MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve beraberindeki heyet AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Sezen “Bu zillet ittifakı milli ve manevi değerlere karşı oluşmuş bir ittifaktır” dedi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve beraberindeki heyet AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Sezen “Bu zillet ittifakı milli ve manevi değerlere karşı oluşmuş bir ittifaktır” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti heyetinin MHP’ye ziyaretinin ardından bugün MHP heyeti AK Parti’ye iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, Mustafa Kardaş ve Hüseyin Ceylan Uluçay ile birlikte AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya, MHP Merkez ilçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, Belediye Meclis üyesi Yavuz Süleyman Turunç, MHP İl Yönetim Kurulu üyesi Halil Kocaşaban, Ülkü Ocakları Asena’sı Serpil Kurt hazır bulundu.

 

“Bu ittifak milletin bekası için kurulmuş bir ittifaktır”

 

Ziyarette konuşan Sezen, “İadeyi ziyarette bulunduğunuz teşkilatımız adına sizden müteşekkiriz. Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP’nin değerli Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli tarafından 24 Haziran sürecinde bir Cumhur ittifakı başladı. Biz de 24 Haziran'da Afyonkarahisar’da bunun en güzel örneğini yaşadık. İnşallah hafta sonu da ilçe ziyaretlerimiz de görüldüğü üzere Dinar'da muhteşem bir coşku vardı. Hafta sonu orada biz 31 Mart zaferimizi kutladık. İnşallah bu ilçelerimiz için Cumhur ittifakımız hayırlı olsun. Genel başkanlarımızın da söylediği üzere bu ittifak seçim ittifakı değildir. Bu ittifak milletin bekası için, geleceği için, memleketin hayrı için uzun vadede kurulmuş bir ittifaktır. Önce memleket, önce millet, önce beka dedik. Bu millet için MHP ile AK Parti güzel bir ittifak kurdu. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylemiş olduğu üzere bu ittifak pazara kadar değil mezara kadardır” dedi.  

 

“HDPKK ve İYİ Parti ile ittifak yapıyorlar”

 

“Bir tarafta millet için devletin bekası için olanlar var. Diğer tarafta da Sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin söylediği gibi zillet ittifakı, Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile de illet ittifakı var” diyen Sezen konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Tabii bu ifadeleri yapmış oldukları tavır ve davranışlarla doğruluyorlar. Çünkü geçtiğimiz günlerde CHP'li bir Parti Meclisi üyesi, ‘milli olmak HDP ile ittifak yapmaktır’ diye bir söylemi oldu. Ağızlarındaki baklayı dışarıya çıkardılar. Ben her zaman söylüyorum ‘bu millet yani zillet ittifakı’ dediğimiz oluşumun grubun tamamen milli ve manevi değerlere karşı oluşmuş bir blok olduğu aşikârdır. HDPKK ile ittifak yapılıyor. Yeri geliyor sözde İYİ Parti ile ittifak yapıyorlar. Karşımızda ciddi bir blok var. Hamdolsun biz de bunu gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tarafından feraset sahibi insanlar, milletin bekası için bu memleketin geleceği için bir ittifak kurdular. Güzel bir taban oluştu. Hamdolsun yerli ve milli liderler tarafından bir ittifak gerçekleşti. Biz alacağımız belediyeler veya isimler önemli değil mesele memlekettir. Memleketin geleceğidir. Ziyaretinizden dolayı biz çok teşekkür ediyoruz. İnşallah 31 Mart seçimleri şimdiden Türk dünyasına İslam dünyasına hayırlı olur.”

 

“Türkiye Cumhuriyeti'ne sevdalı iki lider”

 

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan da konuşmasında “Bize göstermiş olduğunuz tevazu ve ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz süreçte Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşamış olduğu, ancak milletimizin gösterdiği engin feraset ve irade ile bir kalkışma dediğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekasını tehdit eden, iç savaşa götürecek bir ortamdan böyle bir güzellikler meydana geldi. Bunu da kendi şahsına münhasır halleri ile her iki partinin genel başkanı, genel başkanlıktan da öte Türkiye Cumhuriyeti'ne sevdalı iki liderin kendi teşkilatları ile birlikte çıktıkları yolda adını da Cumhur ittifakı koymaları çok manidardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde oynanan oyunlar yıllardır devam ediyor. Bu bitmeyecektir. Biz de her daim uyanık olacağız, gözümüzü dört açacağız. Doğduğumuz topraklarda ölünceye kadar üzerimizdeki sorumluluğu biliyoruz. Bu ittifak ile birlikte hafta sonu yapılan program önemli bir programdır. Önceki görüşmelerimizde teşkilatlarımızın çok da haberi olmadan açık kapıların arkasında görüş alışverişlerinde ortak bir noktada buluştuk. Gayet güzel oldu. Burada isimlerin hiç önemi yok. Kimin nerede olduğunun da önemi yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin olduğu yer bizim beka dediğimiz yerdir. İnşallah sadece 2023 değil, 2053, 2071 ile ilelebet muhasır medeniyetler seviyesine çıkıp, başkanlık sistemi ve payitahtın en tepesinde, altında da huzur, esenlik ve güvenlik içerisinde bir millet olarak İslami fıtratta yaşamak bizim gayemizdir” ifadelerine yer verdi.

 

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.