Afyonkarahisar’ın iddialı iki Belediye Başkan Adayı HEMDERT PÜRNEŞE adlı tiyatro oyununda buluştu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar’ın iddialı iki Belediye Başkan Adayı HEMDERT PÜRNEŞE adlı tiyatro oyununda buluştu.

Afyonkarahisar Renkli İmgeler Saati Uygulama Sahnesi Derneği (RİSUS SANAT)’ın sosyal sorumluluk kapsamında sahnelediği ve her gösteriminde izdiham yaşanan HEMDERT PÜRNEŞE adlı oyunda sanatın barışçıl birleştiriciliği ve gücüne örnek bir tablo yaşandı.

Onur Yalçın’ın yazdığı ve Yönetmenliğini Seyhun Sertan’ın yaptığı “Hemdert Pürneşe” adlı oyunun 15 Mart 2019 tarihli gösterimine Afyonkarahisar’ın yerel seçimlerde öne çıkan iki iddialı ismi İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut KOÇAK ve MHP Belediye Başkan Adayı Fatih ÇETİNKAYA ikisi birden katıldı.

Selamlama sonrası oyunun yönetmeni Seyhun Sertan; “Her gösterimde olduğu gibi yine salonumuzdaki ek sandalyelerde dahi yer bırakmayan ve oyunumuzu ayakta seyreden seyircimize minnettarım. Görüyorum ki çok değerli iki Belediye Başkan Adayımız da bugün aramızda. İnanıyorum ki tiyatroya, kültür ve sanata dair de önemli proje ve hizmetleri olacaktır. Kabul ederlerse kendilerini sahneye davet ediyorum” dedi.

Bunun üzerine birlikte sahneye çıkan Mahmut KOÇAK ve Fatih ÇETİNKAYA, 450 kişinin bulunduğu salonda şehrin kültür ve sanatına dair önemli açıklamalarda bulundu. Sanatın ve sanatçının yanında olduklarını, tiyatronun önemli bir sanat dalı olduğunu ifade ederek, gerçekleştirilecek hizmet ve projelerden bahsettiler. İki Belediye Başkan Adayı da salondaki kalabalık seyirciden büyük alkış ve tezahürat aldı.

Seyhun Sertan, “Oyunumuzda iki Belediye Başkan adayımızın birden salonumuzda bizlerle beraber olmasından büyük memnuniyet duyduk. Her iki Başkan adayımız da sahneden kültür ve sanata dair önemli açıklamalarda bulundu. Gayet demokratik ve dostane bir rekabet örneğinin bir sanat mekânında ve oyunumuzda gerçekleşmesini sanatın birleştirici gücü olarak değerlendiriyorum. Kendilerine tüm ekibim adına tekrar buradan teşekkür ediyorum” dedi.

Oyun sonunda Karahisar Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan GÜRBÜZ, MHP Belediye Başkan Adayı Fatih ÇETİNKAYA ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut KOÇAK tarafından oyunculara çiçek ve teşekkür belgeleri takdim edildi.