Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda Afyonkarahisar’da görev yapan medya mensupları ile bir araya geldi

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda Afyonkarahisar’da görev yapan medya mensupları ile bir araya geldi...

 
Sosyal tesislerde düzenlenen kahvaltılı toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Selami Çalışkan, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğlu medya kuruluşlarının sahipleri ve köşe yazarları ile gazeteciler katıldı. Kahvaltı sonrası basın mensupları adına genel bir konuşma yapan Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar basın camiasının il yöneticileri ile 10 Ocak vesilesiyle bu tür organizasyonlarda bir araya geldiğini ve fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi. Küçükkurt, “Afyon Kocatepe Üniversitesi de Afyonkarahisar basın camiasına hiçbir zaman desteklerini esirgememiş tüm çalışmalarında yanında bulunmaya katkı sağlamaya çalışmış güzide kurumlarımızdan bir tanesidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu ise bu anlamlı günde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Burcu, “Bu anlamlı günde bizleri bir araya getiren Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Aynı zamanda şehrimize kattığı çok önemli güzellikler ve başarılar var. Bunu da bizler basın camiası olarak toplumumuza şehrimizi hem tanıtım hem de yapılanlar açısından iletiyoruz” dedi. Afyonkarahisar Basın İlan Kurumu İl Müdürü Selami Çalışkan ise basın camiasına yeni yılda mutluluklar diledi. Çalışkan, “Üniversite ile basın el ele vererek ülkemizin kalkınmasında büyük rolü olduğuna inanıyorum. Bu organizasyon da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise gazetecilik mesleğinin insanlığın modernleşmesi ile paralellik arz ettiğini ifade etti. Solak, “Gazetecilik mesleğinin ilkelerini kendine benimsemiş tarafsız, adil, bağımsız, kişilerin özel hayatına saygılı, kışkırtıcı ve ayrımcı bir dil kullanmayan kamuoyunu aldatmaya yönelik haberler yapmayan gazetecilerimiz, mesleğini zor şartlar altında icra ederek insanları doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı içinde bilgilendirmektedir. Güvenilir, doğru ve dürüst habercilik, objektiflik, basın meslek ilkelerine bağlılık özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi unsurlar demokratik toplumlar için vazgeçilmezidir” diye konuştu.

Afyon Kocatepe Üniversitesinin anaç üniversitelerinden biri olduğunu söyleyen Solak, şöyle konuştu: “Afyon Kocatepe Üniversitesi çeyrek asrı tamamladı. Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden biri. Tabiri caizse anaç üniversitelerden biri. 2006 yılında Uşak Üniversitesini, 2018 yılında da Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesini (AFSÜ) kurduk. Onlar da şu an bağımsız olarak kendi ölçeklerinde çalışmaya başladılar. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Hem Uşak’a kurulan hem de yeni kurduğumuz AFSÜ yönetimine de güzel çalışmalar için başarılar diliyoruz. Yine AFSÜ bünyesinde 2 bin 400 kişilik merkez yemekhanenin önce parasını getirdik. İhalesini yaptık. Şu an da temel atıldı. Fore kazıklar bitti. Duvarlar yukarı doğru çıkıyor. Buradaki yemekhane 3 bin kişilik oradaki yemekhane 2 bin 400 kişilik. İnşallah 2019’un sonu veya 2020’nin başında Ocak-Şubat ayında bitecektir. İkinci üniversiteye kavuşmamız Afyonumuz için çok güzel oldu. Şehrin ve hepimizin beklentisiydi. Biz kampüslerimizi gelecekte üniversiteleşecekmiş gibi tesis etmeye önem verdik. 8 yıl boyunca böyle bir programı uyguladık” dedi.

Rektör Solak, “Eğer biraz dikkat edilecek olursa kampüslerimizin hepsi tematiktir. Burası Merkez Kampüs İzmir yolu Sağlık Kampüsü Şuhut yolu da İslami İlimler Kampüsüdür. Şehir bünyesindeki veya parçalı bulunan birimleri kendisine uygun kampüslere taşıdık ve onun da rahatlığını yaşıyoruz. Sağlık Üniversitesi kuruldu ve değerli kardeşimiz Prof. Dr. Nurullah Bey’e dedik ki buyurun kampüsteki tesisler şu, brifing metni bu. Baktığınız zaman bütün birimleri orada göreceksiniz. Dolayısıyla onun da rahatlığını ve huzurunu yaşıyoruz. AFSÜ 18 Mayıs’ta kuruldu, 23 Mayıs’ta ben tedviren görevlendirildim. Bu 23 Mayıs’tan Sayın Değerli Rektör kardeşime teslim edinceye kadar 3-3,5 aylık sürede senatoyu kurduk. Üniversite yönetim kurulunu kurduk. Logosunu belirledik. EBYS’yi kurduk. 10’a yakın yönetmelik ve yönergeyi çıkardık. Sistemi işler hale getirdik. Eylül ayında da değerli Rektör kardeşime teslim ettik. Kendilerine başarılar diliyorum.” Kahvaltı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.