Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, Vali Mustafa Tutulmaz merkeze bağlı mahalle muhtarlarımızın sorunlarını dinledi.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, Vali Mustafa Tutulmaz merkeze bağlı mahalle muhtarlarımızın sorunlarını dinledi.



Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İdare ve Denetim Müdürü Halit Taşpınar, il müdürleri, merkez ve merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz; ”Zaman zaman ilçelerimiz ve il merkezimizde muhtarlarımızla yaptığımız toplantılarımız devam ediyor. Bugün de merkez ilçede muhtarlarımız da bir araya geldik. Bizim özellikle burada bir araya gelmemizin birçok nedeni var. En önemlisi de kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerimizle sizleri dinlemek, bizim mahallelerde göremediğimiz hususlar var ise onları burada ilk elden çözmeye çalışmaktır. Zaten zaman zaman merkez ilçedeki bazı muhtarlarımız halk toplantılarımıza geliyorlar ve mahallelerinin problemlerini burada dile getiriyorlar. Ama bugün daha geniş bir çerçevede tüm muhtarlarımız toplayarak problemlerini çözelim istedik ve bu toplantıyı düzenledik.” dedi.

“Muhtarlık geleneksel bir yönetim tarzının günümüze kadar yansıyan bir şeklidir”

Muhtarlık geleneksel bir yönetim tarzının günümüze kadar yansıyan bir şeklidir ve 170 küsür yıllık bir geçmişi vardır diyerek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz, ”Toplumumuzda bu tarih süresi içerisinde muhtarlara belli bir değer veriyor. Son yıllarda da yine gerek özlük hakları ve gerek diğer alanlarda da muhtarlarımızın çalışma şartları iyileştirildi. Bu konudaki çalışmalar her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Büyükşehirler olduktan ve mahalle muhtarlığına döndükten sonra muhtarlığın etkisi azalacak mı diye bir kaygı vardı. Fakat onun da yersiz olduğu ortaya çıktı. Her geçen gün muhtarlarımızın fonksiyonları artarak devam ediyor.” dedi.

“Biz kamu kurum ve kuruluşlar olarak vatandaşlarımızın huzurlu, mutlu ve güven içerisinde yaşamaları için her türlü çabayı gösteriyoruz, göstermeyede çalışacağız.”

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlarımızın her zaman hizmetinde olduğunu belirterek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; ”Biz kamu kurum ve kuruluşları olarak vatandaşlarımızın huzurlu, mutlu ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Ancak bizim gösterdiğimiz çabanın ve üst düzeyde aldığımız kararların halka ne kadar yansıyıp yansımadığını yakından gören sizlersiniz. Aldığımız karaların tamamen uygulandığını ve arkasından herhangi bir olumsuzluk olmadan devam ettiğini düşünüyoruz. Bizler ve sizler bunların takipçisi olacağı ve halkımıza ne kadar yansıyıp yansımadığını kontrol edeceğiz.” dedi.



“Her hususta sizleri dinlemeye hazırız”



Konuşmasının son bölümünde tüm talepleri dinleyerek talepleri kayıt altına alacaklarını belirten Vali Mustafa Tutulmaz; “Şimdi burada ne söylediğimizin ötesinde ne algılandığı da önemlidir. İşte bunu iyi kavrayabilmeniz açısından ne algılandığını anlamamız açısından bu tür toplantıları çok önemsiyoruz. Mahalle muhtarlarımız açısından baktığımızda en önemli konu güvenlik konusudur. Diğer muhtarlarımızla birlikte durum değerlendirmesi yaptığımızda tarım, milli eğitim, köylerini altyapısı, imar durumu yine merkezle ilgili ve aklımıza gelen her hususta sizleri dinlemeye hazırız. Bütün il müdürlerimiz buradadır. Ben sözü sizlere vereceğim ve bugün sizleri dinleyeceğiz.” dedi.



Toplantıya katılan mahalle muhtarları, asayiş, düğünlerde silah ve havai fişek atılmasının önlenmesi, elektrik arızalarının ivedilikle giderilmesi, yol hizmetleri, sağlık ocaklarındaki sağlık hizmetlerindeki aksaklıkların giderilmesi, doğalgaz taleplerinin değerlendirilmesi, yurtlar bölgesine karakol kurulması, mevcut okulların binalarının yetersizliğinin giderilmesi, çevre kirliliği ile ilgili denetlemelerin arttırılması gibi konulardaki taleplerini ilettiler.



Vali Mustafa Tutulmaz, toplantının sonunda yaptığı konuşmada sorunların imkânlar ölçüsünde çözüme kavuşturması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek, bundan sonra muhtarlardan gelen istek ve taleplerin öncelikle kurum müdürlerine iletilmesini, ihtiyaç halinde de kendisine ulaşabileceklerini belirtti.

Vali Tutulmaz, katılımlarından dolayı tüm muhtarlarımıza teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.