Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

 

 

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması” Afyonkarahisar il birinciliği 24 Şubat Pazar Günü saat 11.00’da Afyonkarahisar Gençlik Merkezinin Kapalı Spor Salonunda yoğun bir katılım ile yapıldı.

“Kim Bilir” sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen bilgi yarışmasına lise ve üniversite okuyan gençler üçer kişilik gruplar halinde katıldı. Lise ve Üniversite düzeyinde iki farklı kategoride yapılan yarışmada gençlere; Genel Kültür, Tarih (İslam ve Türk Dünya Tarihi), Sanat Tarihi, Edebiyat, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Konular, Görsel Sanatlar, Müzik, Sayısal Mantık ve Spor Kültürü’ konularından seçmeli sorular yöneltildi.

Lise kategorisinde 35 grup, üniversite kategorisinde 20 grup olmak üzere yarışmaya 55 grup 165 genç katıldı. Gruplar arasında yoğun geçen mücadelenin sonunda jüri tarafından iki farklı yaş kategorisinde en çok doğru cevabı veren grup il birincisi olarak seçildi.

Üniversite bölümünde 20 grup arasından Türker Aydın, Ahmet M. Şahin ve Melike Özenci’nin oluşan grup birinci oldu. Lise bölümünde de 35 grup arasından Cengizhan Yılmaz, Yasin Özcan ve İbrahim Pehlivan’dan oluşan grup birincilik elde etti. Birinci olan lise ve üniversite grupları 24 Mart 2019 Pazar günü Denizli’de yapılacak olan Bilgi Yarışması gruplarında ilimizi temsil edeceklerdir.

Yarışma sonrasında Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Nurulah Pervaneli ve Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet ERTÜRK tarafından birinci olan gençlere ödülleri taktim edildi. Yarışmada emeği geçen Gençlik Merkezi eğitmenlerine, gönüllü gençlere Afyonkarahisar Gençlik Merkezi olarak teşekkür ederiz.