Dinar Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Özçelik kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlara soba bacalarının temizlenmesi hususunda bazı uyarılarda bulundu.

Gözden kaçırmayın

Afyonlu asker, trafik kazasında vefat ettiAfyonlu asker, trafik kazasında vefat etti

Dinar Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Özçelik kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlara soba bacalarının temizlenmesi hususunda bazı uyarılarda bulundu.

Olası yangın ve zehirlenmelere karşı da bilgiler vererek, bazı uyarılarda bulunan İtfaiye Müdürü Özçelik şunları söyledi, “Baca içerisinde oluşan yağ atıkları, ziftler ve kurumlaşmalar ateşle birlikte alev almakta ve baca yangınlarını meydana getirmektedir. İhmal edilen bu tabaklar, baca içerisinde bir petrol ürünü gibi tehlike oluşturmaktadır. Tutuşma sonucu baca kanalı boyunca uzayan alev çatının da tamamen yanmasına sebep olur” ifadelerini kullandı.

2014 Yılında 291 Baca

Sinan Özçelik açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Baca temizliği yerine getirildiği takdirde soba zehirlenmeleri de ortadan kalkar. Ayrıca kirli bir baca yakıtın doğru yanmasını da engeller. Temiz bir bacada yakıtın daha kaliteli yanmasıyla tasarruf sağlanmış olunur. Hem de çevre kirliliği de önlenir. 2014 yılında 291 baca yangını meydana geldi. Bunların nedeninin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığını vurgulamak istiyorum.”

Can ve Mal Emniyeti

“Kış mevsimi başlamadan soba bacalarının temizliğinin yapılması can ve mal emniyeti bakımından önem taşıyor. Temizlenmeyen soba bacaları zaman içinde kurum bağlayarak tıkanmalara sebep oluyor. Tahliye edilemeyen karbon monoksit gazları ölümlere, kurum tutuşması ise yangınlara neden oluyor. Bu nedenle her yıl onlarca vatandaşımız hayatını kaybediyor. Ayrıca çıkan yangınlarda da milyarlarca liralık maddi hasar meydana geliyor.”