Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, dün olduğu gibi bugünde yarında emekçinin, işçinin, garibanın, mağdurun ve mazlumun yanında dimdik durmaya devam edeceklerini söyledi.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, dün olduğu gibi bugünde yarında emekçinin, işçinin, garibanın, mağdurun ve mazlumun yanında dimdik durmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, kıvırmadan, çevirmeden, verdikleri sözlerin arkasında dimdik durduklarını ve durmaya da devam edeceklerini ifade etti.

MHP’NİN “U” DÖNÜŞÜ YAKIŞMADI

Önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçen yasama döneminde olduğu gibi “Emeklilikte Yaşa Takılanların” (EYT) mağduriyetlerinin giderilmesi ve haklarının verilmesi için mücadele verdiklerini kaydeden Milletvekili Köksal, “Milletvekili seçildiğim ilk günden bu yana geçen yasama döneminde olduğu gibi şimdi de EYT’lilere haklarının verilmesi gerektiğini savundum. Önceki gün akşamki ilk oylamada MHP kabul oyu verince Meclis’te ilk kez çoğunluğu yakalayıp kanayan bir yarayı iyileştirmek adına bir adım atmanın mutluluğunu yaşadım. Sanki kendim o hakkı alacakmış gibi sevindim. Türkiye’de gözü kulağı Meclis’te olan binlerce EYT’liyle bu sevinci yaşadım. Ama MHP’nin ikinci oylamadaki “U” dönüşü yakışmadı.” dedi.

MHP BİRÇOK ÖNERGEDE HDP İLE AYNI OYU KULLANDI

MHP’nin HDP evet dediği için döndük gerekçesinin son derece tutarsız olduğunu belirten Köksal, “MHP Meclis’te birçok önergede HDP ile aynı oyu kullandı. Daha önceki gün MHP fındık önergesinde HDP ile birlikte “evet” oyu verdi. Fındık önergesi için HDP ile aynı oyu veren MHP “vatan haini” olmuyor da EYT için aynı oyu verdiğinde mi “vatan haini oluyor” gerçekten çok yazık.” ifadelerini kullandı.

EYT AKP VE MHP İTTİFAKINA TAKILDI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için önergeye “evet” oyu veren MHP’nin komisyon kurulması için yapılan oylamaya “hayır” oyu verdiğinin önemle altını çizen Köksal, “EYT AKP ve MHP ittifakına takıldı. Vicdanımız rahat, başımız dik alnımız ak. Kıvırmadan çevirmeden ilk gün ne diyorsak sözümüzün arkasında dimdik durduk. Bu mücadele burada bitmedi. Emekçinin, işçinin, garibanın, mağdurun ve mazlumun yanında dimdik durmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

ŞEKER PANCARI ÜRETİCİLERİDE MAĞDUR OLDU

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının bulunduğu yerdeki şekerpancarı üreticilerinin mağdur olduklarını, kantarların kapalı olduğunu ifade eden Köksal, “Ne pancar alımı yapacak bir muhatap, ne de seçim öncesi verdiği sözleri tutacak bir AKP’li var!!! Şeker Fabrikaları özelleşirse pancar üreticisi mahvolur dediğimizde bu fabrikalar en az 5 yıl daha üretime devam edecek diyenler kantarlar hala açılmadı. Şeker Fabrikaları satılmasın diye eylem yaparken ihale salonunun önünde kilitli kapıları aşmaya çalışırken köylerde Pancar üreticilerini uyarmak için çırpınırken bize inanmayıp “Sen yanlış düşünüyorsun yanlış söylüyorsun vekilim özelleşse de bizim pancarlarımız alınacak fabrikada sıra beklemeden rahatça vereceğiz paramız tıkır tıkır gelecek. Kantarlar düzgün çalışacak özelleşince şimdikinden bin kat iyi olacak” diyen çiftçi kardeşim daha şimdiden ürettiği pancarı satamıyor. Pancar alımıyla ilgili muhatap bulamıyor. Biz özelleşmesin diye gece gündüz mücadele ederken bu sıkıntıları söylerken bir şey olmaz diyenler nerede?” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Milletvekili Köksal, Dinar İlçesi’ndeki TOKİ mağduriyetinden taşeron işçilerin kadroya alınması, Sultandağı’ndaki kiraz üreticisinin zararından mermercilerin sorunlarına kadar Afyonkarahisar’daki tüm yaşanan sıkıntıların takipçisi olarak çözüme kavuşması için mücadeleye devam edeceğini sözlerine ekledi.