Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Dinar'da bulunan 28 mahalle muhtarlarıyla birlikte belediye meclis toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Muhtarların tam kadro olarak katıldığı toplantıda, 10 yıldır muhtarlarla birlikte ilçeye hizmet ettiklerini, bu süre zarfı içerisinde tek gün bile izin kullanmadığını belirten Başkan Acar, muhtarlık kurumunun da zorluklarına dikkatleri çekti.

Başkan Acar: Kimseyi Ayrıştırmadık!

Bir muhtarın mahallesinde neler olup bittiğinden haberdar olması gerektiğini, şimdiye kadar Dinar'daki muhtarların da belediye ile son derecede koordineli bir şekilde çalıştığını ifade eden Başkan Acar toplantıda yaptığı konuşmasın da şunları söyledi, "Saygı değer muhtarlarımız, 10 yıl boyunca mahallelerinizdeki eksiklikleri gidermek, yapılmayanları yapmak ve vatandaşların daha rahat koşullarda kolayca yaşamaları için hep birlikte mücadele ettik. Göreve ilk geldiğimiz günden itibaren kesinlikle hiç bir ayrım yapmadan, siyaset rozetimizi bir kenara bırakarak bütün muhtarlarımıza ve bütün vatandaşlarımıza hizmet ettik. Kesinlikle hiç kimseye hangi partilisin?, siyasi görüşün nedir? Demedik. Bundan sonrada kesinlikle demeyiz. Kimsenin siyasi düşüncesine oyuna ipotek koyamayız" dedi.

Acar: Doğru Bilgiyi Belediyemizden Temin Edebilirsiniz?

Belediye Başkanı Saffet Acar merkez mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirmiş olduğu geniş katılımlı istişare toplantısında, belediye ile alakalı her türlü konuyu, öğrenmek istedikleri bütün bilgileri ve hatta mahallelerde konuşulan dedikodulara kadar belediyeden açıkça öğrenebilieceklerini söyledi. Mahallelerde bulunan vatandaşların merak ettikleri konuları bizzat belediyedne öğrenerek vatandaşa doğru lanse edilmesi gerektiğini kaydeden Acar şöyle konuştu, "Sayın muhtarlarımız, çevremizde bazı dedikodular duyuyoruz. Belediyemizle alakalı yanlış bazı bilgiler mevcuttur. Sizler seçilmiş bilgili insanlarsınız. Lütfen bizden gerekli bütün bilgi ve belgeleri alarak, bilgilenerek vatandaşlarımızı aydınlatabilirsiniz"

Yer Satıldı İddialarını Yanıtladı

 
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, birçok yer satıldı iddialarına da açıklık getirdi. Mahalle muhtarlarına yaptığı açıklamasında, belediyeye ait olan ve satılan yerlerin nereler olduğunun açıkça yazdığını, hepsinin de kanuna uygun, halka açık ve ihale yoluyla satışlarının yapıldığını belirtti. Satılan yerlerin karşılığında ise, satılan yerlerin parasının 5 katı da yatırım yapıldığını söyleyen Acar, "Şimdi herkes belediyeden yer satıldı şeklinde bazı yanlış beyanlar kullanıyor. Belediyeye ait olan ve satılan yerler tek tek burada mevcut. Satış paralarıyla birlikte isteyen herkes görebilir, okuyabilir ve alabilir. Belediyemize gelir getirmesi açısından satışı gerçekleştirilen yerlerin ücretlerini Belediyemize ait olan atölye amirliğimizde bulunan araç filomuzu genişleterek harcama yaptık. bütün araçlarımızı Devlet Malzeme Ofisinden (DMO) aldık. Şu an belediyemizin, kamyon, kepçe, dozer, pikap ve diğer bütün araç ve gereçleri mevcuttur. Hiç bir belediyede kolay kolay olmayan asfaltlama makinesi dahil bütün araçlarımız tamdır.

 

Salı Pazarını Kamulaştırdık

Başkan Acar, salı pazarı projesinin şimdiye kadar çoktan yapılacağını, ancak salı pazar yerinin belediyeye ait olmadığını söyledi. Şimdiye kadar herkesin pazar alış-verişini gerçekleştirdiği yerin şahıslara ait olduğunu açıklayan Acar şunları söyledi, "Şimdiye kadar herkes salı pazarını belediyenin biliyordu. Ancak Araştırmalarımız sonucunda şahıslara ait olduğu ortaya çıktı. Bu yerin kamulaştırma bedellerini belediyemizden ödeyerek salı pazar yerimizi satın almış olduk. Yine dedikoducuların yer satıldı iddialarına karşın satılan yerlerin paralarının bir kısmı da koskoca salı pazar yerini belediyeye kazandırmak için harcandı. Diğer bir taraftan belediyemize kazandırdığımız yer ise Cumartesi pazarının bulunduğu Isparta'ya, Afyonkarahisar'a ve Uşak illerine giden otobüslerin yeriydi. Bu bölgede hazineye ait olduğu ortaya çıktı. Biz yine belediye olarak çalışmalar yaptık ve bu yeri de belediyemize kazandırdık.

Emeklilere Milyon TL'ler Ödendi

Yine bazı vatandaşlarımızın belediyenin yerleri satıldı şeklinde sokak ağzı konuşmalarına cevaben belediyemizden birçok vatandaşımız emekli oldu. Emekli olan bu vatandaşlarımıza emekli ikramiyelerini ödedik. İlk göreve geldiğimizde belediyemizin 26 Milyon TL borcu vardı. Bu borçlar 1999 yılından bu tarafa geliyordu. Biz bu borçları yapılandırdık ve ödüyoruz. Şu an belediyemizin yapılandırılmış bu borçlar haricinde bir kuruş borcu yoktur.

Alzheimer Projemiz Bakanlıktan Ödül Aldı

Belediye başkanı Saffet Acar Alzheimer Evi projelerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından ödül aldığını, yapılması planlanan ve siyasi nedenlerden ötürü engellenen bu projenin bütün Alzheimer hastalarına hizmet vereceğini vurgulayan Acar konuyla alakalı olarak şunları söyledi, "Belediye olarak Türkiye'de ilk defa bünyemizde Gerontolog istihdam ettik. Belediye gerontoloğumuz ile birlikte Alzheimer hastalarımızı kayıt altına aldık ve evlerinde ziyaret ettik. Bildiğiniz üzere bu proje için meteoroloji binası bize 25 yıllığına verilmişti. Burada bütün yaşlılarımıza ve Alzheimer hastalarımıza en iyi şekilde bakacaktık. Ancak bazı nedenlerden ötürü bu yer elimizden alındı. Ancak konuyla alakalı projemiz devam ediyor. 2019 yılı yaşlılık yılıdır, bu projemizi gerçekleştireceğiz" dedi.

Muhtarlarımıza Teşekkür Ediyorum

Başkan Acar 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde muhtarlarlarla çalışmaktan çok mutlu olduğunu, yeni dönemde de inşallah birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edileceğini belirtti. Hiç bir il ve ilçede muhtarların tam kadro katıldığı bir toplantı olmadığını da belirten Acar, "Gerçekten sizlere çok teşekkür ediyorum. Ne zaman bir toplantı yapsak tam kadro katılıyorsunuz. İnşallah yeni dönemde de birlikte çalışmak nasip olur" dedi.