İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, İyi Parti İl Başkanlığı’nda haftalık olağan basın toplantısı düzenledi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, İyi Parti İl Başkanlığı’nda haftalık olağan basın toplantısı düzenledi.



Koçak: “Herkes kendisine yakışanı yapar. Hiçbir başkan adayının projeleri ile ilgili ithamlarda bulunmayacağım gibi, iftira, yalan gibi bir davranış içerisinde bulunmadım, bulunmayacağım” dedi.

Toplantıda İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe, GİK Üyesi ve İGM Adayı Alper Yağcı’da hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya yaptı. İnkaya: “Siyasetin dili çok sertleşti. İktidara, yaptığın iş yanlış diyenler terörist ilan ediliyor. Bizlerde 81 illin İl Başkanları olarak bu konu ile ilgili bir bildiri yayınladık. Sizlerin aracılığıyla halkımızın takdirine sunuyorum” dedi.

İnkaya’ nın ardından sözü devralan Koçak ilk olarak sosyal medyada sahte hesaplar aracılığıyla yapılan iftira ve karalama kampanyasına değindi. Koçak: “Genel başkanların gerginlikleri bizleri etkilememeli. Tabanda da şahsi çıkarları için bizleri birbirimize düşürmeye çalışan insanlar var. Onların oyunlarına gelmeyelim. Aday olan arkadaşlar birbirlerini hoşgörüyle karşılayamazsa, birbirlerine ağza alınmayacak sözler sarf ederse, göreve geldikleri zaman bu millette farklı görüş sahiplerine nasıl bir tutum içerisinde olabilirler? Gelin üslubumuzu kontrol edelim. Kardeşliğimizi sevgimizi muhafaza edelim. Sahte hesaplardan yapılan vatan evlatlarına yakışamayacak ithamlardan uzak duralım. Bizim en büyük değerimiz kardeşliğimiz. Bu şekilde siyaset olmaz. Zaten milletimiz bu şekilde siyaset yapanlara prim vermez. Ömrü seçimlerle geçmiş bir insanım. Ben ilk kez böylesine gergin, ithamlarla, iftira ve yalanlarla dolu bir seçim atmosferine giriyorum. Koltuk için Müslüman kardeşleri birbirine düşürmeye değer mi? Siyasete yakışmayacak şeyler bunlar. Birbirlerini iftira attık diye alkışlayanlar var. Demokrasimiz değer mi kazanıyor, değer mi kaybediyor düşünmemiz lazım. Kimler yapıyor ve yaptırıyorsa umarım bu yolu terk ederler” şeklinde konuştu.

Kapı kapı dolaşarak halkın nabzını tuttuklarını belirten Koçak: “Birbirimizle uğraşmak yerine, Afyonkarahisar’ımıza nasıl daha faydalı olabileceğimiz konusunda konuşalım. İşsizlik rakamları açıklananın aksine daha çok. Tehlike çanları çalıyor artık. Kavga karın doyursaydı, şimdi bu işsizlik ve ekonomik sıkıtılar olmazdı. Memlekette herkes huzursuz. Milletimizin yüzü gülmüyor artık. Gelin siyaset tarzımızı değiştirelim” diyerek çağrıda bulundu.

Belediye başkanı olduğunda belediyede çalışan işçileri işten çıkaracağı yönünde çıkarılan söylentilere Koçak: “Bugüne kadar kimsenin ekmeğiyle oynamadım, oynamayacağım. Helaliyle rızkının peşinde olan herkesin her zaman yanında oldum, olacağım. Bırakın işten çıkarmayı, çalışanların şartlarını düzeltmek için elimden geleni yapacağım” şeklinde cevap verdi.

Afyonkarahisar’da güvenli ve engelsiz ulaşım ile caddeleri canlandıracakları Prestij Caddeler Projesini Koçak şu sözlerle anlattı: “Afyonkarahisar’ımızın can damarlarına kan getiriyoruz. Yeşil Yol başta olmak üzere birçok ulaşım aksımız prestij cadde görünümüne kavuşacak. Prestij cadde ile yaya öncelikli caddelerimiz ve sokaklarımız olacak, engelli kardeşlerimiz için engelsiz ulaşım sağlanacak, alt yapısı yenilenecek olan bu caddeler tekrar tekrar kazılmayacak, ücretsiz WİFİ hizmeti sunulacak, akıllı duba sistemi kullanılacak, kapalı duraklarımız olacak, yeraltı çöp sistemlerimiz olacak, KİOSK sistemleri ile bilgilendirme ve ilan panolarımız olacak, daha yeşil caddelerimiz olacak” dedi.

