Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Yollar Yeniden DüzenleniyorAfyonkarahisar'da Yollar Yeniden Düzenleniyor

“Belediyemizin Bir Kuruş Borcu Yok”

 

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ve Belediye Birim Amirleri Suçıkan Park Tesislerinde sabah kahvaltısında bir araya gelerek basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

Belediye Başkanı Saffet Acar belediyenin borcundan 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlere kadar birçok soruyu cevaplandırdı.

 

Yerel basına çok önem verdiğini, ilçede çıkan gazeteleri satır satır okuduğunu ifade eden Başkan Acar, “Dokuz buçuk yıldır değerli basın mensuplarımızla beraber çalışıyoruz. 30 Mart seçimlerinde % 51 oy ile başa geldik. 2. dönemde ise % 65 civarında bir oy aranı ile yeniden seçildik. Göreve geldiğimizde belediye de ne mazot, ne benzin hiç biri yoktu. Ayrıca elektrik ve çeşitli borçlar adı altında 26 Milyon TL borç vardı. Şimdi ise bir kuruş kimseye borcumuz yok. Bu gün ekonomik olarak geldiğimiz nokta yani bütçe gerçekleşme oranımız % 106 dır. Yani bütçemiz fazla vermiş” dedi.

 

“Belediyenin Her Yeri Satılıyor Mu”?

 

Dinar Belediye Başkanı basın mensuplarının belediyeye ait olan yerler neden satılıyor? Şeklindeki sorularını da cevapladı. Belediyeye ait olan şuyulu yerlerin satıldığını ifade eden Başkan Acar şunları söyledi, “Son zamanlarda Başkan Acar her yeri satıyor şeklinde duyumlar alıyoruz. Biz belediye olarak vatandaşlarımızın yararına olacak parça ve şuyulu yerleri satıyoruz. Şimdiye kadar sattığımız yerlerin toplam miktarı 4 Milyon 980 Bin TL. Buna karşılık Devlet Malzeme Ofisinden (DMO) 4 Milyon 54 Bin TL’lik araç satın aldık. Yani sattığımız yerlerin parası neredeyse araçlara gitti. Bunun yanında kamulaştırmaya çok para harcadık. Salıpazarı projesi yapacakken pazarın mülkiyeti bir şahsın üzerinde çıktı. Hemen vatandaşı belediyeye çağırarak gerekli kamulaştırmayı yaptık. Yine tam Pazar yeri projesi yapacaktık ki siyasi nedenler ötürü İller Bankasından bize kredi çıkmadı” dedi.

 

25 Milyon TL’lik Yatırım Yapıldı

 

Belediye Başkanı Saffet Acar Suçıkan Parkta gazetecilerle yaptığı basın toplantısında şimdiye kadar 25 Milyon TL’lik bir yatırım yapıldığını, bu yatırımlardan 5 Milyon TL sinin kilitli parke taşı, 11 Milyon 100 Bin TL’sinin asfalt, 82 adet oyun parkı olmak üzere birçok yatırımın gerçekleştiğini söyledi. Kendi döneminde 57 belediye personelini de emekli ettiğini kaydeden Başkan Acar, “57 Personelin emekli olmasıyla birlikte belediyemiz 3,5 Milyon TL kıdem tazminatı ödedi. Her ne kadar belediye ait olan yerleri satmış olsak da tam 5 katı fazlası yatırım yapıldı” dedi.

 

“Belediye Ayağı Olmadan Hiçbir Şey Yapılamaz”

 

Belediye Başkanı Saffet Acar ilçede yapılaşmanın önünü açtıklarını ve bu sayede ilçeye 11 müteaahhit tarafından çeşitli özelliklerde evlerin yapıldığını söyledi. Mücavir alan içerisinde belediye ayağı olmadan hiçbir şeyin yapılamayacağını da söyleyen Başkan Acar şöyle konuştu, “Belediyemiz ilçeye bir yatırım yapılacağı zaman, bu yatırımın imar, emlak, ruhsat, kanalizasyon, su, yol ve diğer bütün yapılması gereken işlemleri yapıyor. Dolayısıyla hiç kimse belediyeyi yok sayamaz. Belediye ayağı olmadan ilçede hiçbir iş yapılamaz” dedi.

 

“Yeni Yatırımlarımız Var”

 

Dinar Belediyesi olarak yeni yatırımların da başladığını belirten Başkan Acar, yeni hastane yoluna ışıklı yol yapım çalışmalarının başladığını, Kredi ve Yurtlar Kurumu yolunda ise duble ve ışıklı olmak üzere yol çalışmalarının başladığını söyledi.

 

“Mahalle Sayısı Azalacak”

 

Son günlerde Umut Gazetesi aracılığıyla gündeme gelen mahalle sayılarının azaltılması konusunda da bazı açıklamalar yapan Belediye Başkanı Saffet Acar, mahallelerin azaltılacağını, ancak mart seçimlerine yetişmediğini söyledi.

 

2019’da Aday Mısınız?

 

Araştırmacı gazeteci yazar Hilmi Çalışkan basın toplantısında Başkan Saffet Acar’ın aday olup olmayacağını sordu. Başkan Acar ise bu soruyu Rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in taktiği ile cevap vererek Çalışkan’ın sorduğu soruyu kendisine “Sen olsan ne yaparsın” şeklinde geri sordu.