Tahincioğlu Basketbol Süper Liginde, alt sıraları ilgilendiren maçta istanbul Büyükşehir Belediye, deplasman Karşıyaka'yı yendi ve hesapalrı lat üst etti.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Tahincioğlu Basketbol Süper Liginde, alt sıraları ilgilendiren maçta istanbul Büyükşehir Belediye, deplasman Karşıyaka'yı yendi ve hesapalrı lat üst etti.



Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 18.hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda İstanbul BBSK’yı konuk etti. Maçtan İstanbul BBSK 86-93’lük skorla galip ayrıldı ve İstanbul ekibi üçüncü galibiyetini alırken alt sıralardaki matematik değişti.



Pınar Karşıyaka baş antrenörü Özhan Çıvgın maça Berk, Henry, Marei, Birkan ve Evans ilk beşiyle başlamayı tercih ederken İstanbul BBSK baş antrenörü Hakan Yavuz ise Heslip, Holloway, Babic, Ellıs, Semih‘den oluşan beşle parkeye çıktı.



Maçta ilk sayılar İstanbul BBSK’lı Ellıs’ten geldi. Maçın ilk beş dakikası 8-8 eşitlikle geçildi. Her iki ekipte hücumlarını pota altından kurmaya çalışırken karşılıklı basketler vardı. Savunmaların ön planda olduğu ilk çeyreği İstanbul BBSK 15-17 önde kapattı.



Maçın ikinci çeyreği İstanbul BBSK’dan Holloway’ın üçlüğü ile başladı. Karşılıklı basketler bu çeyrekte de vardı. Her iki ekipte sayı üretmekte ve boş adamlarını bulmakta zorlandı. Özellikle Pınar Karşıyaka üç sayı çizgisinden aradığı sayıları bulmakta zorlandı. İstanbul BBSK sayıları pota altından üretmeye devam etti. İlk yarı 39-44 İstanbul BBSK üstünlüğünde sona erdi.



İlk yarıda Pınar Karşıyaka’dan Marei 14 sayı ile oynadı. Onu Berk Uğurlu 10 sayı ile takip etti. İstanbul BBSK’da ise Semih Erden 14 sayı 8 ribaund ile oynarken, Holloway 11 sayı 6 asistlik katkı gösterdi. Pınar Karşıyaka’nın 19-18 ribaundlarda üstünlüğü vardı. Asist sayılarında 14-12 İstanbul BBSK üstünlüğü vardı. İlk yarıda hakemlerin çaldıkları faul düdükleri Pınar Karşıyaka taraftarından tepki topladı.



Maçın ikinci yarısı Pınar Karşıyaka’dan Sek Henry’nin smacıyla başladı. Pınar Karşıyaka ikinci yarıya 6-0’lık seriyle girdi. Konuk ekip bu seriye üç sayılık isabetlerle cevap verdi. Üst üste atışlardan yararlanamayan Pınar Karşıyaka farkın tekrardan açılmasına engel olamadı. Savunma ve hücum planına sadık kalarak oynayan İstanbul BBSK maçın son periyoduna 62-68 önde gitti.



Maçın son periyodu Babic’in üç sayılık isabetiyle başladı. Heslip ile sayılar bulan İstanbul BBSK farkı giderek açtı. Savunmada ve hücumda kötü oyuna çare üretemeyen Pınar Karşıyaka adam paylaşımında oldukça zorlandı. Maçın sonuna 2:31 kala Pınar Karşıyaka farkı tek haneli sayılara indirdi.(77-86) Maçın son bölümünde hücumda ritim bulan Karşıyaka 48 saniye kala skoru 86-88 yaptı. Son anlarda hücumda sakin kalarak oynayan İstanbul BBSK maçı 86-93 kazandı.



Pınar Karşıyaka’da Marei 23 sayı 6 ribaund ile oynadı. Berk 17 sayı Walker 12 sayı ile ona eşlik etti. Konuk ekip İstanbul BBSK’da Semih Erden 20 sayı 12 ribaund ile “double-double” yaparken,Ellis 19 Heslip 18 sayı Holloway 16 sayı Babıc 13 sayı ile galibiyete önemli katkı sağladılar.



İstanbul BBSK ligdeki 3.galibiyetini alırken, Pınar Karşıyaka 7 galibiyette kaldı.



Maç öncesinde Karşıyaka Spor Kulübü üzerinde büyük emekleri bulunan spor hekimi Dr.Bülent Zeren için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.



Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 19.haftasında Pınar Karşıyaka evinde Galatasaray Doğa Sigorta ile karşılaşacakken İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü evinde Beşiktaş Sompo Japan’ı konuk edecek.