Yerel üretimi canlandırmaya verdiği önemle bilinen Koçak, Arasta Projesi ile köylüleri ve kadınları üretime teşvik edeceklerini belirtti. Koçak: “ Yöresel Ürünler Pazarı (Arasta) Kuracağız. Köylümüzün ve Kadınlarımızın Ürünlerini Satışa Sunacağız. Köylümüzün ürettiği organik ürünleri ve kadınlarımızın üreteceği yöresel ürünlerimizi emeğin hakkını verecek bir yerde satışa sunacağız. Arastamız hem Afyonkarahisarlıların, hem de dışardan gelen misafirlerin uğrak yeri olacak. Yöresel Ürünler Pazarımız haftanın her günü açık olacak. Rahatça dolaşarak alışveriş yapabileceğiniz Arastada yorulduğunuzda dinlenebilecek, karnınızı organik ürünlerle doyurabileceksiniz. Bu pazarda hem siz sağlıklı ürünler alacaksınız, hem köylümüz ve kadınlarımız kazanacak, hem de Afyonkarahisar ekonomisi büyüyecek. Yerel kalkınma için gerekli şartları hazırlayacağız. Köylümüzü ve kadınları yerel ekonominin dinamiği yapacağız” ifadelerini kullandı.

“TARİHİ EVLERİMİZİ TERMAL PANSİYONLARA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Afyonkarahisar’da 500’e yakın onarılmış tescilli tarihi ev bulunduğunu belirten Koçak: “Tarihi evleri Afjet’le ısıtarak termal pansiyonlar haline getireceğiz ve turizme kazandıracağız. Sadece seyirlik yapılar olarak kalmayacak. Onarımı bakımı yapılmış tarihi Afyonkarahisar evlerini sadece dışardan seyirlik olarak bırakmayacağız, termal pansiyonlara dönüştürerek turizme kazandıracağız. Böylece turistleri hem şehir içine çekmiş olacağız, hem de bu evler yaşanır hale getirilerek çürümekten kurtulacak. Eski Afyonkarahisar mahalleleri yeniden yaşam alanları haline dönüşecek. Şehrin ekonomisine değer katacağız. Şehrin yeraltı ve yer üstü varlıklarının atıl bırakılmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Mahalle Merkezleri Projesi ile Koçak, mahallelere çok amaçlı sosyal merkezler kuracaklarını, mahalle bilincini oluşturacaklarını söyledi. Mahalle hizmet birimlerini bir alanda toplayacaklarını belirten Koçak: “Çok amaçlı sosyal merkezlerde spor salonlarından, kütüphaneye, muhtarlık hizmet biriminden, ödeme noktalarına, gösteri salonlarından, nişan, kına evlerine, sokak oyunlarından, folklor alanlarına kadar birçok hizmet birimi bulunacak” dedi.

Hıdırlık Tepesinin tamamını içine alan sahada bölgenin en büyük kültür ve tarih parkını yapacaklarını ifade eden Koçak: “Arastası, yöresel lezzetler mekanı, değirmen kafesi, olimpik yüzme havuzları, dağcılık alanı, gözetleme kuleleri, doğal konaklama alanları, çadır ve karavan kamp yeri, konser alanı, anfi tiyatrosu, okçuluk ve doğa sporları alanları, yürüyüş ve atv parkurları ile rüya gibi bir park Afyonkarahisar’ın olacak. Hıdırlık’ta Afyonkarahisar’ın tarih ve kültürünü bir araya getireceğiz. Yeme içme alanları, spor alanları, piknik alanları, seyir kuleleri, kamp yerleri, hayvan barınakları, konaklama yerleri ile doğa ile iç içe bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Hafta sonunu bu parkta geçirmek için çevre illerden konuklarımız gelecek. Sadece Afyonkarahisarlının değil, çevre illerin de uğrak yeri olacak” sözleri ile Hıdırlık Kültür Park Projesini anlattı.

