Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu





                Dün geceden itibaren bir kez daha ilimizi etkisi altına alan kar yağışı sonrası Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri, kar temizleme çalışmalarında adeta seferber oldu.



                Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda kar yağışının başladığı andan itibaren hummalı bir çalışma içerisine giren ekipler, vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir kış dönemi geçirmesini sağlıyor. Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü ve Makina İkmal Birimi işbirliğinde yapılan çalışmalarda yaklaşık 200 personel görev yapıyor.





                Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 150 kişilik ekipten oluşuyor. İki vardiya halinde çalışan ekipler halkımızın kaldırımlarda rahat yürüyebilmesi sırt tipi pompalarla bir taraftan solüsyon, diğer taraftan da kar püskürtme makinası ve kar kürüme aletleri ile çalışmalarını yürütüyor.  Araç ve iş makinalarını da adeta seferber eden Belediye yolların buzlanmaması için kimyasal madde kullanıyor. 4 greyder, 8 kepçe, 2 tuzlama aracı ve 2 solüsyon aracı ve 1 adet kar bıçaklı traktör ile şehrin dört bir yanında çalışmalar devam ediyor.     



                Bu  çalışmalarda vatandaşlardan da destek bekleyen ekipler, özellikle ana caddeler üzerinde kar yığınlarının oluşmaması için yol üzerine araç park edilmemesi yönünde uyarılarda bulundu.