Hafta sonu yapılan genel kurulda güven tazeleyen Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyoncular Derneği Başkanı Ömer Elçi, açıklamalarda bulundu.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Hafta sonu yapılan genel kurulda güven tazeleyen Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyoncular Derneği Başkanı Ömer Elçi, açıklamalarda bulundu.



Elçi, Afyonkarahisar'da internet medyası ve radyo yayıncılarının görmezden gelinmeye çalışıldığı belirterek "Artık ilimizle ilgili haberler, an be an sıcak gelişmeler,  haber yorumları, köşe yazıları internet medyasından, sosyal medyadan ve radyolardan izleniyor. Kimse bizi görmezden gelmesin" dedi.



Elçi, açıklamasında "görmezden gelinen internet medyası aslında, binlerce okuyucunun gücüyle artık “günümüzün en önemli haber kaynağı” haline geldiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Afyonkarahisar'da haber sitelerinin günlük hiti ortalama tahmini 120 bini aşmış durumda, çoğul olarak okunma sayısına hiç girmeyeceğim. Sosyal medyadan ise haber ve gelişmelerin takip edilme oranını herkes biliyor. Afyonkarahisar'da internet medyasının sosyal medyadaki takip edilme gücü de ortada. Kimse internet medyasını görmezden gelerek kendine zarar vermesin" dedi.



AFİMED Başkanı Ömer Elçi "Seçim dönemine giriyoruz. Kendisini tanıtmak, anlatmak, ifade etmek isteyen adaylarımıza, siyasilerimize, partilerimize çağrıda bulunuyorum. Bütçelerinizi oluştururken bu söylediklerimi dikkate almanızı temenni ediyorum. Göreceksiniz ki, maddi olarak da kazanan siz olacaksınız. Kendinizi, davanızı, yapacaklarınızı tanıtmanın, geniş toplum kesimlerini ulaşmanın en kolay, en hesaplı, en pratik yolu internet medyasıdır. Kurumsal ve her zaman erişilebilir bir dernek olarak AFİMED olarak sizlere bu konuda her tür katkıyı, kolaylığı göstereceğiz." dedi.



İnternet, radyo ve televizyon yayıncılığıyla ilgili olarak ciddi yasalar çıkacağını kaydeden Elçi, "özellikle internet yayıncılığı üzerinde sıkı denetim gelecek, gelmeli zaten. Künyesiz, adressiz, iletişim kanalları kapalı yayıncılık yapılmamalı. Her yayıncı, yaptığı yayının hesabını verebilmeli. Buna yönelik çalışmalar devam ediyor devletimiz tarafından. Bunu takip ediyoruz ve bağlı bulunduğumuz İnternet Medyası Federasyonu ile sürekli istişare halindeyiz. Zaman zaman görüşlerimizi, önerilerimizi, taleplerimizi federasyonumuz vasıtasıyla ilgili makamlara iletiyoruz" dedi.