eyy yöneticiler ve Afyonspor hakkında söz sahibi olanlar. Yürekten oynayan oyuncularla ve Afyon’un öz değerlerinden oluşan hocalarla, Nihat Baştürk gibi.. tekrar ikinci ligde güzel bir sezon yaşayalım ve Afyon’lu gençlerimizin, taraftarlarımızın en önemli meşgalesi ve eğlencesi olan Afyonspor’u hak ettiği yerlere taşıyalım. Defalarca çağrıda bulunduk, umursamıyorlar ama onlara da yine çağrıda bulunalım ve milyonları, milyarları kazandıkları Afyon’dan, takımları Afyonspor’a destek olmaya çağıralım işadamlarını.

      

Enseyi karartmayalım, ümidimizi yitirmeyelim ve bu takımı düştüğü yerden tekrar ayağa kaldıralım..





Lokman ÖZKUL

lokmanozkul@gmail.com

Spor Yazarı ve Yorumcu