“SAĞLIK, SPOR VE TURİZMİN BAŞKENTİ OLACAĞIZ”

Teleferik Projesinin detaylarına değinen Koçak: “Afyon Kalesi, Hıdırlık Tepesi ve Sarıkız Tepesi ile şehir arasında teleferik ulaşımı olacak. Fuar Alanı, Sarıkız Kayalığı, Afyon Kalesi ve Hıdırlık Tepesi arasında kurulacak teleferik hattı ile kentin önemli noktalarını havadan birbirine bağlayacağız. Hıdırlık Kültür Parkı, Seyirtepe Tesisleri ve Cam Teras projelerimize ulaşımı sağlayacağız. Kurulacak teleferik hattı ile hem şehrimiz havadan gezilebilecek hem de çok önemli bir turizm hamlesi gerçekleştireceğiz. Dillere destan bir turizm destinasyonu oluşturacağız. Hıdırlık’ ta kuracağımız Kültür Park’ta Arastadan alışveriş yapanlar, yöresel lezzetlerden tadanlar, değirmen kahvede kahve içenler, heyecan yaşamak için teleferikle Sarıkız’daki cam terasa gidecek, çayını yudumlarken şehri seyretmek için Kale’ye uğrayacaklar. Vizyon değişecek, Afyonkarahisar gelişecek” dedi.

Termal Seralar Projesi ile Afyonkarahisar’ı termal sera şehri haline dönüştüreceklerini bildiren Koçak: “Şehrimizdeki termal seracılığı geliştireceğiz, sadece ülkemizde değil, dünyada sayılı merkezlerden biri olacağız. Termal sera projesiyle hem tarımı daha verimli hale getirecek, hem yeni istihdam alanları oluşturacağız. Birim alandan yüksek verim alınmasını ve küçük alanların değerlendirilmesini sağlayan örtü altı yetiştiriciliği, aynı zamanda yıl içerisinde düzenli istihdam sağlaması nedeniyle de önemli tarımsal faaliyetlerdendir” ifadelerini kullandı.

Koçak: “Seyir Tepe Projesi ile kaleyi seyir tepesi yapacağız. Teleferikle ulaşım ve sosyal imkanlar sağlayacağız. Sarıkız Tepesi’ni Cam Teras, Hıdırlık Tepesi’ni Tarih ve Kültür Parkı ile değerlendirirken, Kale’yi de sosyal tesisler yaparak seyir tepesi olarak halkımızın hizmetine sunacağız. Tepeleri birbirine ve şehre teleferikle bağlayacağız. Şehrin her türlü yeraltı ve yer üstü zenginliklerini değerlendireceğiz ve halkımızın hizmetine sunacağız. Kale’ye artık kolayca ulaşabileceksiniz. Halkımız ve şehrimize gelen misafirler Kale’de çayını kahvesini içerken şehri seyredebilecek, misafirlerini burada ağırlayabilecekler. Kale’de yeni bir çevre düzenlemesi ile doğal ve enfes bir ortam oluşturacağız. Afyonkarahisar’ın yeraltı ve yer üstü zenginliklerini halkın kullanımına açacağız” şeklinde konuştu.

Akarçay Çevre Düzenlemesi ile Akarçay’ı sinekten ve kokudan arındıracaklarını belirten Koçak: “Türkiye’nin en güzel peyzaj çalışmasını yapacağız. Tekne turları, su bisikletleri ve sandallarla romantik şehirler arasına adımızı yazdıracağız. Hem Uydukent altyapısını yenileyerek, hem Akarçay’da yeni bir çevre düzenlemesi yaparak bölgeyi seçkin bir merkez haline getireceğiz. Afyonkarahisarlılar, Akarçay kenarında derin bir nefes alacaklar. Yürüyüş yapacaklar, sahilde sohbet edecekler, tekne turu yapıp, su bisikletine binecekler. Yapacağımız peyzajla şehrimizi ödüllü kentler arasına sokacağız” dedi.

Pasif Evler Projesi ile pasif yapılar vasıtasıyla, ısıtma ve soğutmada yüzde 90’lara varan oranda tasarruf sağlayacaklarını söyleyen Koçak: “Yeni yapacağımız binalarda pasif ev yaklaşımı olacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarını azami kullanacağız. Pasif Ev kriterleri doğrultusunda düşürülen enerji ihtiyacı, projenin uygulandığı iklime en uygun yenilenebilir enerji sistemlerinin entegrasyonu ile de kolayca sıfıra indirilebilir. Bu sayede sıfır enerji olarak adlandırdığımız, enerji için dışa bağımsız binaları, gerek teknik gerekse bütçesel zorluklar olmadan yapabileceğiz. Bugün ülkemizdeki konutlarda ısınmak için bizden çok daha soğuk bir iklime sahip olan Almanya’ya göre 10 kat daha fazla enerji harcanıyor. Pasif ev projelerimizle, yalnızca ısı tasarrufuyla sınırlı kalmayacak; ekoloji, iç hava kalitesi, akustik ve görsel konfor, yangın güvenliği vb. faktörleri de göz önüne alarak bütüncül bir yaklaşım sergileyeceğiz” şeklinde bildirdi.