Gözden kaçırmayın

Etem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecekEtem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecek

 

Bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz ve bunu geleneksel hale getirdiğimiz önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi planladığımız Rahvan At Yarışlarımız 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi.

 

Dazkırı ilçemiz Osmanlı döneminde orduya tımarlı sipahi yetiştiren ve atların bol olduğu bir ilçeydi. Bu nedenle ilçemiz tarihte bir dönem BOLATLI ismiyle anıldı. Bu toprakların bir simgesi olan atlara ve düzenlediğimiz at yarışlarına halkımız yoğun ilgi gösterdi.

Programımız At yarışlarımızın kazasız ve güzel bir şekilde geçmesi için dualar ile başladı. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Yoğun ilgi gösterilen yarışlara; TBMM Divan Katip Üyesi ve Afyonkarahisar CHP Milletvekili Avukat Burcu KÖKSAL, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen ÇELİK, İhsaniye Belediye Başkanı Tunay TÜRKMEN, Dazkırı CHP İlçe Başkanı Önder ŞENYURT, Belediye Meclis Üyelerimiz, Mahalle ve Köy Muhtarlarımız, ilçemizden, komşu il ve ilçelerden, çevre köylerden gelen 10 bine yakın halkımızın katılımıyla gerçekleştirildi.



Yarışmada 150’ye yakın Rahvan koşan yerli ve ithal atlar yarışırken çeşitli kategorilerde dereceye giren yarışçılarımız Belediye Başkanımız tarafından kupa ile ödüllendirildi.



 

Yarış sonuçları ise şöyledir; Baş Birincisi: Mustafa ERBAŞ (Afyon) Baş İkincisi: Alim YAVAŞ (Köşk) Baş Üçüncüsü: Cengiz CENK (Menemen)

Başaltı Birincisi: Merhum Şeref ALPATA (Afyon) Başaltı İkincisi: İsmet OKTAY (Dazkırı) Başaltı Üçüncüsü: Mehmet DERİLİOĞLU (Tavas)

Büyük Orta Birincisi: Ali SARI(Antalya) Büyük Orta İkincisi: Mehmet YILDIZ(İzmir) Büyük Orta Üçüncüsü: Adem USLU (Kızılcabölük)

Küçük Orta Birincisi: Murat KÖLEMOĞLU(Ankara) Küçük Orta İkincisi İbrahim BARUT(Bursa) Küçük Orta Üçüncüsü: Şevket YAPAR (Nazilli)

4’lü Tay Birincisi: Mahmut GENELİOĞLU(Kırat)(Afyon) 4’lü Tay İkincisi: Mahmut GENELİOĞLU (Doru)(Afyon)) 4’lü Tay Üçüncüsü: Kemal DİNLEMEZ(Ödemiş) ve Mehmet ALUKAN(Işıkkent)

3’lü Tay Birincisi:Murat KÖLEMENOĞLU(Ankara) 3’lü Tay İkincisi: İlyas DEMİR (Afyon) 3’lü Tay Üçüncüsü:Mustafa GÜLFİDAN(Söke)

İthal A Birincisi: Mehmet KAVUN(Konya)

2’li Taylar Birincisi: Genç Osman (Tire) 2’li Taylar ikincisi:Mustafa GÜLFİDAN (Söke) 2’li Taylar üçüncüsü: Zeki GENELİOĞLU (Afyon)

Taze Beşli birincisi: Hacı Ahmet DÖNMEZ (Kütahya) Taze Beşli ikincisi: Murat MUTLU (Dazkırı) Taze Beşli üçüncüsü Murat SİVRİ (Isparta)

Deste birincisi Ali AYKAN (Kiraz) Deste ikincisi: İbrahim BARUT (Bursa) Deste Üçüncüsü: İsmail GEDİZLİOĞLU (Afyon)

Minik Taylar birincisi: Yusufcan KUTLU ( İzmir) Minik Taylar İkincisi: Recep BİÇER (Dinar)