Uluslararası çapta ve bu yıl 7. Düzenlen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları'nın konusu “Güzel Ahlâk” kitabının yazarı , Davranış Bilimci ve Psikolog Semiha Bahadır’ın Güzel Ahlak Yolculuğu Konferansı Cumartesi günü Süleyman Demirel Fen Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet TiyatrosuMilli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet Tiyatrosu

Uluslararası çapta ve bu yıl 7. Düzenlen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları'nın konusu “Güzel Ahlâk” kitabının yazarı, Davranış Bilimci ve Psikolog Semiha Bahadır’ın Güzel Ahlak Yolculuğu Konferansı Cumartesi günü Süleyman Demirel Fen Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.



Afyonkarahisar Özel Nar Tanesi Eğitim Kurumları ve Asalet Hanımlar Derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okulun hafızlık sınıfı öğrencilerinin Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam eden programda  kurumun Genel Müdürü Adem Öksüz bir konuşma yaptı. Yapmış olduğu konuşmada ki satır başları ise şu şekilde.



“”Afyonkarahisar’da 8 yıldır eğitim - öğretim faaliyetlerini sürdüren Seha Eğitim Kurumları, Nar Tanesi Eğitim Kurumları olarak faaliyetlerini sürdürecektir.



Nar Tanesi Eğitim Kurumu olarak bizler; Her güzel işi en mükemmel şekilde yapmaya odaklanmış, özgür düşünen, sağduyulu, insanlığa gerçek iyilik yolunda hizmet edecek, güzel ahlaklı ve hayırlı nesiller yetiştiren bir kurum olmak için çaba gösteriyoruz.



Yöneticilerinden öğretmenlerine, destek hizmetlerinden çözüm ortaklarına, öğrencilerimizden velilerimize varıncaya kadar çok büyük bir aile olmanın sevincini yaşıyoruz.



Kurumumuzda bu yıl anaokulumuz ve ilkokulumuz bulunmaktadır. Önümüzde ki eğitim-öğretim yılında ortaokulumuzu da açarak 3 yaştan - 14 yaşa kadar evlatlarımızın bilimsel ve ahlaklı eğitim alması için gayret göstereceğiz.””

Programın son kısmında ise Davranış Bilimci Psikolog Yazar Semiha Bahadır’ın Güzel Ahlak Yolculuğu Söyleşisi başladı.

Yazarın konuşmasında ki satır başları ise:

Bu hikayeleri yazarken: ilkokul ve ortaokul öğrencilerine birtakım erdemleri öğretmeyi amaçladık. Bu erdemlerin öğrenilmesi, çocuklar için ne kadar gerekliyse artık çocukluk çağlarını aşmış, ergin insanlar için de önemlidir. Bu erdemleri bir çocuğun anlayıp kavrayabilmesi için hikayeleştirerek anlattık. Erdemlerin birkaçı : Güvenilirlik, Sorumluluk, Adalet, Mahremiyet, Sınırlar, Özgüven.

 Yaklaşık 1 saat süren konferans sonunda, Yazar Semiha Bahadır, katılan her çocuğa Güzel Ahlak Yolculuğu ve Erdemler Kampı isimli kitaplarını imzalayarak hediye etti.