CHP Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP’nin İYİ Parti ile yaptığı ittifakı eleştirerek, ittifaka karşı olduklarını söyledi. Görgöz, “Kesinlikle alternatif olmalıyız, ‘biz varız’ diyebilmeliyiz. Kendi adayımızı çıkartmalıyız. Parti kendi bağrından, kendi çocuklarını çıkartmalı” dedi.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

CHP Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP’nin İYİ Parti ile yaptığı ittifakı eleştirerek, ittifaka karşı olduklarını söyledi. Görgöz, “Kesinlikle alternatif olmalıyız, ‘biz varız’ diyebilmeliyiz. Kendi adayımızı çıkartmalıyız. Parti kendi bağrından, kendi çocuklarını çıkartmalı” dedi.

 
CHP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’de İYİ parti ile ittifak sağlamasının ardından gözler Afyonkarahisar’A çevrildi. CHP’nin Afyonkarahisar’da aday çıkarmayacağı, İYİ Parti adayını destekleşeceği yönündeki duyumlar üzerine parti tabanından büyük eleştiri geliyor. CHP Afyonkarahisar Eski İl başkanı Yalçın Görgöz, ittifaka sonu kadar karşı olduğunu belirterek, “ Baştan beri Türkiye genelinde de karşımı. Çünkü 16 yıldır ülkeyi yöneten tek parti, tek adam rejimi var, iktidar var. Şimdi bu iktidara karşı her şeyini eleştiriyorsunuz. Türkiye’nin geldiği durumda ortadadır. Ekonomiden eğitime, hukuktan, adaletsizliğe tutun, sağlığa kadar bütün değerlerimiz altüst olmuş böyle olumsuzluklarıyla ülkeyi yönetin bir iktidara karşı alternatif olamıyorsunuz, koskoca Cumhuriyet Halk Partisi, solun sosyal demokratların adayı olamıyor yada ana muhalefet partisi olarak genel muhalefete önderlik yapamaz konuma düşmüş. Bundan dolayı yapılan ittifaklarında karşılığı olmuyor. Geçmişte yaşadık; Ekmeleddin İhsanoğlu döneminde ben il başkanıydım. Hiç kimseye sormadan alınan bir karar, ülkenin tanımadığı bir kişiye, 4 tane 5 tane biliyorsunuz, CHP, MHP, Demokrat parti, Saadet Partisi hep birlikte destekleme kararı alındı ortak aday, çatı aday dendi. Ne oldu; fiyasko. O zaman Ankara’da bunu yaşadık, Ankara’da Mahsur Yavaş’I çıkardık MHP ile beraber. Ne oldu; seçim kaybedildi. Şimdi artık yaşananlardan ders almak gerekiyor. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemek kadar aptalca bir şey olamaz. Aynı şeyleri yapıyorsunuz ama farklı sonuç bekliyorsunuz. Bu mümkün değil. Değişmek gerekiyor, alternatif olmak gerekiyor, umut olmak gerekiyor halka. Bunun içinde gerçekten halkın içinde halkın partisi olmak gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi şuanda halkın partisi değil” dedi.

“Yukarıda alınan kararlar tabanda tutmaz”

İYİ Parti ile ittifaktan CHP’nin başarılı olmayacağını belirten Görgöz, “İttifaka karşı olmanın ana sebeplerinden bir tanesi de kardeşim siz yukarıda üç tane, beş tane genel başkan yada iki tane genel başkanın yanındaki yardımcılarıyla beraber hiçbir örgüte danışmadan,hiç kimsenin fikrini almadan, kitle örgütleriyle görüşmeden oturuyorsunuz, koskoca Türkiye haritasının önünüze koyuyorsunuz paylaşıyorsunuz. Şurası senin olsun burası benim olsun. Kim oy verecek? Ben oy vereceğim. Benim oyuma kim karar verebilir? Ancak ben karar verebilirim. Yukarıda alınan kararlar tabanda tutmaz. Siz alternatif olursunuz, halk ittifakı tabanda kurar. İttifakı halk kurar. Yukarıdaki liderlerin ittifakı başarısızdır. O zaman MHP ile AKP niye ittifak kuruyor? MHP ile AKP’nin ittifakı belli başlı yerlerde zorunludur ve onlar bundan güç gösterisi yapabiliyorlar. Biz İYİ Parti ile ittifak olmaktan bir güç elde edemiyoruz. Çünkü başarılı olamayacağını herkes biliyor” dedi.

“Kendi adayımızı çıkartmalıyız”

“İstanbul’da da diğer illerde de büyükşehirler başta olmak üzere Afyon’da da ittifaka karşıyım” diyen Görgöz, “Ben Yalçın Görgöz olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde 30 yıl emek veren bir insan olarak. Yani 3 yıl il Başkanlığı yapmış, Milletvekili adayı olmuş, bütün görevleri başarıyla yerine getirmiş, Cumhuriyet Halk Partili olmaktan gurur duyan birisi olarak ben ittifaka karşıyım. Birde en önemli zararlarından bir tanesi de şu olacaktır gelecekte. Biz Afyon’da bir tane vekil çıkartıyoruz, bunu ikiye çıkarmanın yollarını aramak gerekiyor, bunu üçe çıkarmanın yollarını aramak gerekiyor ve Afyon Belediye Başkanlığını hayal etmek gerekiyor. Kazanmayı düşünmek, hesaplamak ve bunun için çalışmak gerekiyor. Efendim biz zaten kaybederiz deyip de bir ona, bir buna destek vermeyle bir yere gelemeyiz. Kesinlikle alternatif olmalıyız, ‘biz varız’ diyebilmeliyiz. Kendi adayımızı çıkartmalıyız. Parti kendi bağrından, kendi çocuklarını çıkartmalı. Afyon’da bu ittifak yapılırsa CHP ne kadar oy verir, vermez, şudur budur bilmiyorum ama bundan sonraki süreçte başka partiye giden oyların geri gelip, gelmeyeceği iyi hesaplanmalıdır. Buda bir kayıptır. Kendi seçmeninizi, şuraya verin, buraya verin diye etkilemeye çalışırsanız bundan sonraki seçimde hadi bize oy verin dediğinizde o aradıklarını bulamayabilirsiniz. Onun için önce kendimiz olmalıyız, ideolojimize, düşüncelerimize, yerel yönetimlerle ilgili hesaplarımıza, hedeflerimizi ortaya koyup sahip çıkmalıyız. Türkiye’nin ihtiyacının sol bir parti olduğunu, bununda Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ortaya koymalıyız” diye konuştu.



Kaynak: HİSAR Gazetesi / Özel Haber: Hayati Kanat