Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 10. haftasında  evimizde oynadığımız karşılaşmada Adatıp Sakarya Büyekşehir Belediyespor'u 91-70’lik net ve rahat bir skorla mağlup ettik ve az da olsa "derin bir oh" çektik.

Geçtiğimiz hafta mali krize giren rakip Sakarya'da üç yabancı, Landry Nnoko, Toney Douglas ve Jean Salumu takımdan ayrılmış, kaptan Kerem Özkan da kadro dışı bırakılmıştı. İşte bu koşullarda, kalan 3 yabancısı genç yerlileriyle mücadele etmeye çalışan Sakarya takımını kolay bir şekilde geçti Afyon Belediyesporumuz.





Her zaman söylüyorum, yendiğimiz zaman da, yenildiğimiz zaman da söylüyorum: Afyon Belediyespor takımı, bu kadroyla, bu yönetimle, kendi oyununu oynadığı, doğru oynatıldığı, oyuncuların motivasyonlarının sağlandığı ve oyunlara zamanında müdahale edildiği zaman bu ligden düşmeyi bırakın, üst sıraları zorlayacak bir kadrodan oluşuyor.

Tofaş maçı, Galatasaray maçı, ve son olarak eksik yakalamamıza rağmen Sakarya maçı bu şekilde kazanıldı.

3. periyotta görülen kısa süreli bir krize rağmen erken toparlandık ve 21 sayı net bir farkla Sakarya maçını kazandık.





Veysel Eroğlu Spor Salonunda, taraftarımız her zamanki gibi maça büyük ilgi gösterdi ve takımımızı destekledi. Bu güzel atmosferde, Can Sevim hoca, bu sefer Hagins'i yabancı kontenjanından dolayı dışarıda bıraktı. Knigt, Elegar ve Zelinois oyundaydı.

Maça hızlı bir başlangıç yapan takımımız, genel itibariyle maçı kontrol altında tuttu ve maçın hiç bir bölümünde geri düşmedi.

Elegar ve Zelinois'le pota altında etkili olan takımımız, dış şutlarda da Cevher Özer, Mcgee ve Collaway ile başarılıydı. Knight yine turnikelerle ve hızlı hücumla etkili olmaya çalıştı ve etkili de oldu. Savunmamız da bu maçta 3 periyotta ısrarlı, sert ve etkiliydi. Bu maçta yerli oyuncularımız da iyi bir performans gösterdiler, Dorukhan, Cevher Özer ve Altan Erol'un performansları iyiydi.





Sakarya Büyükşehir maçında, takım oyunu olarak da çok iyiydik. Takımımız, sadece bir ya da bir kaç kişiye bağımlı ya da mecbur kalmadı. Bu maçın istatistiklerine baktığımızda; Frank Elegar 10 sayı-6 ribaunt yaparken, Tyrus McGeee 12 sayı-4 ribaunt, Edgaras Zelionis 15 sayı-2 ribaunt, Altan Erol 9 sayı-3 ribaunt, Cevher Özer 18 sayı-5 asist, Marcos Knight 12 sayı-5 asist ve Earl Calloway 12 sayı-5 asist yaptı... Yani 5-6 oyuncumuzun eşit dağılımlarda yüksek sayılar yaptığını görüyoruz.

Sakarya takımı ise, kadro darlığından dolayı yabancılara mahkum oynadı. Sakarya takımında Junior Etou 22 sayı-9 ribaunt yaparken, Mitchell Wilbekin 16 sayı-4 asist, Alan Herndon 9 sayı-10 ribaunt, Şafak Edge 8 sayı-2 asist, Alp Karahan 11 sayı-2 asist'le maçı tamamladı.

Maçı periyot olarak değerlendirdiğimizde; 1. Periyot: 27-21, 2. Periyot: 29-19, 3. Periyot: 11-17, 4. Periyot: 24-13'lğk istatistikleri görüyoruz. Her maçta maalesef gördüğümüz, kısa bir kriz dediğim dönem ise 3. periyodun başıydı. Maalesef rakibe 11-0 lık bir seri verdik ve arka arkaya 7 hücumdan boş döndük. Burada ben Can Sevim hocadan erken bir müdahale bekledim, fark 5'e düşünce molayı aldık ve takımımız tekrar ritmini buldu. 3. Periyotta takımımız 11 sayı attı.4. periyotta ise gerçek ritmimizle 24 sayıya tekrar ulaştık.





Takımımız, ligin en zevkli, tempolu ve hızlı basketbollarını oynayan bir takım. Bu konuda bütün basketbol yorumcuları hemfikir. Afyon'un lig başından beri bütün maçları seyir zevki yüksek maçlar... Bu seyir zevkini, tempoyu, yüksek hücum performansını inşallah ilerleyen haftalarda sonuçlara da çevirerek orta sıralara tırmanırız.

Geçen hafta da yazmıştım, Afyon Belediye, lig lideri Fenerbahçe'den daha fazla sayı atan bir takım. Bu yüksek hücum performansıyla ve doğru  oyunla umuyorum ki gelecek hafta Fenerbahçe deplasmanından zor da olsa galibiyetle döneriz.

Sakarya maçındaki performanslarından, farklı galibiyetlerinden ve bizlere güzel bir Pazar akşamı yaşatmalarından dolayı tüm takımımızı, teknik kadromuzu kutlar, başarılarının devamını dileriz.









   idrisozek@gmail.com