Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe Müdürlüğü idarecileri ile birlikte öğrencileri ve ailelerini kabul etti.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

 

 

           Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe Müdürlüğü idarecileri ile birlikte öğrencileri ve ailelerini kabul etti. ‘Otizm Farkındalık’ ayı dolayısıyla Başkan Burhanettin Çoban’a nezaket ziyaretinde bulunan Afyonkarahisar Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe Müdürü Olcay Göçen ve beraberindeki heyet, ziyarette okulun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Amaçlarının otizmli çocuklara en iyi şekilde eğitim vermek, onların bağımsız yaşama katılmalarını sağlamak ve toplumu otizm konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyleyen Olcay Göçen, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan okulun ihtiyaçları doğrultusunda teknolojik anlamda ve manevi yönden büyük desteklerini gördüklerini söyledi.

 

“ÇOCUKLARINIZI 3’T DEN UZAK TUTUN”

 

           Özel eğitim konusunda diğer özel eğitim kurumlarına ışık tutma vizyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Okul Müdürü Göçen;  “Otizm dünyada ve Türkiye’de 68/1 çocukta görülüyor ve bu rakam artıyor. Otizmin tek çaresi yoğun, nitelikli, sürekli ve erken eğitimdir. Günümüzdeki yaşam koşulları, tükettiğimiz gıdalar, kullanılan teknoloji, çocukların çok fazla 3 T’ye (telefon, tablet, televizyon) maruz kalması, çocukları algı anlamında olumsuz etkiliyor. Hala günümüzde otizmin sebebi bilinmemekle birlikte genetik bir rahatsızlık olduğu ve çevresel etmenlerin tetiklediği düşünülüyor. Bu duygularla bizleri kabul etmenizden ve gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

        Ziyarette otizmli çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Çoban’a 8. sınıf öğrencesi Ömer Büyükleblebici tarafından bir resim, Okul Müdürü Olcay Göçen tarafından ise okulun yayınlarından olan ‘Farkı’ına Var!’  isimli dergi hediye edildi.