Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali görkemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Gözden kaçırmayın

Etem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecekEtem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecek

Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali görkemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

 

26-27 Nisan 2019 tarihlerinde büyük bir şölen havasında gerçekleştirilecek festival, Türkiye ve dünya genelindeki pek çok katılımcıyı da ağırlayacak. Aynı zamanda Afyon’un marka bilinirliği ve ekonomisine de katkı sağlayacak festival, kent esnafı tarafından heyecanla bekliyor.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD)’nin düzenlediği ve Afyonkarahisar Valiliği tarafından desteklenen festival, büyük ses getirdi. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki ünlü şefleri bir araya getirecek festival, Afyon’un coğrafi işaretli ürünleri olan lokum, kaymak, sucuk, ekmek ve keşkek ile birlikte kentin yöresel mutfağı da dünyaya tanıtacak.

Hem Afyon’un önemli bir gastronomi kenti olduğunun ortaya koyulması hem de kentin marka bilinirliğini artırma noktasında önemli olan festival, diğer turizm alanlarını da etkileyecek. Yerel halkın şimdiden büyük ilgi gösterdiği festival, çok sayıda yerli ve yabancı misafiri de ağırlayacak. 2 gün sürecek olan festivale katılım sağlayacak konuklar, konaklama, yeme ve alışveriş gibi hizmetlerle kent ekonomisine de büyük katkı sağlayacak.

Festivali heyecanla beklediklerini dile getiren kent esnafı, festivalin esnafın yüzünü güldüreceğini söyledi. Organizasyonun kentin gelişimi için önemli olduğunu kaydeden esnaf, festivale yoğun bir katılım beklediklerini dile getirdi. Kentin hem turizmini hem de ekonomisini geliştirecek bu tarz organizasyonları çok önemsediklerini belirten esnaf, festivali desteklediklerini söyledi.