Eski Orman ve Su İşleri Bakanımız, Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu ve İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Eski Orman ve Su İşleri Bakanımız, Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu ve İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Milletvekili Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın çalışmalarından övgüyle söz ederken, İbrahim Yurdunuseven ise başarılarının devamını diledi. Afyonkarahisar’ın vizyon sahibi bir Belediye Başkanına sahip olduğuna dikkat çeken Eroğlu; “Eski bir belediyeciyim. Afyonkarahisar; Türkiye’de belediyeler arasında borcu bulunmayan, şehrin altyapı sorununu ortadan kaldıran ve şehrin vizyonunu değiştiren bir Belediye Başkanına sahip.  Akarçay bu vizyon projelerinden sadece bir tanesi. Kokarçay, Başkan sayesinde muhteşem bir mekân oldu.” diye konuştu.

“ULAŞILABİLİR BİR BELEDİYE BAŞKANI”

Başkan Çoban’ın birbirinden muhteşem dev tesisleri Afyonkarahisar’a kazandırdığını söyleyen Milletvekili Veysel Eroğlu; bu tesislerin Türkiye’de örnek tesisler olduğunu işaret etti. Eroğlu; “Burhanettin Çoban, Türkiye’de en ileri teknolojiye sahip Asfalt Üretim Tesisi’ni kuran ve en çok asfalt yapan bir Belediye Başkanı. Şehrimizin içme suyu şebekesini ve kanalizasyonu değiştirdi. Katı Atık Bertaraf Tesislerini kurdu, bu tesisi kurmakla kalmayıp oradan elektrik üretti. Aynı zamanda daha önce kokudan geçilmeyen atıl bir tesis yerine, son derece modern bir Atıksu Arıtma Tesisi’ni hayata geçirdi. Bu dev tesisler Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite öğrencileri ve yabancı ülkelerden gelen öğrenciler tarafından örnek gösteriliyor.” diye konuştu.  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ulaşılabilir bir Belediye Başkanı olduğunu söyleyen Milletvekili Veysel Eroglu “Bir de benim çok önemsediğim şey şudur. Bir vatandaş Belediye’ye gelip de Başkan’a ulaşabiliyorsa bu çok önemlidir. Başkanımız ulaşılabilir bir Başkan bu sevindirici bir şey, bütün muhtarlarla ve vatandaşlarla yakın bir diyalogu var.  Fakir fukaraya, garip gurebaya daha çok ulaştı. Kentimiz o kadar yeşile büründü ki, yaptığı parkların sayısı belli değil, yetişemiyorum.  Afyonkarahisar’a verdiği katkılardan dolayı kendisine gönülden teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

BAŞKAN ÇOBAN: BİRLİKTE BAŞARDIK

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisar’a yaptığı hizmetleri Afyonkarahisar Milletvekillerinin, İl Başkanının ve parti teşkilatının sayesinde başardıklarını söyleyerek uyum içerisinde Afyon’un hak ve menfaatlerini koruyacak şekilde çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Başkan Çoban; “Çünkü bu şehir insanı uyumsuzluktan çok sıkıntılar çekti. Kendi partisinin milletvekilleriyle kendi partisinin bakanıyla, valilerle çok ciddi sürtüşmeler yaşandı. Bu durumu hiçbir şehir kaldıramaz. Afyonumuz inşallah bu istikrarı devam ettirecek” diye konuştu. Başkan Çoban, Milletvekilimiz Veysel Eroğlu’nun Türkiye’nin her bir karışında hizmetlerinin olduğunu söyleyerek Afyonkarahisarımızda ilçeleriyle, beldeleriyle ve köyleriyle bu hizmetlerden ziyadesiyle istifade ettiğini söyledi. Başkan Çoban; “ Belediye Başkanları olarak da bizler hangi partiden olursa olsun hizmetlerinizden doya doya gördük. Şu anda da sizin bilgi, birikim ve tavsiyelerinizden ziyadesiyle faydalanacağız. Tavsiyeleriniz çok önemli. Allah, sizi ve sizin gibi insanları Türk milletinin başından, İslam ümmetinin başından eksik eylemesin” dedi.

 “BEKLEMİYORDUK, BAŞKANIMIZ BURAYI SPOR TURİZMİNİN MERKEZİ YAPTI”

Afyonkarahisar sevdalısı olarak ilimize hizmet etmenin önemine dikkat çeken Miletvekili Eroğlu;  “Afyon bizim havasını teneffüs ettiğimiz, ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz yer. Dolayısıyla Afyon’a hizmet etmek aynı zamanda ibadettir. Buraya vefa borcumuz var. Afyonkarahisar Anadolu’nun direğidir. Afyonkarahisar’ı seviyoruz. AK Parti bu topraklarda kuruldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Afyonkarahisar’a ayrı bir sevgisi var. Kısa süre önce Cumhurbaşkanımızla akşam beraberdik. Afyonkarahisar’dan bahsetti, çok şey bekliyor. Şimdiye kadar hükümetimiz ilimize 20 katrilyon değerinde yatırım yaptı. Tüm Afyonkarahisarlılar’a soruyorum, AK Parti’den önce Afyonkarahisar’ın resmine bakın, birde şimdi bakın. 15 yıl önce Afyon’dan ayrılmış bir kişiyi çağırsanız ‘Afyonkarahisar’a ne olmuş?’ der. Hayretler içerisinde kalır.  Afyonkarahisar termal turizmin merkezi oldu. İhracatta patlama yaşandı. Türkiye’nin en mutlu ikinci şehri. İstihdam açısından işsizliğin en az olduğu yer. Lezzetin, mermerin, gıdanın, doğa turizminin, sağlık turizminin merkezi haline geldi.  Beklemiyorduk ancak Sayın Başkanımız burayı spor turizminin merkezi yaptı. Şehirde alt yapı problemi kalmadı. Doğalgaz ve AFJET’te Afyonkarahisar örnek bir şehir haline geldi. Yollarda Afyon kaymağı haline geldi. Bütün yollar Roma’dan değil, Afyonkarahisar’dan geçer sözü gerçekleşti. Hızlı tren konusunda yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Milletvekili Eroğlu; “Cumhurbaşkanımızın destekleriyle hızlı tren konusunda da çalışmalar yoğunlaştı, öncelikli hale geldi. Hızlı trende gelince Afyonkarahisar sadece karayollarının kavşak noktası değil, hızlı tren yollarının da kavşak noktası haline gelecek.  Bunun yanında Afyonkarahisar’a kayak merkezi kurulması konusunda büyük bir çalışma yapılıyor. Özellikle Afyon’da meşhur Kumalar Dağı’nda kayak merkezi kurulacak ki; yaz turizmi, termal turizmi, kış turizmi, sağlık turizmi, tabiat turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi hepsi bir arada” diye konuştu.