Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Berat Albayrak ve Bilal Erdoğan'ın karışma ihtimaline karşı "Sıcak" bakmadığı ve aday açıklamasının bu güne kadar bekletilmesinin sebebinin bu olduğu iddia edilmişti.

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..

 Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Berat Albayrak ve Bilal Erdoğan'ın karışma ihtimaline karşı "Sıcak" bakmadığı ve aday açıklamasının bu güne kadar bekletilmesinin sebebinin bu olduğu iddia edilmişti.



Ulusal habererk.com'un haberine göre...



 

Dün bazı köşe yazarı bu durumu gündeme taşımış  "Bin Ali denilince biner, in Ali denilince iner” esprisinin artık çok geçerli olmadığı söyleniyor. Özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak çalışmalarda kendisine Berat Albayrak ve Bilal Erdoğan gibi isimlerin yardımcı olabilecekleri söylendiği zaman bu teklife hiç sıcak bakmadığı ve illa aday yapılacaksa söz konusu isimlerle hiç muhatap olmak istemediğini söylediği iddia ediliyor." denilmişti.

Öte yandan aldığımız kulis bilgilerine göre Binali Yıldırım  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıolmayacak.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu

Yerine ise eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu'nun aday gösterileceği söyleniyor.

Yeni hükümette görevlendirilmeyen Eroğlu yaptığı bir açıklamada "Bekleyin, yakında size sürprizim olacak" demişti.

KILIÇDAROĞLU'NUN BİNALİ YILDIRIM İDDİASI

Kılıçdaroğlu: Binali Yıldırım adaylıktan vazgeçerse hiç şaşırmayın

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Binali Yıldırım adaylıktan vazgeçerse hiç şaşırmayın" dedi.

En başından beri Ankara Büyükşehir Belediyesi için Mansur Yavaş’ı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için Ekrem İmamoğlu’nu düşündüğünü belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım için “Adaylıktan vazgeçerse hiç şaşırmayın” dedi.

Kılıçdaroğlu'na sorulan soruya şu cevapları verdi ; "Binali Bey vazgeçerse hiç şaşırmayın. (Görüşmenizde böyle bir izlenim mi edindiniz?) Hayır öyle bir görüşme aramızda olmadı. Özel bir görüşmeydi; bu konu gündeme gelmedi. Ekrem Bey’in yükselişi karşısında Binali Bey herhalde karşısına çıkıp yenilmek istemez."





KAYNAK: HABERERK.COM