Afyonkarahisar Gençlik Merkezi ilimizde göçmen ve sığınmacı konumunda olan gençlerin sosyal entegrasyonuna yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi ilimizde göçmen ve sığınmacı konumunda olan gençlerin sosyal entegrasyonuna yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Afgan, Irak, İran ve Suriye kökenli 7-29 yaş arasında yer alan gençler Afyonkarahisar Gençlik Merkezine kayıt olduktan sonra serbest zamanlarını Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde verimli geçirerek kişisel gelişimlerine katkı sağlıyorlar.

Bir çok alanda eğitim alma fırsatı sağlandı

Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde göçmen ve sığınmacı gençlere yönelik Türkçe Dil Eğitimleri, Kur’an-ı Kerim Eğitimlerinin yanı sıra diğer akranları ile birlikte dahil oldukları Ebru, Hat, Resim, İngilizce,  Bilgisayar,Drama, Satranç, Gitar, Bağlama, Ney, Karikatür, Değerler Eğitim gibi çeşitli sosyal, kültürel, sportif ve sosyal sorumluluk çalışmaları yapılıyor. Yapılan tüm faaliyetler gönüllülük esası ile gönüllü eğitmenler, gönüllü gençler ve gençlik liderleri tarafından yapılıyor.

Sosyalleşme Fırsatı buldular

Afyonkarahisar Gençlik Merkezine kayıtlı göçmen ve sığınmacı gençler gençlik merkezindeki diğer akranları ile birlikte sosyalleşerek, gönüllülük çalışmalarında yer alıyorlar. Yapılan faaliyetler, farklı kültürlerdeki gençler arasında hoşgörü, yardımlaşma, birlikte bir amaç etrafında çalışabilme gibi birçok olumlu duygunun gelişimine katkı sağlıyor.