AFYON İHH VE AFYONKARAHİSAR STK PLATFORMU BAŞKANI AHMET ERTÜRK'ÜN BASIN AÇIKLAMASI:

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

AFYON İHH VE AFYONKARAHİSAR STK PLATFORMU BAŞKANI AHMET ERTÜRK'ÜN BASIN AÇIKLAMASI:



SURİYELİ TUTSAK KADINLARA ÖZGÜRLÜK 

 

Mart 2011’de başlayan Suriye savaşında, katliamlar, kullanılması yasak kimyasal ve biyolojik silahlar, varil bombaları ile katledilen, çırpınarak can veren çocuklar, işkence, tecavüz, infazlar, milyonlarca insanın sınır dışı edilişi ve daha nice zulüm yaşandı. Bugüne kadar Suriye rejimi tarafından, sadece resmi hapishane ve karakollarda 13.500’ün üzerinde kadın hapsedildi ve 7000’in üzerinde kadın hâlâ bu hapishanelerde her gün işkence görüyor, tecavüze uğruyor, türlü insanlık dışı eziyete maruz kalıyor. Suriye rejimi kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullandı, kullanmaya devam ediyor.

 

Bizler hukukun etkisinin ve adaletin tecellisinin İNSANLIK VİCDANININ harekete geçmesiyle mümkün olabileceğine inanıyoruz. Bizler, dünyanın dört bir yanından farklı din, dil, renk, ırk, cinsiyet fark etmeksizin bir araya gelmiş insanlar ve sivil toplum kuruluşlarıyız.  

 

Amacımız Suriye savaşı sırasında tutulan ve hapsedilen kadın ve çocukların serbest bırakılması için insanlık vicdanını temsil eden sivil bir inisiyatif olarak basın toplantıları, medya kampanyaları, diplomatik temaslar vb. sivil ve barışçıl çabalar ortaya koymaktır.

 

İnsanlık vicdanının saygıdeğer bir sesi olarak sizden; hiç bir savaş ya da çatışma ortamında sivillere ve özellikle kadın ve çocuklara dokunulmaması için bir çaba ortaya koymanızı ve VİCDAN HAREKETİ'ne desteğinizi talep ediyoruz.

 

Acı ve karanlık içerisindeki soğuk Suriye zindanlarına umut ışığı olmak, kadın ve çocukların özgürlükleri için İMZALAYABİLİRSİNİZ.

  

Vicdan Hareketi'nin İmza Kampanyasına DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Adres  https://imzala.vicdanhareketi.org

       

AHMET ERTÜRK

AFYON İHH BAŞKANI

AFYONKARAHİSAR STK PLATFORMU BAŞKANI